زمان باریدن باران حیات‌بخش حسینی است

باز محرم شد و شور و نوای حسینی به‌پا خاست. محرم که می‌شود در رگ‌های مرده ما خون می‌دود. گویی باز قیامت دیگری برپاشده و بدون دمیدن در صور، مردم ازخودبی‌خود شده‌اند. فرقی هم نمی‌کند کودک یا پیر باشی، مسلمان باشی یا مسیحی، زن باشی یا مرد، سفیدپوست باشی یا سیاه‌پوست، شهری باشی یا روستایی یا… . این عشق همه را درگیر خود کرده است. در چشم‌های خشک‌شده ما چشمه اشک به جوشش می‌آید و باران حیات‌بخش عشق حسینی بر قلب‌های قفل‌شده‌مان باریدن می‌گیرد و ما زنده می‌شویم تا بتوانیم تا سال آینده در سایه امام‌حسین(ع) زندگی کنیم. این چه سودایی است که عقل‌ها را متحیر کرده است و پس از چند قرن وقتی نامش را بر زبان می‌رانی گویی تمام غم‌های دنیا بر قلبت نازل می‌شود و ناخودآگاه اشک از چشمانت سرازیر می‌شود.

تاریخ انتشار: 21:05 - یکشنبه 1399/06/9
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

ائمه‌اطهار(علیهم‌السلام) نیز در سخنان متعدد خود مرتب تأکید بر اقامه عزا بر سیدالشهدا(ع) دارند و تأکید می‌کنند از تفرقه و جدایی بپرهیزید و همه در این شور حسینی شرکت کنید که هم‌تراز با اجر شهید است؛ چون زنده نگه‌داشتن مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است. با توجه به اهمیت موضوع از کلمه اقامه استفاده‌شده و البته به‌کاربردن کلمه اقامه بسیار محدود به‌کار رفته است؛ مثلا بر اقامه کردن نماز نیز تأکید شده که اهمیت آن بر همگان هویداست. در همیشه تاریخ نیز دشمنان تلاش بر اقامه‌نشدن عزاداری در محرم داشتند. آن‌ها به‌قدری از عظمت امام‌حسین(ع) وحشت داشتند که قبر مطهرش را نیز تخریب کردند؛ ولی به فرموده خدای متعال این نوری است که خاموش نمی‌شود؛ اگرچه کافران دوست ندارند اثری از نام امام حسین(ع) باشد.
«ماربین آلمانی» در اثر خود می‌نویسد: «بی‌اطلاعی بعضی از تاریخ‌نویسان ما موجب شد که عزاداری شیعه را به جنون و دیوانگی نسبت دهند؛ ولی اینان گزافه گفته و به شیعه تهمت زده‌اند. ما در میان ملل و اقوام، مردمی مانند شیعه پرشور و زنده ندیده‌ایم؛ زیرا شیعیان به‌واسطه به‌پا کردن عزاداری حسینی سیاست‌های عاقلانه‌ای داشته و نهضت‌های مذهبی ثمربخشی را به وجود آورده‌اند.» در کلام معروفی از گاندی، رهبر استقلال هندوستان، می‌خوانیم: من زندگی امام‌حسین(ع) آن شهید بزرگ اسلام را به‌دقت خوانده‌ام و توجه کافی به صفحات کربلا کرده‌ام و بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز شود، باید از سرمشق امام‌حسین(ع) پیروی کند.

