به گزارش اصفهان زیبا؛ درباره شعار سال باید بگویم امسال اولین سالی است که قانون برنامه هفتم توسعه به شکل کامل اجرا میشود. سال گذشته تیرماه این قانون ابلاغ شد و امسال اولین سال اجرای کامل قانون برنامه هفتم در قانون است. رهبری درباره سیاستهای کلی برنامه هفتم، رشد اقتصادی 8درصدی را تأکید کردند؛ درصورتیکه تصور بسیاری این بود که شرایط بهگونهای نیست که چنین هدف بلندی محقق شود.
رهبری این نقطه را نقطه عزیمت بزرگی برای ملت ایران قرار دادند که با تحققش میتوانیم از شرایط اقتصادی کنونی عبور کنیم. در قانون برنامه هفتم ذیل هدف رشد ۸درصدی در بخشهای مختلف هم اهداف متفاوتی گذاشته شده است؛ برای مثال، در معدن ۱۳درصدی، در صنعت رشد هشتونیمدرصدی، در ساختمان رشد ۹درصدی، در حملونقل رشد ۱۰درصدی، در کشاورزی رشد پنجونیمدرصدی و بهطورکلی قانون برنامه در حوزههای مختلف پیشبینی رشد متفاوت انجام داده که این پیشبینیها مبتنی بر ظرفیتهای کشور است؛ مثلا در حوزه معدن ظرفیت بسیار خوبی داریم که متأسفانه در حال حاضر کمترین بهره را میبریم.
«سرمایهگذاری برای تولید» که رهبری بر سال جدید نامگذاری کردند، کاملا در جهت برنامهای است که برای کشور تدوین شده است و نباید تصور کنیم عدم انسجام بین این موارد در کشور وجود دارد. باید بدانیم اگر دچار مشکل هستیم، قاعدتا از اجرای قوانین است و مهمترین گلوگاه نیز عدم جدیگرفتن است. متأسفانه به قانون و این اهداف بلند کمتر توجه میکنیم و آن گونه که باید آنها را جدی نمیگیریم؛ وگرنه این قوانین بهخوبی میتواند در کشور ما منشأ اثر
باشد.
اگر ما همین قوانین موجود مثل قانون برنامه ششم، قانون برنامه هفتم، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ را درست اجرا میکردیم، قطعا وضعیت اقتصاد ایران اینگونه نبود و وضعیت در شرایط بهتری بود؛ ولی متأسفانه آن طور که باید این قوانین اجرا نشد و عزم اصلی باید این باشد که این قوانین را محقق کنیم.
بحث سرمایهگذاری در تولید در اصفهان ما پیشینه قدیمی دارد. در سالهای 1307 تا 1314 تعداد 13 کارخانه نساجی در اصفهان با سرمایههای مردمی عرض شکل گرفته است. کارخانههایی که تولیداتشان علاوه بر مصرف داخلی، صادر هم میشده؛ یعنی در داخل مصرف میکردیم، صادر هم میشد. این پیشینه بزرگی برای اصفهان است.
تعداد 10هزار شرکت دانشبنیان از ۵0هزار شرکت کشور در اصفهان است؛ یکپنجم شرکتهای دانشبنیان در اصفهان واقع است و جزو اولویتهای آمایش نیز است. در قرن بیستویک تولید دانشبنیان تولید روز ماست؛ ولی الان سرمایه ما در صندوق پژوهش فناوری استان فقط ۷۰ میلیارد تومان است؛ درحالیکه در ماه رمضان گذشته مردم اصفهان برای آزادی زندانیان غیرعمد ۱۰۰ میلیارد تومان جمع کردند یا برای مدرسهسازی ۴۵۰۰ میلیارد تومان در استان کمک کردند.
این یعنی ظرفیت کمک و ظرفیت حضور در حوزه سرمایهگذاریهای تولیدی مثل دانشبنیان در استان ما وجود دارد؛ ولی ما کمتر سراغ جمعآوری سرمایه در این حوزهها رفتهایم؛ این به این معنا نیست که کمک در سایر حوزهها را کنار بگذاریم و دیگر مدرسه نسازیم یا زندانی غیرعمد آزاد نکنیم؛ هر چیزی جای خودش. منظور این است که ظرفیت کمک به حوزه تولید و سرمایهگذاری در آن بهوسیله ابزارهای جدید و روشهای متنوع اقتصادی در استان اصفهان گسترده است. شعار سرمایهگذاری در تولید برای اقتصاد ایران حکم مرگ و زندگی دارد.
در شش سال گذشته چهار سال انباشت سرمایه خالص ما منفی بوده است؛ یعنی حتی جبران استهلاک هم نکردهایم و با این وضعیت روزبهروز سرمایههای خود را مستهلک میکنیم. در اقتصاد ایران باید سرمایهگذاری شود و باید مردم سرمایهگذاری کنند. این تدبیر رهبری را باید در مدیریتهای استانی و مدیریت ملی جدی بگیریم؛ مجلس، دولت و قوه قضائیه نیز باید این مسئله را اولویت قرار دهد تا کشور بتواند از گردنهای که در آن قرار دارد بهسلامت عبور کند.