نقش‌آفرینی اصفهان در دیپلماسی اقتصادی؛ درخشش شهر تاریخ و هنر در مجمع همکاری‌ آسیا

ظرفیت‌های اقتصادی اصفهان با مختصات جهانی

اصفهان، با ظرفیت‌های کم‌نظیر خود در حوزه‌های مختلف تجاری، فرهنگی و اقتصادی، تاکنون گام‌های مهمی در مسیر توسعه روابط بین‌المللی برداشته است؛ اقدام‌هایی که نه‌تنها به ارتقای جایگاه بین‌المللی اصفهان انجامیده، بلکه زمینه‌ساز همکاری‌های تجاری و اقتصادی پایداری نیز شده است.

تاریخ انتشار: 10:10 - چهارشنبه 1403/10/5
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
ظرفیت‌های اقتصادی اصفهان با مختصات جهانی

به گزارش اصفهان زیبا؛ اصفهان، با ظرفیت‌های کم‌نظیر خود در حوزه‌های مختلف تجاری، فرهنگی و اقتصادی، تاکنون گام‌های مهمی در مسیر توسعه روابط بین‌المللی برداشته است؛ اقدام‌هایی که نه‌تنها به ارتقای جایگاه بین‌المللی اصفهان انجامیده، بلکه زمینه‌ساز همکاری‌های تجاری و اقتصادی پایداری نیز شده است. این شهر تاریخی و فرهنگی که همواره به‌عنوان یکی از نمادهای تمدن ایرانی شناخته می‌شود، اکنون با نقشی فعال در دیپلماسی اقتصادی، چشم‌انداز روشنی از تعامل‌های بین‌المللی را پیش‌روی خود گشوده است؛ آن‌طور که با برگزاری میزبانی‌های موفق در حوزه بین‌الملل توانسته است زمینه‌های همکاری با کشورهای مختلف را به‌وجود آورد و به‌عنوان یکی از پیشگامان عرصه جهانی بدرخشد.

نمونه‌های برجسته این اقدام‌ها، میزبانی از اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در اردیبهشت سال جاری بود که اتاق بازرگانی اصفهان طی دو روز مسئولیت برگزاری آن را برعهده داشت و در پی این رویداد جدای از افزایش همکاری اصفهان با این مجمع بین‌المللی، تعامل‌های خوب اقتصادی نیز برای اصفهان رقم خورد؛ فضایی که رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در گفت‌وگو با «اصفهان‌زیبا» به تشریح آن پرداخت و از جایگاه اصفهان به‌عنوان یک قطب بین‌المللی در توسعه همکاری‌های اقتصادی گفت.

امیر کشانی همچنین با اشاره به نقش کلیدی اتاق بازرگانی اصفهان در مجمع همکاری‌های آسیا (ACD) این میزبانی موفقیت‌آمیز را فرصتی کم‌نظیر برای ارتقای جایگاه بین‌المللی اصفهان و ایجاد زمینه‌های همکاری تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو عنوان کرد. او همچنین تأکید کرد که اصفهان نمونه‌ای برجسته از تعامل موفق میان تاریخ، هنر و اقتصاد بوده که قادر است نه‌تنها در سطح ملی، بلکه در عرصه جهانی تأثیرگذار باشد؛ فعالیت‌هایی که بر تبدیل اصفهان به یک مرکز پیشرو در همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی اشاره دارد. این مصاحبه فرصتی است برای بررسی چشم‌انداز تازه‌ای که اتاق بازرگانی اصفهان برای ارتباط‌های اقتصادی فرامرزی و توسعه روابط تجاری پایدار با سایر کشورها در نظر گرفته است.

اعضای اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع همکاری آسیا (ACD) در اصفهان نمونه‌ای از مشارکت‌های بین‌المللی اصفهان در سازمان‌های بین‌المللی است که ایران در آن‌ها عضویت دارد؛ فضایی که اصفهان در استفاده از آن توانسته توجه جهانی را به خود جلب کند. از دیگر مزایای این نوع اقدامات و دستاوردهای آن برای اصفهان بگویید.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی شامل ۳۵ کشور آسیایی است که حدود ۵۴درصد جمعیت دنیا را در خود جای داده است و درعین‌حال حدود ۴۰درصد «جی‌دی‌پی» دنیا (از شاخص‌های مهم اقتصادی کشورها GDP به معنای تولید ناخالص داخلی) را شامل می‌شود. به همین خاطر حضور این جمعیت چشمگیر از جهان در ACD نشان از تأثیرگذاری این مجمع بین‌المللی دارد، مجمعی که فعالیت بیشتر آن در قالب گفت‌وگو در حوزه مسائل کشورهای آسیایی است؛ دنیا نیز به این نتیجه رسیده که بسیاری از مشکلات و مسائل را می‌توان با گفت‌وگو حل کرد.

اتاق بازرگانی اصفهان هم زمانی که پیشنهاد میزبانی این اجلاس را در اردیبهشت در قالب بیانیه استانبول (شهری که اولین اجلاس رؤسای اتاق‌های بازرگانی مجمع را برگزار کرده است) دریافت کرد، دست به انجام بررسی‌های جامع در این خصوص زد و در همین راستا شروع به برقراری ارتباط با کشورهای مختلف کرد و درنهایت توانست میزبانی دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی ACD را در اردیبهشت 1403 با موفقیت انجام دهد. از ۳۵ کشور عضو مجمع، 22 کشور در اصفهان حضور پیدا کردند و در این رویداد گفت‌وگوهای بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، محیط‌زیست و توسعه پایدار و همچنین مباحث مرتبط با سرمایه‌گذاری بین اعضای ACD در سطح اتاق‌های بازرگانی صورت گرفت که به‌نوعی باعث مطرح‌شدن اصفهان در بین کشورهای آسیایی شد.