عزاداری به‌گونه‌ای متفاوت

امسال نحوه عزاداری عزاداران حسینی متفاوت  است و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و در جهت سلامت خود و دیگران باید مطابق دستورهای ستاد مبارزه با کرونا عمل کرد. به‌صورت نمادین بسیاری از هیئت‌های مذهبی اعلام کرده‌اند که به‌منظور سلامت شهروندان عزادار، قافله عزاداری به سبک و شیوه سال‌های قبل ندارند و امسال عزاداری متفاوت است. عزاداران یزدی در اقدامی تحسین‌برانگیز با اعلام طرح «هر هیئت آزادی یک زندانی» هزینه نذورات امسال را صرف آزادی زندانیان جرائم غیرعمد می‌کنند.
بار دیگر ایران اسلامی حال و هوای عزاداری برای سالار شهیدان دارد و خود را برای حماسه‌ای دیگر آماده می‌کند؛ ولی امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، شور حسینی در کنار شعور حسینی قرار می‌گیرد و آنچه مایه سلامت عزاداران حسینی است، اتفاق می‌افتد و  همگی به‌گونه‌ای عمل می‌کنیم که برگ زرین دیگری بر افتخارات اسلام عزیز باشد.اگرچه بیماری کرونا تمام معادلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و‌… دنیا را بر هم زده است، اما در بسیاری از موارد نیز با اجبار و محدودیت‌هایی که ایجاد شده، یک قدم به جلو نیز برداشته‌ایم و عزاداری بر سالار شهیدان نیز از این امر مستثنا نیست.
تشکیل پویش کرامت حسینی برای حمایت از کودکان بی‌بضاعت با هدف تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی، لوازم‌التحریر، اسباب‌بازی و تجهیزات ورزشی برای کودکان نیازمند یکی از اقدامات خداپسندانه است؛ اما پیشنهاد می‌شود برای سالم ماندن خود و دیگران و همچنین ایجاد شور و شعور حسینی اقدامات خلاقانه زیر انجامدشود:
فعالیت رسانه‌ای قوی: همان‌گونه که در سال گذشته در ایام اربعین حسینی، رادیو اربعین اقدامات مناسبی برای اطلاع‌رسانی به زائرین حسینی داشت، امسال نیز صداوسیما با شروع ماه محرم شبکه‌ای جذاب ایجاد کند و فعالیت‌های رسانه‌ای گسترده از اقدامات خلاقانه و زیبایی که ایرانیان در گوشه‌گوشه کشور انجام می‌دهند، به قاب صدا و تصویر بکشد؛ همچنین اقدامات مناسبی نظیر پخش سخنرانی واعظان و مداحان مطرح کشور در فضای مجازی می‌تواند به شور حسینی کمک کند.
عزاداری با جمعیت محدود: تلاش بر این است که از ازدحام عزاداری‌ها که در سال‌های گذشته در سطح شهر وجود داشت، کاسته شود. در همین خصوص پیشنهاد می‌شود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با لزوم زدن ماسک، عزاداری در منازل و جاهای سرباز با جمعیت محدود و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شود تا ازدحام جمعیت در یک نقطه خاص ایجاد نشود.
عزاداری همراه با زنده نگه‌داشتن قرآن کریم: ازآنجایی‌که یکی از اهداف امام حسین (ع) زنده نگه‌داشتن قرآن کریم است، جمع‌های خودمانی فرصت مناسبی است برای قرائت، تفسیر و تدبر در قرآن کریم که درنهایت معرفت حسینی را به ارمغان خواهد آورد و عزاداری حسینی با قرائت و تفسیر قرآن همراه خواهد بود.
کمک به نیازمندان: اگرچه توزیع نذورات همانند سال‌های قبل انجام نمی‌شود، اما شایسته است هزینه‌ها و نذورات مردمی در راستای خدمت به مستمندان و نیازمندان در مناطق حاشیه‌نشین شهر انجام شود.

کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت: با توجه به نزدیک شدن به ماه مهر و بازگشایی مدارس و با توجه به اینکه نیاز دانش‌آموزان نیز در ایام کرونا تغییر کرده، لذا نیاز است اقلام موردنیاز فضای مجازی نظیر تبلت و اینترنت برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت فراهم شود. امید است بتوانیم با تبدیل تهدید بیماری کرونا به فرصت هرچه بهتر و بیشتر از این فرصت به وجود آمده استفاده کنیم.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط