به گزارش اصفهان زیبا؛ بهار، فصل کاشت و پرورش اغلب سبزیجات و صیفیجات است، اما برای کاشت آنها در منزل باید نکاتی رعایت شود.
به این نکات مهندس محسن اسماعیلیان، مسئول فضای سبز منطقه یک اشاره میکند:
نکات ضروری زمان کاشت سبزیجات و صیفیجات
در صورت تمایل به کاشت سبزیجات در منزل نکات زیر باید مد نظر قرار گیرد:
برای کاشت سبزیجات مکانی را انتخاب کنید که حداقل ۶ ساعت در روز آفتاب مستقیم داشته باشد.
قسمتهایی از باغچه که در محل گودتری قرار گرفته برای سبزیکاری مناسب نیست زیرا رطوبت زیاد موجب پرورش قارچها و پوسیدگی ریشه میشود.
بستر کشت باید سبک و ترکیبی از خاک، شن و خاکبرگ و قابل نفوذ به هوا باشد. زیرا سبزیجات در زمینهای سخت که فاقد هوا است، رشد نمیکنند.
زهکش خاک نیز باید تأمین باشد و آب مازاد از دسترس گیاه خارج شود.
چنانچه بعد از آبیاری آب خیلی دیر داخل خاک نفوذ کند و پس از خشک شدن سطح خاک سله بندد و شکافهایی روی سطح خاک دیده شود، دلیل بر مقادیر زیاد رس در خاک است.
در این صورت باید مقداری ماسه و خاکبرگ به خاک افزود.
ضمنا لازم است در زمستان و قبل از کاشت، جهت غنی شدن خاک از مواد آلی مقداری کود حیوانی پوسیده با خاک مخلوط کرده و کند و کوب انجام شود.
سایر نکات
در مواردی که به باغچه دسترسی نیست، میتوان از جعبههای چوبی و گلدانهای پلاستیکی بزرگ برای کاشت بذر سبزیجات استفاده کرد.
البته در این صورت عمق ظرف کاشت نباید از ۱۰ سانتیمتر کمتر باشد.
بذر سبزیجات وابسته به بزرگی و کوچکی آن در عمق 5/0 تا 5/2 سانتیمتر خاک میکارند و تا زمانی که سبز نشده باشد، باید خاک را مرطوب نگه داشت.
بعضی سبزیجات مانند گوجهفرنگی، کلم، ترهفرنگی و… برای رشد بهتر باید نشاءکاری شود یعنی اول بذر آنها در خزانه کاشته شده و بعد در محل کاشت اصلی نشاءکاری میشود. بنابراین پس از اینکه ارتفاع بوته به حدود 20 سانتیمتر رسید و در زمانی که 24 ساعت از آبیاری آنها گذشته است، باید از خاک درآورده شوند و به بستر کشت جدید منتقل کرد.
البته باید توجه داشت که خاک اطراف ریشه نشاء از هم نپاشد.
سبزیجات سبز شده نباید خشکی ببیند و باید در آبیاری آنها دقت لازم را داشت.