به گزارش اصفهان زیبا؛ عاشقآباد را میتوان مهد پهلوانی شهر اصفهان نام نهاد. گواه این صحبت نیز وجود پهلوانان بسیاری است که در این دیار زندگی میکردند و همچنان تعدادی از این افراد با عشق و علاقه ادامهدهنده راه این بزرگان هستند. نمونه بارز این افراد، پهلوان محسن عاشقآبادی، پهلوان حسین عاشقآبادی، پهلوان قباد عاشقآبادی و پهلوان کبیر عاشق آبادی است.
پهلوان محسن عاشقآبادی و دفاع از حرم حضرت علی (ع)
پهلوانی محله عاشقآباد قدمتی تاریخی دارد، یکی از این افراد پهلوان محسن عاشقآبادی است که از مهمانان معروف شاهعباس صفوی بوده است. شرح زندگانی او در کتاب عالمآرای عباسی نوشته اسکندر بیک ترکمان که از نزدیکان شاهعباس است نوشته شده و به چاپ رسیده است. از مهمترین فعالیت این پهلوان همین بس که ایشان در دفاع از حرم حضرتعلی(ع) و شهر نجف در برابر حمله عثمانیها حضور داشته است. او سردسته تفنگچیان اصفهانی در این حماسه بوده است.
ملاعبدالقادر عاشقآبادی، صوفی اصفهانی
ملاعبدالقادر عاشقآبادی نیز یکی از صوفیان بزرگ و معروف فرقه نوربخشیه نیز از اهالی این محله بودند که در زمان صفویه زندگی میکردند. این صوفی بزرگ در سال ۱۱۱۸ فوت کرد و مقبره او تختفولاد اصفهان بود تا اینکه در طرح خیابانسازی قرار گرفت و اکنون چیزی از مقبره باقی نمانده است. بااینوجود و با سرگذشت بسیار کهن پهلوانی در منطقه عاشقآباد ورزشگاه ویژه برای ورزش زورخانه دیده نمیشود.
مدرسه پهلوانی و آغاز فعالیت در سال ۹۵
حمید امینی (مدیر باشگاه فرهنگی ورزشی شاهد و شورای ورزشی)، یکی از فعالان ورزش زورخانهای دراینباره میگوید: سال ۹۵ بود که شروع مدرسه پهلوانی در منطقه عاشقآباد زده شد و نام آن سیدالاوصیا عاشقآباد گذاشته شد. او ادامه میدهد: برای تمرین به دنبال مکانی بودیم؛ به سراغ مدارس رفتیم تا شاید بتوانیم از سالن این مدارس استفاده کنیم. درنهایت پس از جستوجوی فراوان موفق شدیم باشگاه فرهنگیورزشی شاهد در کنار گلزار شهدا را برای تمرین ورزش زورخانهای پیدا کنیم و از آن زمان کارمان را آغاز کردیم.
از آغاز کار در باشگاه شاهد تا انتقال به زیرزمین مسجد ابوالفضل(ع)
او از سه سال فعالیت در این باشگاه میگوید و ادامه میدهد: صدای ضرب زورخانه بسیار زیاد بود و بسیاری از همسایهها را آزار میداد، کار به جایی رسید که آنها از ما شکایت کردند. چند ابلاغیه به دست ما رسید و حتی قرار شد باشگاه را پلمب کنند. امینی به جابهجایی گروه در زیرزمین مسجد حضرت ابوالفضل (ع) اشاره میکند و ادامه میدهد: نزدیک یک سال در آنجا تمرین کردیم تا اینکه مجبور شدیم به خاطر تعمیرات از آنجا هم جابهجا شویم.
او میگوید: در حال حاضر نزدیک به سه سال است که به علت نداشتن مکانی برای تمرین گروه منحل شده است. امینی به خرید وسایل زورخانه با هزینه شخصی اشاره میکند و میافزاید: تمام وسایل را خودمان خریدیم، مخاطبان زیادی داشتیم و موفق شدیم شور و هیجان زیادی را ایجاد کنیم، اما متأسفانه به علت نبود مکانی برای تمرین فعلا نمیتوانیم فعالیت کنیم و از این بابت بسیار ناراحت هستیم.
جلسه با شهردار منطقه و قول همکاری
او به جلسهای که با شهردار منطقه داشتند اشاره میکند و میگوید: در این جلسه قول مساعدت شهردار و اختصاص زمین ورزشی در انتهای محله عاشقآباد به ما داده شد تا بتوانیم با کمک خیرین و شهردار شروع این مدرسه را بزنیم. امینی ادامه میدهد: با توجه به ساخت یک مجموعه ورزشی در محله عاشقآباد تصور نمیکنم این قول به سرانجام برسد. تاکنون درزمینه ورزش پهلوانی در این محله اقدامی انجام نگرفته است.