گزارشی از فعالیت‌های پایگاه بسیج خندق و هیئت فاطمیون

پایگاه و هیئتی دغدغه‌مند

محله کساره یکی از نواحی قدیمی اصفهان است و اسم آن حاکی از این قدمت است.

تاریخ انتشار: 12:44 - سه شنبه 1403/08/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
پایگاه و هیئتی دغدغه‌مند

به گزارش اصفهان زیبا؛ محله کساره یکی از نواحی قدیمی اصفهان است و اسم آن حاکی از این قدمت است. برای بررسی این محله با حیدر آقایی، جانشین فرمانده پایگاه بسیج خندق مسجدالرضا و شهنا رجبی، مسئول هیئت بانوان فاطمیون گفت‌وگو کردیم. ابتدا با آقایی در رابطه ‌با تاریخچه و فعالیت‌های پایگاه بسیج خندق که در خیابان رباط اول در مسجدالرضا محله کساره واقع شده گفت‌وگو کردیم.

او پس از سلام و احوال‌پرسی می‌گوید: «پایگاه بسیج از زمان جنگ تأسیس‌ شده و تاکنون فعالیت داشته است. در محله کساره در بحث جذب نوجوانان و جوانان در مسجد به برگزاری کلاس‌های آموزشی، فرهنگی، مذهبی و طرح نماز که در دو نوبت شش‌ماه اول و دوم سال صورت می‌گیرد، پرداختیم. در تابستان طرح نشاط و تعالی را داشتیم. در این طرح کلاس‌هایی مانند دوست‌یابی، آموزش قرآن، کلاس‌های علمی و… برگزار شد. چندین سال است در ایام ماه مبارک رمضان هرروز جزءخوانی قرآن را داریم. برگزاری کلاس‌های ورزشی را هم به‌صورت جدی پیگیری کردیم. ورزش‌هایی مانند شنا، تنیس‌ روی ‌میز، ایرهاکی، فوتبال، ورزش‌های رزمی و… برگزار کردیم که در مناسبت‌های مختلف این کلاس‌های ورزشی به‌صورت مسابقه برای نوجوانان و جوانان برگزار می‌شود. ثمرات کلاس‌هایی که برگزار کردیم، پرورش افراد متدین و مفید برای خدمت به مردم در جامعه است.»

فعال در کمک به نیازمندان

جانشین فرمانده پایگاه بسیج خندق مسجدالرضا سپس به توجهی که پایگاه به افراد نیازمند محله دارد، اشاره می‌کند و می‌افزاید: «پس از ماجرای کرونا و توصیه رهبر انقلاب در رابطه با کمک‌های مؤمنانه، یکی از پایگاه‌هایی هستیم که به‌صورت مستمر در این زمینه فعالیت کردیم. برای تحقق این کار، نیازمندان محله را شناسایی کردیم و به‌ صورت‌ مستمر به این خانواده‌ها کمک می‌کنیم. با یک گروه پزشکی جهادی که پزشکان متخصص در زمینه‌های مختلف در آن هستند هماهنگ کردیم تا در بحث درمان هر سه‌ماه یک‌بار در داخل مسجد به‌صورت رایگان به مشکلات بیماران بپردازند.»

توجه به آسیب‌های اجتماعی محله

آقایی درباره توجهی که به رفع آسیب‌های اجتماعی در محله داشتند هم توضیح می‌دهد: «اردوهای درون‌شهری و برون‌شهری مختلفی هم برگزار کردیم. یک هیئت داریم که در دهه دوم فاطمیه مراسم برگزار می‌کند. در این مراسم از سخنران متفاوت برای سخنرانی درباره آسیب‌هایی که محله در حوزه خانواده دارد، دعوت می‌کنیم.»

