قطعا این اسناد به اعتبار وضعیتی که در کشور و استان بوده، تهیه شدهاند. اگر جایی برای توسعه کشور بر سرمایههایی همچون نفت و انرژی، یا در استان بر صنعت فولاد یا سیمان تأکید میشود، بر اساس مسیر توسعه و مزیتهایی بوده که در کشور یا شهر بوده است. اکنون با شهری همچون اصفهان مواجه هستیم که علاوه بر ظرفیتهایی همچون فولاد و سیمان، مزیت تاریخی، فرهنگی و میراثی نیز دارد؛ بنابراین اگر برنامهای برای این شهر داریم حتما باید طبق مسیر مشخص، از پیش تعیین شده و بر اساس مطالعه باشد.
محدودیت امکانات و داشتهها
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه کارآفرینی را جریانی دارای یک مسیر طولانی و حسابشده برشمرد و گفت: باید توجه داشت که قرار نیست ما در همه زمینهها حرفی برای گفتن داشته باشیم. قطعا امکانات و داشتههای ما محدود است و ازلحاظ زمانی نیز محدودیتهایی داریم. ما محکوم به این هستیم که بهترین مسیر را بر اساس محدودیتهایی که داریم اتخاذ کنیم و همه توان و امکانات موجودمان را در مسیر تحقق آن صرف کنیم.
به کمک نخبگان نیاز داریم
او اضافه کرد: برای انجام برنامههای بزرگی همچون کارآفرینی لازم است در چنین همایشهایی نمایندگانی از نهادهای مهم استان همچون استانداری، شهرداری و سایر دستگاههای اثرگذار حضور داشته باشند تا نتیجه کار بهصورت عملیاتی مشخص و روشن باشد. ملت، حضور نخبگان را از شروط لازم در چنین جلساتی دانست و تأکید کرد: باید همه نخبگان این حوزه دورهم جمع شوند و با تمرکز بر اهداف، مبنای حرکتشان را مشخص کنند؛ بنابراین پیش از هرچیز نیاز به آسیبشناسی و بررسی دقیق داریم. او اکوسیستم را مفهومی گسترده و مرتبط با بخشها و زیرمجموعههایی متنوع ارزیابی و یادآوری کرد که برای ورود به این عرصه باید پژوهشهای دقیقی صورت گیرد.
استقبال نسل جدید از مشاغل استارتاپی
در این نشست، محسن طاهری، دکتری آیندهپژوهی از دانشگاه تهران، توضیحاتی را در خصوص اهمیت و جایگاه همراهی و هماهنگی اداره شهر با اکوسیستم و اجزای آن برای حاضران بیان کرد و ادامه سخنانش را به مسئله کارآفرینی و ضرورت ورود شهر اصفهان بهعنوان یک کلانشهر در کشور به حوزه استارتاپها اختصاص داد. این استاد دانشگاه تأکید کرد که نسل امروز دیگر همچون جوانان دهههای قبل به مشاغل کارمندی و پشتمیزنشینی علاقهای نشان نمیدهند و گویی کار کردن برای یک کارفرما و دریافت حقوق از او را دور از شأن خود میدانند. طاهری با اشاره به اینکه 75درصد مشاغل جدید در کشور آمریکا در حوزه استارتاپها هستند، یادآوری کرد که مدیران شهر اصفهان نیز باید زمینه ورود جوانان به این عرصه را فراهم کنند. طاهری تأکید کرد که البته وظیفه مدیران شهر ارائه ضمانت به جوانان در خصوص موفقیت استارتاپهایشان نیست، بلکه آنها باید تنها زمینه کار را فراهم کرده و موانع را از سر راه بردارند. این استاد دانشگاه با معرفی چند شهر شاخص دنیا در عرصه اکوسیستم و کارآفرینی همچون استکهلم، برلین و…، اصفهان را با شهر برلین در آلمان مقایسه کرد و توضیح داد که هر شهری قادر است در حوزهای متفاوت با شهر دیگر در این عرصهها فعالیت کند و قرار نیست جهت حرکت همه شهرها در این حوزه مشابه همدیگر باشد؛ چنانکه شهر برلین توانسته از حیث فرهنگی درزمینه استارتاپ و کارآفرینی به پیش برود. اصفهان نیز به دلیل برخورداری از سابقه غنی فرهنگی میتواند در این حوزه موفق باشد. پسازآن حاضران در نشست نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص موضوع همایش بیان کردند. آنها به مسائلی همچون ورشکستگیهای سنگین برخی استارتاپها، مشکلات مشارکت با دولت درزمینه فعالیتهای استارتاپی در اصفهان یا موفقیت برخی از آنها اشارهکرده و بر ضرورت حمایت معنوی مدیران شهری از فعالان حوزه کارآفرینی و استارتاپ تأکید کردند.