دیگر اتفاق خوبی که در آن اجلاس افتاد، ایجاد سایت ACD investment با هدف اطلاع‌رسانی پروژه‌های سرمایه‌گذاری بین اتاق‌های بازرگانی بود که به عقیده بنده نقطه قوت این اجلاس به‌شمار می‌رود. دومین دستاورد این میزبانی این بود که اصفهان focal point اتاق‌های آسیایی قرار گرفت؛ بدین معنا که اصفهان نقطه تماس بین اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی عضو شد. همان‌طور که می‌دانید، مقر اصلی ACD در کویت است و پس از این میزبانی ما، اصفهان به‌عنوان مرکز اصلی اتاق‌های بازرگانی عضو ACD انتخاب شد؛ دستاورد و به‌نوعی نقطه‌قوت و فرصتی برای اصفهان که می‌توانیم در همراهی و همکاری با یکدیگر به‌خوبی از آن استفاده کنیم.

در حال حاضر اصفهان به‌عنوان یک شهر بسیار مهم در میان کشورهای آسیایی شناخته شده است و به‌نوعی این فرصت در اختیار اصفهان گذاشته‌شده تا حوزه اقتصادی و تجاری خود را در عرصه جهانی توسعه بخشد؛ شرایطی که می‌تواند به نفع ایران هم تمام شود… .

بله، دقیقا؛ وظیفه و رسالت اتاق بازرگانی، پیگیری مباحث اقتصادی و تجاری است. ازاین‌جهت ارتباط بین اتاق‌های بازرگانی در حوزه بین‌المللی می‌تواند چشمگیر باشد؛ خصوصا اینکه اطلاعات تجاری و ارتباط‌های تجاری که بین اعضای اتاق اصفهان و سایرین رخ می‌دهد، مهم است. به نظر می‌رسد ما باید به این موضوع کمی ملی‌تر بنگریم. در حال حاضر اصفهان به‌عنوان یک شهر مهم در آسیا تلقی می‌شود و این فرصت را در اختیار دارد که ارتباط‌های خوبی در حوزه بین‌الملل داشته باشد. درخواست و این پیشنهاد برای اصفهان که focal point اتاق‌های بازرگانی عضو ACD باشد ازاین‌جهت مهم است که می‌تواند فرصت خوبی را برای ایران و کل منطقه به‌منظور رشد و توسعه بین اتاق‌های بازرگانی فراهم کند.

این دستاورد برای ایران از طریق اصفهان آیا جهانی بودن شهر اصفهان را بار دیگر به اثبات نمی‌رساند؟

بله؛ هیچ زمانی جهان نمی‌تواند چشم خود را به روی اصفهان ببندد. اصفهان یک شهرموزه ویژه برای دنیا به‌شمار می‌رود و کسانی که با تاریخ جهان و تاریخ ملل آشنایی دارند، می‌دانند که ظرفیت‌های اصفهان برای جهان اثبات‌شده است. بیش از ۶۰۰ سال پیش زمانی که مارکوپولو پس از سفر به کل دنیا، اصفهان را نیمه‌ای از جهان خواند و عنوان کرد نیمه‌ای از جهان را در اصفهان دیدم، نشان داد هویت، تاریخ و سبک جهانی اصفهان از قرن‌ها پیش قابل‌درک بوده است؛ همچنین زمانی که اصفهان پس از مکه، پایتخت فرهنگی جهان اسلام نام می‌گیرد و جهان اسلام، این شهر را به‌عنوان پایتخت دوم خود انتخاب می‌کند، اهمیت تاریخی و فرهنگی اصفهان به نمایش گذاشته می‌شود؛ ظرفیتی که شاید ما قدرشناس آن نباشیم و به اهمیت تاریخی و فرهنگی اصفهان آن‌طور که باید، آگاه نباشیم. ازطرفی، اصفهان دارای هویت فرهنگی و درعین‌حال دارای سبک است، سبک موسیقی، سبک نقاشی، سبک تئاتر و… که با حذف هرکدام از این‌ها پی خواهیم برد بدون این سبک‌های اصفهان، موسیقی، تئاتر یا نقاشی اصلا قابل‌تعریف نیست و چیزی کم خواهد داشت.

با این تفاسیر می‌توان اصفهان را شهری با مختصات جهانی برشمرد، شهری که هم‌اکنون با چالش‌هایی چون خشکی زاینده‌رود و مشکلات زیست‌محیطی مواجه است و با همه این مشکلات بازهم موردتوجه است… .

بله؛ کسانی که همه دنیا را گشته‌اند و ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی مختلف کشورها و شهرهای دنیا را دیده‌اند، به این ویژگی جهانی بودن اصفهان اعتقاد دارند. درست است که ما آب نداریم و شاهد رودخانه دائمی و پرخروش زاینده‌رود نیستیم، اما کماکان اصفهان را به خاطر فرهنگ، مردم، تاریخ و سبک هنری و معماری‌اش در جهان می‌شناسند و باوجود همه مشکلات اصفهان، بازهم این ظرفیت‌های اصفهان نادیده گرفته نمی‌شود؛ به همین خاطر هم، اصفهان امکان حضور در بسیاری از مجامع بین‌المللی را دارد و نقش اثرگذار خود را در فعالیت‌های این سازمان‌ها نشان داده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

3 × سه =