جذب کودکان و نوجوانان برای حضور در مسجد دغدغه است

زمانی که صحبت آقایی به پایان رسید، از او درخواست کردم علتی که باعث شده جذب نوجوانان و جوانان برای آن‌ها به این اندازه بااهمیت باشد را بیان کند. او می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های مسئولان پایگاه این بود که با توجه ‌به فضای محله و آسیب‌هایی که وجود دارد، کودکان و نوجوانان در مسجد و پایگاه حضوری فعال داشته باشند. برای عملی‌شدن این اتفاق، قبل از برنامه‌ها خانواده‌ها را به همراه یک مشاور دعوت می‌کنیم تا از جریان برنامه و محیط امنی که فرزندانشان در آن قرار است فعالیت کند آگاه باشد و همراه با ما نوجوانان و جوانان را برای شرکت در این فعالیت‌ها تشویق کنند. یک هیئت مخصوص نوجوانان داریم که هر هفته به‌صورت ثابت برگزار می‌شود و صفر تا صد کارها برعهده خود آن‌هاست و این هیئت هم نقش خوبی در جذب نوجوانان و جوانان برای حضور در مسجد ایفا کرده است. 16 سال است طرح «صالحین» را هم به‌صورت مستمر برگزار کرده‌ایم.»

زحمت‌های بی‌حاصل!

زمانی که متوجه شدم دغدغه‌مند قشر نوجوان هستند، از او سؤال کردم که آیا مشکل و مانعی برای جذب نوجوانان هم داشتید که پاسخ جانشین فرمانده پایگاه بسیج خندق مسجدالرضا به من این بود: «برخی زمان‌ها عده‌ای از افراد هیئت‌امنای مسجد با حضور کودکان و نوجوانان مشکل دارند و مانع‌تراشی می‌کنند. این اتفاق گاهی باعث می‌شود تمام تلاش‌هایی که برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان برای حضور در مسجد و پایگاه کردیم از بین برود. نمی‌دانم چرا برخی معتقدند مسجد فقط جای عبادت است!»

هیئتی که از نشر مطالب غلط جلوگیری کرد

پس از پایان گفت‌وگو با آقایی، صحبت خود را با شهنا رجبی، مسئول هیئت بانوان فاطمیون، آغاز کردم. رجبی پس از سلام‌کردن، بدون اینکه از او سؤالی بپرسم، شروع می‌کند به صحبت‌کردن: «از سال 1391 هیئت فاطمیون راه‌اندازی شده است. از سخنرانان متعددی دعوت کردیم تا برای بانوان در حوزه خانواده و سبک زندگی دینی سخنرانی کنند. در سال‌های ابتدایی برنامه‌های هیئت در مساجد مختلف محله کساره برگزار می‌شد؛ اما مدتی است یکی از اهالی محله خانه خود را در اختیار ما گذاشته و آنجا هر هفته سه‌شنبه‌ها به‌صورت ثابت روضه برگزار می‌کنیم. برگزاری جلسات روضه برای بانوان در محله کساره یک نیاز بود؛ چراکه بانوان زمانی که جلسات خانگی برگزار می‌کردند سخنران مجلسشان سواد موردنیاز را نداشت و شنوندگان اطلاعات غلطی را دریافت می‌کردند. به من پیشنهاد شد که برای بهبود این وضعیت هیئتی داشته باشیم که سخنران آن علم و آگاهی لازم را داشته باشد و اطلاعات خوبی را در اختیار بانوان قرار دهد و از انتشار اطلاعات غلط و بحث‌های بیجا جلوگیری شود. اکنون جلسات ما بیش از 100 نفر جمعیت دارد. حالا که هیئت فاطمیون راه‌اندازی شده است علاوه بر جلوگیری از برخی مراسم ‌ خانگی که سخنرانان مناسبی نداشت، در جلسات دررابطه‌با آسیب‌های اجتماعی که در محله ایجاد می‌شود از کارشناس دعوت می‌کنیم تا آگاهی‌های لازم را در این زمینه به بانوان بدهند و آن‌ها را از آسیب‌های موجود مطلع کنند. مسئول هیئت فاطمیون تنها یک مشکل داشت و آن نبود مکان مشخص برای برگزاری جلسات روضه بود.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یازده + 14 =