بخاطر همین روان شناسان دنیا راهکارهای زیادی پیشنهاد کردهاند که افراد بتوانند تعاملات خود را مدیریت کنند که کمتر دچار تعارض و تنش شوند. بهترین راهکار افزایش سطح آگاهی اجتماعی است. از بین روشهای مختلفی که میتواند ارتباط افراد را در خانواده ارتقا دهد، روش شاد زندگی کردن است. دو تکنیک مهم شادزیستن؛ یکی منابع فلسفی ایدئولوژیک و دیگری رفتارهای لحظهای است.
تکنیک اول
تکنیک اول شاد زیستن منبع فلسفی است، منظور از منبع فلسفی نوع نگرشی است که فرد نسبت به خود و زندگی دارد. عوامل زیادی نگرش و نگاه افراد را تحت تأثیر قرار میدهند ولی تأثیر خلق پایین بیشترین تأثیر را در ارتباط و انتخابهای افراد به همراه دارد. ترشح سروتونین یا همان هورمون زندگی برای انسانها حیاتی است، به آنها کمک میکند بهتر بتوانند تعاملات خود را مدیریت کنند و در مقابلش هورمون کورتیزول که باعث خشم و عصبانیت و جنگ بین افراد میشود. جالب است بدانید هورمون سروتونین با لحظهای خندیدن در مغز ترشح میشود و خلق را بالا میبرد حال سوالی که مطرح میشود اینکه به نظر شما شادی هر کسی چند درصد در اختیار خودش است. به خودتان از ۱ تا ۱۰۰ نمره دهید. میدانستید شادی هر کس دقیقاً همان اندازه در اختیار اوست که معتقد است شادی من در اختیار من است. نتیجه اینکه شاد بودن و شاد نبودن انتخابی است. اما عواملی که باعث از بین رفتن شادی و ارتباط بین افراد میشود، یکی مقایسه و دیگری تاییدطلبی است. در حالت مقایسه: افراد دائم در حال مقایسه زندگی خویش با دیگران هستند و تک تک دقایق زندگیشان نگران حرف و قضاوت مردم هستند. نکته قابل توجه، چرا باید نگران فکر کسانی باشیم که خودشان نگران فکر ما هستند.
تکنیک دوم
تکنیک دوم شاد زیستن رفتارهای لحظهای است که باعث افزایش سروتونین و اندروفین در مغز میشود و عبارتند از:
-عبادت: تحقیقات نشان داده است که عبادت با حالت معنوی و حضور قلب خلق فرد را بالا میبرد.
لحظهای چشمانتان را ببندید و از صمیم قلب از خداوند بخاطر همه داشتههایتان تشکر کنید. همین که زندهاید و نفس میکشید، او را شکر کنید.
-ورزش: با ورزش میتوانید احساس بهتری پیدا کنید و خود را سرزندهتر و شادتر کنید.
-خندیدن: تحقیقات نشان داده است که 10 دقیقه خندیدن به اندازه ۴۰ دقیقه ورزش کردن باعث ترشح سروتونین در مغز میشود.
-معاشرت با افراد شاد: افراد ناشاد را در اولویت ارتباطی خود قرار ندهید و برعکس سعی کنید تا آنهایی که شادترند مرتبط شوید و معاشرت کنید.
-مدیریت رسانه (کنترل ورودی ذهن): اگر میخواهید شاد زندگی کنید، گوشهایتان و چشمهایتان را فیلتر کنید، هر چیزی را نبینید و با همه کس رفت و آمد نکنید. به عبارتی چشم و گوش خود را در اختیار هرکس و هر چیزی قرار ندهید.-تغذیه: از این چهار مورد کمتر استفاده کنید: شکر (سم سفید)، آرد سفید بدون سبوس، مواد افزودنی مثل چیپس و پفک، برنج. اینها باعث افسردگی میشوند و سعی کنید بیشتر در ژریم غذایی خود گروه ویتامین ث، سبزیجات، انواع مغزها، نوشیدن آب به اندازه کافی استفاده کنید تا احساس نشاط بیشتری در زندگی خود پیدا کنید.
-شاد کردن دیگران: به دیگران محبت کنید و دیگران را شادکنید. مثل کمک کردن به افراد نیازمند، شرکت در خیریه.-رها نکردن کودک درون: همیشه یادتان باشد فقط یکبار زندگی میکنید و دیگر اینکه غصهها خودشان شما را پیدا میکنند، این مائیم که باید دنبال شادی بگردیم.
-پذیرش: دیگران را بپذیرید و انعطاف پذیرتر شوید. سعی نکنید کسی را تغییر دهید.
-درست کردن زنجیره محبت: یادتان باشد رفتارهای شما شبیه بوم رنگ است، هر کاری انجام دهید دیر یا زود به خودتان برمیگردد.
همه این مطالب را ذکر کردم که ذهنها را آماده کنم و بگویم دراین ایام کرونا و آغاز سال نو به جای اینکه تسلیم سختیها و غمها شوید، وقت بیشتری را با اعضای خانواده صرف کنید و با هم احساس صمیمت بیشتری را تجربه کنید. از تکنولوژی مدرن دنیا زیباترین خاطرهها را بسازید. به افراد خانواده فرصت دهید که بتوانند هیجاناتشان را ابراز کنند. ما سازنده آرامش هستیم کسی برای آرامش ما تلاشی نمیکند. یک منتظر همیشه یک منتظر باقی خواهد ماند پس بپاخیزید…