به گزارش اصفهان زیبا؛ اصفهان، شیراز و یزد؛ «طلایهداران گردشگری ایران» امسال با هم یک پاویون را در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران به خود اختصاص دادهاند و قرار است چند برنامه رونمایی مشترک و اختصاصی با حضور شهرداران سه شهر، اصحاب رسانه و علاقهمندان در محل این پاویون برگزار شود.
اگر علاقهمند حوزههای سفر و گردشگری، صنایعدستی و میراث فرهنگی هستید، توصیه گردشگرانهمان این است که از چهارشنبه تا جمعه یکیدو روز را به حضور در مهمترین رویداد سالانه حوزه گردشگری ایران اختصاص بدهید، حتما پاویون طلایهداران را در سالن 38b ببینید و مقصد سفرهای نوروزی، بهاری، تابستانی و پاییزی سال آیندهتان را با دیدن غرفههای مختلف این نمایشگاه مشخص کنید.
«راهنمای بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران» عنوانی است که برای گزارش پیش رو انتخاب کردهام. دلیلش هم این است که بازدید مؤثر از این نمایشگاه فوتوفن خودش را دارد؛ وگرنه جز وقتتلفکردن و خستهشدن چیزی عایدتان نمیشود. اگر در حوزه گردشگری شاغل هستید که خب یک کارکرد مهم نمایشگاه، تجدیددیدارها و شبکهسازی در گروه شغلی خودتان است و حتما باید در روزهای ابتدایی و ساعات صبح که خلوتتر است به دیدن نمایشگاه بروید تا بتوانید به اهداف حرفهایتان برسید.
اما اگر صرفا علاقهمند هستید و دلتان میخواهد مهمترین رویداد سالانه کشور در حوزه گردشگری را از نزدیک تجربه کنید، پنجشنبه و جمعه که شلوغترین روزهای نمایشگاه خواهند بود هم میتوانید به دیدار نمایشگاه بروید. البته همین دیدار هم اگر با برنامهریزی باشد، جذابتر میشود و این گزارش میتواند چراغ راهی برای دیدار بهتر با این نمایشگاه جالب باشد.
اصفهان را در پاویون طلایهداران گردشگری ایران ببینید
شهرداریهای سه شهر اصفهان، شیراز و یزد امسال با هم یک پاویون مشترک در نمایشگاه بینالمللی گردشگری راهاندازی کردهاند و برنامههای مختلفی هم دارند. از رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان درباره این حضور متفاوت پرسیدم. علیرضا مساح در گفتوگو با «اصفهان زیبا» تصریح کرد: «شهرهای اصفهان و یزد و شیراز، شهرهایی هستند که بهلحاظ نظری معمولا هیچ گردشگر خارجی وارد ایران نمیشود؛ مگر اینکه این سه شهر را ببینید.
امسال شهرداریهای این سه شهر تصمیم گرفتند برای توسعه گردشگری و همافزایی در کنار هم قرار بگیرند؛ چون هر سه شهر با هم مشابهتها و تمایزهایی دارند که میشود از آنها برای جذب بیشتر گردشگر استفاده کرد؛ مثلا در زمینه صنایعدستی، اصفهان و شیراز هرکدام خاتمکاری خاص خودشان را دارند که به بهترین شکل معرفی شوند. در زمینه گورستانهای تاریخی و بقیه جاذبههای گردشگری هم همینگونه است.»
به گفته او، رونمایی از محصولات و آرم و لوگوی «طلایهداران گردشگری» ازجمله رویدادهای مشترکی است که قرار است با حضور سه شهردار و مسئولان مرتبط، روز پنجشنبه در این پاویون برگزار شود؛ همچنین هرکدام از سه شهر هم جداگانه برنامههای دیگری دارند؛ مثلا در پوستری که بر روی آن عنوان «پاویون گردشگری شهرداری اصفهان» را میبینیم این عناوین ذکر شده: معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری، معرفی ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی و گردشگری اصفهان، معرفی برنامههای طلایهداران گردشگری ایران، رونمایی از محصولات متنوع گردشگری شهرداری اصفهان، معرفی برنامههای گردشگری شهرداری اصفهان ویژه سال 1404 و معرفی خواهرخواندهها و فعالیتهای آموزشی بینالمللی شهرداری اصفهان.
