بیکاری در بازار مسکن اصفهان

تعداد واحد‌های صنفی شهر‌ اصفهان در حال افزایش است و این مسئله در مشاغلی مانند مشاوران ‌املاک بیشتر به چشم می‌خورد. به‌خصوص طی یکی دو سال گذشته و با شروع موج جدیدی از نوسان‌های ارزی، تعداد مشاوران املاک سطح‌ شهر رشد چشمگیری داشت و بارها مشاهده‌شده‌ افراد زیادی از اصناف غیرمرتبط، شغل خود را به مشاوراملاکی تغییر داده‌اند. 

تاریخ انتشار: 13:32 - یکشنبه 1399/04/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
برای مثال شخصی که ده سال است آرایشگر مردانه است، حالا به‌یک‌باره وارد صنف مشاوران املاک شده ‌است. البته بازاریان می‌گویند این تغییر شغل و ورود افراد غیر‌مرتبط به مشاغلی مانند مشاوران املاک، برای آن‌ها دردسر‌ساز است. رسول‌ جهانگیری، رئیس اتاق اصناف استان اصفهان و رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز با انتقاد از افزایش بی‌رویه صدور مجوز خطاب به متقاضیان ورود به بازار مسکن گفت معاملات نسبت به گذشته افت چشمگیری داشته است. جهانگیری در گفت‌وگو با اصفهان‌زیبا آنلاین به پرسش‌های این حوزه این‌گونه پاسخ داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد مشاوران املاک شهر اصفهان در حال افزایش است. فقط مشاوراملاک نیست، دولت از حدود سال 93 سقف صنفی و فاصله صنفی را برداشت و این مسئله باعث شده‌ روزبه‌روز تعداد مغازه‌ها بیشتر شود.

فاصله صنفی در بازار املاک چگونه بود؟

برای مثال قبلا در هر هزار متر فقط یک مشاوراملاک فعال بود و هر اتحادیه سقف مشخصی برای ارائه جواز داشت، این قانون هفت سال اجرا می‌شد؛ ولی دولت جدید آن را برداشت. اکنون در هر هزار متر شاید بیشتر از 10 مشاوراملاک فعال باشند. این اتفاق به ورشکستی افراد زیادی منجر شده است. یک فرد غیرمتخصص که کنار کاسب باتجربه مغازه می‌زند، کار را بلد نیست و برای هر دو دردسر درست می‌کند. سرانجام پس از چند ماه هر دو ورشکست می‌شوند؛ ولی متقاضیان مدعی به دلیل رونق بازار‌ مسکن جذب آن شده‌اند. اصلا بازار مسکن خوب نیست و بازاریان روزبه‌روز بد‌بخت‌تر می‌شوند. قیمت‌ها که خوب رشد می‌کند. کار ما مثل طلا‌فروشی‌هاست، قیمت‌ها هرروز بالا می‌رود و ویترین طلا گران‌تر می‌شود؛ ولی آیا مشتری هم در بازار حضور دارد؟ طلافروش اگر امروز بفروشد، باید همان پول را فردا بدهد نصف مال دیروزش را بخرد. ملکی هم که هرروز گران‌شود فایده ندارد.

پس چرا این‌قدر مردم جذب بازار مسکن می‌شوند و تعداد مشاوران املاک افزایش پیدا می‌کند؟

یکی از دلایل افزایش مشاغل آزاد آزمون‌وخطاست. شما می‌بینید مغازه‌ موبایل‌فروشی راه می‌افتد، چند ماه‌ دیگر به موادغذایی تبدیل می‌شود و هنوز چند ماه‌ نگذشته است که مغازه‌دار فست‌فودی می‌زند. فقط آزمون‌وخطاست. وقتی می‌‌بینند جایی شلوغ است، فکر می‌کنند کاسبی خوبی دارد و بدون برنامه و تخصص وارد آن شغل می‌شوند. سبت به گذشته،‌ تقاضا برای ورود به بازار آزاد در میان مردم بیشتر است. باوجود این‌که کرونا مشاغل آزاد را نیمه‌تعطیل کرده است. دلیل این مسئله، بیکاری جامعه است و متأسفانه سرریز این جمعیت بیکار در بازار آزاد اتفاق می‌افتد. پس از حذف قوانینی‌ مانند فاصله و سقف صنفی نیز ما هیچ توانی برای کنترل این مشکل نداریم.

هر‌کسی آمد باید جواز بدهید؟

اگر فردا صبح یک نفر کاملا ناآشنا با بازار مسکن یا هر بازار دیگری آمد اتحادیه و مجوز خواست، ما مجبوریم مجوز بدهیم.

قبول دارید که قانون فاصله و سقف صنفی نیز باعث ایجاد بازارسیاه جواز شده بود؟

مسئولان قانون فاصله و سقف صنفی را بازگردانند، ما خودمان می‌دانیم چه‌کار کنیم که بازارسیاه ایجاد نشود.

پیداست با حذف این دو قانون خیلی مشکل دارید؟

بله من می‌گویم صدور افسارگسیخته پروانه‌ باید متوقف شود و به‌عنوان رئیس اتاق اصناف مخالفم افراد غیر‌خبره وارد اصناف تخصصی شوند که با بازگشت فاصله و سقف صنفی، این‌ مشکل برطرف خواهد شد.

وضعیت بازار املاک این چند وقت چطور بود؟

اصلا وضعیت معاملات خوب نیست و بیشتر فروشنده‌ها با توجه به تغییر قیمت پس از عقد قرارداد شکایت می‌کنند. مراجعه‌ به اتحادیه و شکایت طی ماه‌های گذشته، رشد چشمگیری داشته است.

چرا؟

فروشنده امروز ملکش را به قیمت روز می‌فروشد، بعد می‌‌بیند قیمت‌ها هرروز تغییر می‌کند و ارزش پولش کاهش پیدا‌کرده است؛ هنوز 20 روز یا یک ماه از عقد قرارداد‌ نگذشته‌ است که به اتحادیه می‌آید و شکایت می‌کند که سر من را کلاه گذاشته‌اند.

بااین‌حال تعداد قرارداد‌ها نسبت به گذشته چطور است؟

عملا میزان عقد قرارداد‌ها نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

در شرایط فعلی نمی‌توانیم درباره آینده صحبت کنیم.
 
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط