به گزارش اصفهان زیبا؛ بعد از عدم حضور تیم فوتبال هندی مقابل تیم تراکتورسازی تبریز در چهارچوب رقابتهای لیگ سطح یک آسیا، آنهم به بهانه نبود امنیت در کشور ایران، AFC در تصمیمی سخت تیم هند را از ادامه رقابتها حذف و غیبت هندیها را بهانهای واهی برای حاضرنشدن مقابل تیم تراکتورسازی تبریز خواند.
اما این اتفاق در شرایطی افتاده است که به نظر میرسد اکنون عدهای از کاسبان با شیطنتهای خاص خود بهدنبال برگزاری رقابتها در کشور ثالث هستند. اگرچه AFC تیم هندی را نقرهداغ و از ادامه حضور در رقابتهای لیگ سطح دو آسیا منع کرد و حتی بهانه هندیها را نپذیرفت، حالا خود AFC خواسته بازی تیم ملی قطر مقابل تیم ایران که قرار است به میزبانی شهر مشهد برگزار شود، در کشور ثالت برگزار شود و این یعنی یک زنگ خطر برای تیمهای استقلال و پرسپولیس حاضر در لیگ نخبگان و سپاهان و تراکتور که قرار است در لیگ سطح دو آسیا با حریفان خود رقابت کنند.
برگزاری مسابقات در کشور ثالث علاوه بر تحمیل هزینههای هنگفت، خستگی بازیکنان و عوامل برگزاری را بههمراه خواهد داشت؛ ضمن اینکه عدم استفاده از شرایط میزبانی و مهمتر از همه بهرهنبردن از حضور هواداران نیز باعث بههمریختگی برنامه لیگ برتر و زیان سایر تیمها خواهد شد.
گفتنی است؛ پیشازاین و بعد از اتفاقی که برای سفارت عربستان در تهران افتاد، تیمهای ایرانی از میزبانی تیمهای این کشور محروم بودند و از این تیمها معمولا در کشورهای امارات، قطر و عمان میزبانی میشد.
آن زمان اگرچه یکبار قرار بود ذوبآهن در کربلا میزبان باشد، تیم عربستانی نیامد و این بازی به قطر رسید تا ذوبآهن اصفهان همان اندکهواداران خود را در کربلا از دست بدهد.
شایان ذکر است؛ آن روزها تحریم کشور ایران از میزبانی تیمهای عربستانی علاوه بر زیانهای مادی و معنوی که برای تیمهای ایرانی داشت، اما محاسنی برای کاسبان تحریم بههمراه آورد؛ به گونهای که ابتدا باعث اشتغالزایی برخی افراد سودجو شد و در این میان، عدهای واسطه و دلال سروکلهشان پیدا شد تا با گرفتن پورسانتهای نجومی از دو طرف، ورزشگاه و هتل معرفی کنند. این گروه که احتمالا با برخی از اهالی تیمها نیز مراودهای داشتند، سفرهای برای خود و دوستانشان پهن کردند.
این در حالی بود که بعضی از اهالی باشگاهها هم که بهعنوان کادر برگزاری مأمور میشدند، بسیار خوشحال از این وضعیت به نظر میرسیدند؛ زیرا با توجه به دریافت حق مأموریت برای رفتن به کشورهای مختلف در خصوص گرفتن هتل، ورزشگاه و… چند روزی هم به گشتوگذار مجانی میپرداختند.در این میان یک بحث دیگر هم وجود داشت؛ بهطوریکه بازار داغی برای اجاره زمین و ورزشگاه در کشور مشخصشده ایجاد میشد؛ البته هیچگاه مشخص نشد در تعیین و نحوه میزبانی باشگاههای ایرانی از عربستانی چرا وحدترویهای وجود نداشت و چرا تیمها برای هر بازی به هر شهری میخواستند، میرفتند و چگونه بود که در دو هفته پیاپی در یک ورزشگاه قطری، مسابقات با دو مبلغ بسیار متفاوت میزبانی میشد.البته در این میان چه کسی یا چه کسانی نرخ را مشخص میکردند، دور از ذهن نیست و برای پیداکردن این افراد راه زیادی را نباید رفت.
حالا با توجه به اتفاقهای گذشته به نظر میرسد فدراسیون فوتبال کشورمان ضمن ایجاد راهکار برای جلوگیری از تحریم میزبانی باشگاهها در ایران باید بهمنظور جلوگیری از هزینههای هنگفت و ایجاد وحدترویه برای همه تیمها اقدامهایی انجام دهد.