به گزارش اصفهان زیبا؛ یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی درباره مصرف قهوه گفت: مصرف بیرویه قهوه میتواند به مشکلاتی مانند اضطراب، بیخوابی و کاهش تراکم استخوان منجر شود؛
اما قهوه اگر بهدرستی مصرف شود، میتواند بخشی از سبک زندگی سالم باشد؛ زیرا کافئین موجود در آن متابولیسم بدن را افزایش و اشتها را کاهش میدهد.
منبعی غنی از آنتیاکسیدانها
فرناز شهدادیان گفت: قهوه، نوشیدنی طبیعی و محبوبی است که انسانها قرنها از آن لذت میبرند.
این نوشیدنی منبع خوبی از آنتیاکسیدانها، از جمله پلیفنولهاست که ممکن است در پیشگیری از بیماریهای مزمن نقش داشته باشند.
مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم میتواند خطر ابتلا به انواع سرطانها مانند سرطان پروستات، پوست و آندومتر را کاهش دهد؛
همچنین نوشیدن قهوه چه کافئیندار و چه بدون کافئین ممکن است ریسک دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را کم کند.
تأثیر بر عملکرد مغز و سیستم عصبی
او تصریح کرد: قهوه با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون مرتبط است.
نوشیدن قهوه برای مبتلایان به پارکینسون، میتواند لرزشها را کاهش دهد؛
همچنین مصرف قهوه با بهبود خلقوخو و کاهش افسردگی و بهبود حافظه و عملکرد شناختی همراه است.
چه ورزشکار حرفهای باشید، چه تفریحی ورزش کنید، قهوه میتواند انرژی و استقامت بدنی شما را افزایش دهد.
کافئین و ترکیبات زیستفعال موجود در قهوه باعث افزایش هوشیاری، بهبود عملکرد ریه و کاهش التهاب میشود که همه اینها به بهبود عملکرد ورزشی کمک میکنند.
میزان مصرف مجاز کافئین
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی تأکید کرد: برای بزرگسالان سالم، مصرف روزانه تا ۴۰۰ میلیگرم کافئین (معادل ۴ فنجان قهوه) بیخطر است.
کودکان و نوجوانان باید مقدار کافئین را محدود کنند؛ بهعنوان مثال، مصرف کافئین برای کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال نباید از ۱۰۰ میلیگرم در روز تجاوز کند.
قهوه معمولی بین ۷۰ تا ۱۴۰ میلیگرم کافئین دارد؛ اما قهوه بدون کافئین فقط ۲ تا ۷ میلیگرم کافئین دارد؛
همچنین در فرآیند حذف کافئین ممکن است عطر و طعم قهوه کاهش یابد؛ بهخصوص اگر با روش شیمیایی این حذف انجام شود.
نکات مهم
او گفت: قهوه ساده کالری کمی دارد؛ اما افزودن شکر و خامه کالری آن را بالا میبرد.
نوشیدن آب کافی همراه با قهوه اهمیت دارد؛ زیرا کافئین خاصیت ادرارآور دارد و ممکن است باعث کمآبی شود؛
همچنین مصرف بیش از حد قهوه میتواند باعث اضطراب، سردرد، تپش قلب و مشکلات گوارشی شود.
توصیههای ویژه
شهدادیان افزود: زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به فشار خون بالا باید مصرف کافئین را محدود کنند.
مصرف بیش از ۵ فنجان قهوه ممکن است در برخی زنان باعث کاهش تراکم استخوان شود؛ اما افزایش مصرف کلسیم میتواند این اثر را کاهش دهد.
او خاطرنشان کرد: قهوه در صورت مصرف متعادل میتواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.
توصیه میشود قهوه را ساده و بدون افزودنیهای پرکالری مصرف و در ساعات پایانی روز از نوشیدن آن خودداری کنید تا خواب مختل نشود.
افرادی که مشکلات پزشکی خاص دارند، پیش از مصرف منظم قهوه با پزشک مشورت کنند.















