به گزارش اصفهان زیبا؛ هسته خرما را دور میاندازید؛ این در حالی است که خواص فراوانی دارد. جواد کاردانپور، مشاور تغذیه سالم و محقق طب سنتی، به این خواص اشاره میکند.
هسته خرما حدود 6 تا 15درصد از وزن خرما را شامل میشود. در گذشته از هسته خرما برای تغذیه دامها یا تهیه قهوه عربی بدون کافئین استفاده میشد؛ اما امروزه این ماده غذایی مقوی کاربردهای بیشتری دارد.
خواص
پیشگیریکننده از آسیب به DNA: استفاده از پودر هسته خرما میتواند از آسیب مواد شیمیایی سمی به کبد و کلیه پیشگیری کند؛ بهعلاوه اینکه هسته خرما دارای موادی است که از اکسیدشدن و آسیب به ماده ژنتیکی سلول DNA پیشگیری میکند.
کمککننده به کنترل قندخون: مصرف پودر هسته خرما یا دمنوش آن، میتواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت کمککننده باشد.
ضدویروس: هسته خرما میتواند در پیشگیری و درمان برخی بیماریهای ویروسی مؤثر عمل کند و کمککننده باشد.
پیشگیریکننده از آسیب به کبد و کلیه: عصاره هسته خرما میتواند از کبد و کلیه در برابر عوامل شیمیایی که وارد بدن میشوند و میتوانند به کبد و کلیه آسیب برسانند، محافظت کند.
آنتیاکسیدان قوی: هسته خرما، سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند از بدن در برابر رادیکالهای آزاد و آسیبهایی که رادیکالهای آزاد میتوانند به سلولهای بدن وارد کنند، محافظت کند.
جالب است بدانید که هسته خرمای ایرانی ازنظر آنتیاکسیدانی غنیتر است و میتواند بهعنوان یک آنتیاکسیدان خوب عمل کرده و از اکسیدشدن سلولهای بدن پیشگیری کند؛ بهعلاوه، فلاونوئیدهای موجود در هسته خرما دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است که میتواند از سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش تا اندازه زیادی جلوگیری کند.
داشتن فیبر بالا: وجود مقادیر بالای فیبر خوراکی در هسته خرما باعث پرشدن معده، کندشدن هضم غذا و ایجاد سیری طولانیمدت در مصرفکننده میشود؛ به همین خاطر استفاده از نان حاوی پودر هسته خرما، بهخصوص در وعده صبحانه میتواند باعث ایجاد سیری پایدار در طول روز شود و قندخون را تنظیم کند.
از آنجاییکه فرایند پخت نان هسته خرما بهآرامی و در طول مدت طولانی انجام میشود، نان بهطور کامل پخته میشود و مصرف آن برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی مثل رفلاکس، معدهدرد و ترشکردن هستند، توصیه میشود.
مفید برای ورزشکاران: ازجمله خواص دیگر هسته خرما میتوان به رژیمیبودن آن بهعنوان یک مکمل غذایی برای ورزشکاران اشاره کرد. مصرف این محصول به بازیابی توان ورزشکاران، بهخصوص ورزشکارانی که در حال کاهش وزن هستند، کمک شایانی میکند.
شیوه مصرف
با توجه به خواص زیادی که برای هسته خرما گفته شد، پرسشی که مطرح میشود، این است که با وجود پوسته بسیار سخت دانه خرما، آن را چگونه مصرف کنیم؟
برخی از افراد هسته خرما را میجوشانند و آن را بهعنوان قهوه بدون کافئین یا ترکیب با قهوه مصرف میکنند.
علاوه بر این، میتوانید هسته آن را آرد کرده و بهصورت نان هسته خرما مصرف کنید یا اینکه از نانهای تهیهشده با هسته خرما استفاده کنید؛ همچنین میتوانید پودر هسته خرما را به اسموتیها یا نوشیدنیها اضافه کنید. از آرد هسته خرما میتوان در تهیه کیکها و شیرینیها هم استفاده کرد.
از عصاره هسته خرما میتوانید در سالاد و دسرها استفاده کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.