به گزارش اصفهان زیبا؛ در طول تاریخ بسیار خوانده و شنیدهایم که کتابخانههای بزرگ و غنی ایران، در حمله و تاراج دشمنان سوزانده و نابود شدهاند. درباره آمار دقیق کتابخانههای اصفهان اطلاعات دقیقی در دست نیست. شاید اولین کتابخانه اصفهان کتابخانه معروف مسجدجامع است که در سال 515 هجریقمری دچار آتشسوزی شده و دوهفته تمام در آتش میسوخته است. در زمان دیالمه و سلجوقیان، کتابخانههای اصفهان از بزرگترین کتابخانهها بهشمار میرفته اند.
«کتابخانه شخصی صاحببنعباد» در کشور نظیر نداشته است. همچنین،«کتابخانه معروف خواجهنظامالملک» در نظامیه اصفهان، بسیار معظم و غنی بوده است. در کاخ سلطنتی شاهعباس، اتاق مجلل و بزرگی به کتابخانه سلطنتی اختصاص داشت. در این کتابخانه، کتابها روی هم قرار داشت و ترتیب کتابها از روی حجم کتاب بود نه موضوع و مطلب و مولف. فقط پشت کتاب، نام آن و نام مولف نوشته میشده است. یکی دیگر از کتابخانههای معظم و ارزشمند زمان فتحعلیشاه قاجار در اصفهان «کتابخانه بزرگ حاج سیدمحمدباقرشفتی» است.
در این کتابخانه نفیس، بسیاری از کتابهای خطی و چاپی آن عهد موجود بوده است. شخص آیت الله نیز معتقد بوده نباید کتابی تالیف و چاپ شده باشد و او حداقل یک نسخه از آن را نداشته باشد. کتابهای خطی او بسیار گرانبها بوده و اکثر آنها به خط بهترین خوشنویسان نوشته و با طلا و شنگرف و لاجورد تذهیب و جدولبندی شده و برخی از آنها چندین سرلوح طلا داشته است. جلد این کتابها بیشتر چرم و تعداد زیادی هم سوخت و معرق منقش بوده است. در نهایت یکی از فرزندانش به نام «حاجسیداسدالله» از همه ماترک پدر چشم پوشی و فقط به تصاحب کتابخانه قناعت کرد.
نام مسجد سید
بانی سیدمحمدباقر شفتی
قدمت قاجار(قرن سیزدهم هجری قمری)
کاربری کنونی مذهبی(مسجد)
ویژگی مناره ندارد
شماره ثبت در میراث ملی شماره 107
نام سیدمحمدباقر شفتی
شهرت رشتی، بیدآبادی
حرفه فقیه و روحانی شیعه
اقدام مهم ساخت مسجد سید اصفهان
دوران حیات احتمالا 1175 تا 1260 هجری قمری