به گزارش اصفهان زیبا؛ طی چند ماه اخیر بهویژه در دو یا سه هفته گذشته، جلسات مهمی با حضور نمایندگان و مسئولان مختلف ملی و استانی در زمینه مشکل آب اصفهان برگزار و تصمیمات مهمی در این جلسات اتخاذ شده است.
یکی از این جلسات مهم بیستوهفتم اسفند با حضور استانداران و نمایندگان مختلف استانهای مرتبط با حوضه زاینده رود و معاون اول رئیسجمهور برگزار شد که پس از آن، جلسه شورای عالی آب نیز برگزار شد که مصوبات خوبی به همراه داشت.
مصوبات این جلسه، از جمله مصوبههایی در زمینه باز کردن دریچههای بندهای آبخیزداری بالادست حوضه زایندهرود، بهعنوان یک اقدام مهم است.
باوجود تمام چالشها و مشکلات، این مصوبات به دلیل شرایط خاص دولت و استان از اهمیت زیادی برخوردار هستند و میبایست اقدامات عملیاتی برای اجرای آنها صورت گیرد.
از جمله دیگر مصوبات، کاهش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت در مناطق بالادست در دو استان و قطع برق چاههای غیرمجاز و برداشتهای اضافی از منابع آب بوده است.
جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور، مقرر شد که برای مدیریت بهتر منابع آبی، اصلاحاتی در ساختار مدیریت منابع آبی صورت گیرد.
این اقدامات گامهای مهم در جهت اصلاح مشکلات منابع آبی استان است باوجود مشکلاتی که در زمینه تخصیص آب و مشکلات قانونی در این راستا وجود دارد، توانستهایم در این زمینه گامهای مثبتی برداریم.استان اصفهان از معدود استانهایی است که همه جریانهای سیاسی و مسئولان به طور مشترک در رفع مشکلات استان خصوصاً آب مشارکت دارند.
از رسانهها و جریانات مختلف درخواست میشود که با وحدت و همدلی بیشتری به حل این مسائل بپردازند و نباید به بهانههای مختلف مشکلات استان را پیچیدهتر کرد.
درباره موضوع انتقال آب از طرح کوهرنگ و مشکلات تأمین مالی این پروژه باید گفت این طرح که از سال ۱۳۷۴ آغاز شده بود، بهدلیل مشکلات تأمین مالی با وقفههایی روبهرو شده و حالا با جدیت بیشتری در حال پیگیری است. با همکاری و همدلی میتوانیم از بحرانهای آینده جلوگیری و منابع آبی را به درستی مدیریت کنیم.
امیدواریم با تلاشهای بیشتر، این پروژهها به نتیجه برسد و مشکلات آبی استان به طور پایدار رفع شود. همواره باید پیگیر باشیم برداشتهای غیرقانونی در بالادست محدود شود.
مصرفکننده عمده آب در شهر و استان ما کشاورزی است. همانطور که در احکام برنامه هفتم آمده، باید به دنبال بهرهوری کشاورزی باشیم. اگر قرار باشد کشاورزی و دامداری به روشهای سنتی ادامه پیدا کند، واقعا در مسئله آب به جایی نمیرسیم؛ البته در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داده است.
باید همواره تلاش کنیم تلفات ۳درصدی آب در کشاورزی را حداقل کنیم و راندمان بیستسی درصدی آبیاری را ارتقا دهیم تا بتوانیم هم معیشت کشاورزان را ارتقا دهیم و هم با آب کمتر به امنیت غذایی برسیم. در زمینه دامداری ضریب بهرهوری داممان 7/0 است؛ درصورتیکه این عدد میتواند تا5/2 افزایش یابد؛ یعنی در حال حاضر به ازای هر یک گوسفند در یک سال ضریب تبدیل میش به بره 7/0 است درصورتیکه میتواند به 5/2 برسد. در استان یک قرارگاه دام سبک ایجاد کردهایم و با کمک ۲۰ شرکت دانشبنیان در حال ارائه یک طرح ملی هستیم. در این زمینه با وزرای مختلف جلساتی داشتهایم.
اگر همین یک اتفاق بیفتد، گام بزرگی در دامداری خواهد بود. این اتفاق به ترویج نیاز دارد؛ یعنی نه سرمایهگذاری جدید میخواهد نه نیازمند واردات نژاد خاصی است؛ فقط باید کار ترویجی و آموزشی انجام دهیم. اگر این هدف محقق شود، میتواند وابستگی کشور به گوشت قرمز و وابستگی قیمت گوشت به دلار را برطرف کند؛ چراکه حجم بالایی از ارز صرف واردات نهادهای دامی میشود. میدانید که دام سبک هیچ وابستگی ارزی ندارد. این اتفاقات در حال شکلگیری است و امیدواریم با استفاده از مجموعههای دانشبنیان که ظرفیتش در استان وجود دارد و همت مردم، بتوانیم اتفاقات خوبی رقم بزنیم.
واقعا معتقدم اگر مقام معظم رهبری امسال را سال سرمایهگذاری برای تولید نامیدند، حتما نقطه ثقل این اتفاق در مردم است؛ یعنی نباید منتظر اقدامات دولت در این زمینه باشیم. مجموعههای مردمی باید بهصورت قرارگاهی دورهم جمع شوند و موضوع سرمایهگذاری را پیگیری کنند.