به گزارش اصفهان زیبا؛ محمد کریمی، وکیل دادگستری و از معتمدان محله قائمیه است که به گفته خودش از زمان کودکی در فعالیتهای فرهنگی و مذهبی محله حضور داشته است و شناخت خوبی از منطقه دارد. آنچه میخوانید حاصل گفتوگوی «هممحله» با او است.
قدمت بسیار زیاد تعزیه در محله قائمیه
کریمی در ابتدای صحبتهای خود به عقاید مذهبی ساکنان محله قائمیه اشاره میکند و میگوید: «با توجه به قدمت بسیار زیاد تعزیهخوانی در این محله، زمینی را برای اجرای آن خریداری کردیم. البته برای ادامه فعالیتهای مذهبی در تلاش برای ساخت حسینیهای با معماری سنتی در انتهای خیابان قائمیه هستیم که در حال حاضر بخشی از کار انجام گرفته؛ اما هنوز به پایان نرسیده است.»
تجمع کارتنخوابها به بهانه جمعآوری ضایعات
این وکیل دادگستری به مسائل انتظامی و امنیتی زیادی که بهواسطه حرفه خود وارد آن شده است، اشاره میکند و میافزاید: «اولین مشکل ما در محله تجمع افراد کارتنخواب و افرادی بود که ضایعات مختلف را از سطح شهر جمعآوری میکردند و در همان مکان نیز آنها را میفروختند. بهرغم تذکرهای بسیاری که به مستأجران این زمینها داده شده بود، بازهم شاهد ادامه این اقدامات بودیم که بعدها با ورود دادستانی این مکان جمعآوری شد.»
تجاوز به حریم کوه دنبه با ساختوساز بدونمجوز
این معتمد محله قائمیه به نشستی که یکی از مسئولان با مردم محل داشته است اشاره میکند و ادامه میدهد: «در همان نشست، مبحث مهاجران محله قائمیه را با آنها درمیان گذاشتم. وارد خیابان قائمیه که میشوید، به سمت کوچه ارغوان و کوچه فرهنگ تا کوه دنبه شاهد ساختوساز خانههـای بدونمجـوز در حریم کوه و تجاوز به بخش منابع طبیعی این منطقه هستیم. خانههای بسیار کوچک با ساکنان مهاجری که به دلیل قیمت بسیار پایین به این مکان آمدهاند. این ساختوسازها بافت محله را تغییر داده و مشکلات زیادی برای محله ایجاد کرده است.»
او به تفاوت فرهنگ ساکنان این منطقه با اهالی بومی محله قائمیه اشاره میکند و میافزاید: «تفاوت فرهنگی ساکنان این منطقه موجب تداخلهای فرهنگی و حتی مشاجرات قومی بسیاری شده است؛ بهعلاوه اینجا مکان مناسبی برای آسیبهای اجتماعی و زمینهساز برخی تخلفات شده است.»
ساختوسازهای نامتوازن در حریم ناژوان
کریمی حریم ناژوان و رودخانه زایندهرود را یکی دیگر از مشکلات محله قائمیه میداند و میگوید: «وقتی از بالای کوه دنبه زمینهای اطراف محله را میبینید، شاهد تقسیمبندی بسیاری از زمینها به قطعات کوچک بدون ساختوساز و بهصورت نامرتب هستیم. با مسئولان شهرداری ناژوان در این رابطه صحبت شد و از آنها خواستیم تا اقدامی برای صدور مجوز برای ساختوساز در این محل بدهند تا ساختوسازها با سبک و سیاق مدنظر شهرداری انجام شود. با صدور مجوز شمایل محله اصلاح میشود و چهره محله زیباتر میشود و میتواند منطقه به یک باغشهر زیبا تبدیل میشود؛ علاوه بر اینکه حریم رودخانه نیز حفظ میشود.»
نه به شهرکسازی در محله قائمیه
این معتمد محله قائمیه به ۶۰ هکتار زمین متعلق به دو شرکت لولهسازی آب منطقهای و شرکت آب و فاضلاب اصفهان اشاره میکند و ادامه میدهد: «بعد از جابهجایی این دو شرکت، قرار شد در این محله شهرکسازی انجام شود؛ اما با مخالفت اهالی محل روبهرو شد؛ چراکه زیرساختهای محله قائمیه از نظر آب و برق و حتی مسائل ترافیکی ظرفیت شهرکسازی را ندارد.»
او ادامه میدهد: «بسیاری از اهالی خواهان تبدیل این مکان به محلی برای تفریح و یا اختصاص مکانی برای استقرار شرکتهای اداری مانند مجموعه اداری امیرکبیر هستند؛ اما متأسفانه تاکنون به مرحله عملیاتی نرسیده است.»
قائمیه، خیابانی که بنبست است
کریمی بزرگترین مشکل خیابان قائمیه را بنبستبودن آن میداند و میگوید: «در روزهای پایانی هفته شاهد سیل جمعیتی در خیابانهای محله هستیم که به علت بنبستبودن راه به جایی ندارند؛ درحالیکه با ادامه این مسیر به سمت خمینیشهر و درچه علاوه بر اینکه بار ترافیکی منطقه کم میشود، امنیت جانی ساکنان نیز فراهم خواهد شد.»
او به فضای سبز اطراف کوه دنبه اشاره میکند و ادامه میدهد: «متأسفانه به دلیل آبیارینشدن بهموقع، فضای سبزی که هزینه زیادی برای آن صرف شده در حال نابودی است که میطلبد به نحوه آبیاری فضاهای سبز محله و درختان ورود جدی داشته باشند و به آن رسیدگی شود.»