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان تصریح کرد: «یک مجموعه دهجلدی با عنوان “اصفهان در حدیث دیگران” در اداره گردشگری آماده کرده بودیم و با موضوع جاذبههای گردشگری اصفهان از نگاه گردشگران خارجی تهیه شده بود. الان دهجلد جدیدش درباره بخشهای دیگری از جاذبههای گردشگری شهر اصفهان را آماده کردهایم؛ ازجمله زایندهرود از دید گردشگران خارجی و آثار تاریخی تخریبشده شهر اصفهان. یک پک تصویری هم رونمایی خواهد شد که شامل کلیپهایی برای معرفی تصویری شهر اصفهان هستند.» بهجز پاویون طلایهداران، در یک پاویون دیگر هم نام اصفهان پررنگ است؛ پاویونی به نام «استان اصفهان» که متولیاش اداره کل میراث فرهنگی است و با شعار «همگرایی بخش دولتی و خصوصی» هم راهاندازیاش کردهاند و تأسیسات مختلف گردشگری استان ازجمله مؤسسه زمینپویان (ژئوتوریسم)، مرکز نجوم ایرسا (گردشگری نجوم)، مسافریار (زیرساخت گردشگری الکترونیک) هم در آن حضور دارند.
راهنمای گردشگری در نمایشگاه گردشگری هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران صبح روز
۲۳ بهمنماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با حضور رئیسجمهور افتتاح شد؛ بنابراین هر روز از 9 صبح تا 17 میتوانید راهی نمایشگاه بشوید و آخرین فرصت دیدار هم روز جمعه 26 بهمنماه است. در بخشی از محوطه باز نمایشگاه نیز چادرهای عشایری برپا شده است. هر استان با یک تم در نمایشگاه حضور دارد؛ استانهای بوشهر، مازندران و هرمزگان با تم گردشگری دریایی، استان تهران با تم گردشگری صلح و وفاق ملی، چهارمحال و بختیاری با تم گردشگری ماجراجویانه، خوزستان با تم گردشگری اقوام، استان خراسان جنوبی و سمنان با تم گردشگری روستایی، خراسان رضوی با تم گردشگری زیارت و سلامت، استان زنجان با تم گردشگری اکوتوریسم، سیستان و بلوچستان و گیلان با تم گردشگری خوراک، استان قزوین با تم گردشگریهای نوین، استان قم با تم گردشگری مذهبی، کرمان با تم گردشگری میراث جهانی و راه ادویه، کردستان با تم گردشگری موضوعی، کهگیلویه و بویر احمد با تم گردشگری صنعتی، استان گلستان با تم گردشگری فرهنگی، لرستان با تم گردشگری تاریخی، استان مرکزی با تم گردشگری ادبی، همدان با تم گردشگری کودک و استانهای ایلام و یزد با تم گردشگری طبیعتگردی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.
آیینهای هلپرکه سنجابی، دفنوازی گروهی، رقص شمشیر سیستان، رقص سهچاپی میرجاوه، رقص سنتی لری و آیین کاشت و داشت آذربایجان شرقی هم ازجمله رویدادهایی هستند که هرروز از ساعت 10:30 تا 16 در محوطه باز نمایشگاه برگزار میشوند. در کنار این رویدادها، کارگاههای آموزشی هم هستند که برای حضور در آنها باید به سالن اجتماعات و آمفیتئاتر نمایشگاه مراجعه کنید. اگر علاقهمند سفرهای خارجی هم هستید میتوانید به غرفههای شرکتهای گردشگری کشورهای اندونزی، سنپترزبورگ روسیه، ماداگاسکار، ترکیه، قطر، مالزی، تایلند و تاجیکستان سر بزنید.