درخشندگی در سالن مطالعه درخشان

سالن مطالعه درخشان در 1386 تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد؛ چنانچه به خاطر فعالیت‌های پربارش به درخشندگی خاصی رسید. به همین مناسبت با مائده ملک‌زاده، مدیر آن، گفت‌وگویی داشتیم.

تاریخ انتشار: 12:15 - سه شنبه 1403/09/20
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
درخشندگی در سالن مطالعه درخشان

به گزارش اصفهان زیبا؛ سالن مطالعه درخشان در 1386 تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد؛ چنانچه به خاطر فعالیت‌های پربارش به درخشندگی خاصی رسید. به همین مناسبت با مائده ملک‌زاده، مدیر آن، گفت‌وگویی داشتیم.

سالن مطالعه درخشان چه امکاناتی دارد؟

اینجا دو سالن مجزا، ویژه برادران و خواهران، همراه با مخزن کتاب برای امانت کتاب و مطالعه دارد؛ ضمنا کتب این سالن مطالعه، شامل بیش از 10هزار جلد در حیطه‌های مختلف است؛ازجمله: فلسفه و روان‌شناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم محض، علوم کاربردی، هنر، سرگرمی و ورزش، ادبیات و تاریخ و جغرافیاست.

چه تعداد اعضای فعال دارید؟

تعداد اعضایی که در این سالن مطالعه عضویت دارند، بیش از 700 نفر هستند.

از برنامه‌ها‌ یا فعالیت‌هایی که در سالن مطالعه اجرا می‌شود، بگویید؟

این کتابخانه، ضمن بازبودن در روز، دارای طرح‌های شبانه و روزهای تعطیل است؛ به‌طوری‌که در طرح شبانه از ساعت ۷ صبح تا ۱۰ شب باز بوده و در روزهای تعطیل از ساعت ۳ تا ۱۰ شب دایر است.ضمنا در طرح کمپ عید، کل ایام عید این سالن مطالعه فعال است و در اختیار اعضا و مراجعان قرار می‌گیرد؛ همچنین در این مکان، کلیه خدمات مشاوره‌ای و تحصیلی به‌منظور انتخاب‌رشته و برنامه‌ریزی درسی و تحصیلی زیر نظر مشاوران سازمان نظام روان‌شناسی اجرا می‌شود.

کلاس‌های درسی نیز در کلیه پایه‌های ابتدایی و مقطع متوسطه اول و دوم (در دروس ریاضی، زبان، عربی، زیست، فارسی، شیمی و فیزیک) پابرجاست.جلسه‌های مشاوره نیز در حیطه‌ اختلال‌های یادگیری (ویژه دانش‌آموزان) با نارسایی یادگیری برگزار می‌شود.

از دیگر برنامه‌های اجرایی که در بوستان امام‌رضا(ع) برپا شد، برنامه هشت شب و هشت قرار عاشقی ویژه تولد امام‌رضا(ع) بود که با استقبال فراوانی مواجه شد.

برنامه‌های جنبی دیگری هم دارید؟

از برنامه‌های جنبی کتابخانه درخشان، می‌توان به فعالیت‌های فرهنگی در مدارس منطقه همچون: اجرای آزمون‌های انتخاب رشته همراه با تست‌های شخصیت (برای نوجوانان پایه نهم) و بررسی و غربالگری اختلال‌های یادگیری و رفتاری دانش‌آموزان (برای پایه اول) با همکاری خانه جوان و مرکز تجربه و سالمند اشاره کرد.

علاوه بر این، به‌دنبال اجرای طرح حمایت از معلولان و آسیب‌نخاعی‌ها در سطح شهر هستیم تا بتوانیم آسیب‌های وارده ناشی از سرعت بالا در رانندگی و استفاده ناصحیح از موتور را در بین جوانان کاهش دهیم؛ بدین منظور قصد داریم با آموزش و اطلاع‌رسانی هرچه بیشتر، گام مهمی در این مسیر برداریم.

‌طرح یا برنامه‌ای هم برای آینده پیش‌بینی کرده‌اید؟

برنامه‌های آینده، گسترش طرح‌های یاریگران اجتماعی است که زیر نظر معاونت امور اجتماعی شهرداری در منطقه 11 قرار دارد و در سطح شهر علاوه بر حیطه‌های دانش‌آموزی، در زمینه آسیب‌های اجتماعی نوجوانان برنامه‌هایی مدنظر است.

از برنامه‌های اجرایی دیگر در منطقه11 اجرای طرح یاریگران اجتماعی با محوریت آموزش والد و دانش‌آموز (در مقاطع تحصیلی نهم و ششم) را در نظر گرفتیم؛ همچنین درخواست کتاب‌های کمک‌آموزشی بیشتر برای امکانات تحصیلی (چه ویژه دانش‌آموزان کنکوری، چه در دیگر رشته‌ها همچون حقوق و دانشگاه فرهنگیان) را ارائه داده‌ایم.

ممکن است به اهداف و بازخورد فعالیت‌های سالن مطالعه اشاره کنید؟

از اهداف والای کتابخانه درخشان، ایجاد خروجی قبول‌شدگان در دانشگاه‌های معتبر است. در 1403 به‌صورت کلی 12 دانشجو در مراکز دولتی داریم که سه نفر در دانشگاه اصفهان (رشته پزشکی) قبول شدند؛ بنابراین به دنبال فراهم‌کردن امکانات بیشتر برای این افراد هستیم؛ درضمن امسال دو نفر دبیر رسمی داشتیم.

از دیگر اهداف، حمایت و کاهش آسیب‌های اجتماعی و کاهش مشکلات نوجوانان با برقراری ارتباط صحیح در این مرکز است؛ به‌طوری‌که بتوان با راهنمایی صحیح و در حد امکان مشکلات آن‌ها را کاهش داد یا برطرف کرد. اما، ازجمله بازخوردهای دریافتی از اعضا، بازسازی مکان و امکانات رفاهی بود که همگی با حمایت مدیریت شهرداری و معاونت فرهنگی اجرا شد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × پنج =