داوطلبانی که همه مراحل قبل از تزریق را طی کردهاند، با رعایت فاصله اجتماعی به انتظار نشسته بودند تا واکسن دریافت کنند. آنچه در ادامه میخوانید گپ و گفتی کوتاه با تعدادی از این داوطلبان است.
نگران نیستم
مارال قاسمی 21 ساله دانشجوی سال آخر حقوق که به همراه مادرش برای تزریق داوطلبانه این واکسن مراجعه کرده است، در پاسخ به سؤال اصفهان زیبا مبنی بر دلیل تزریق داوطلبانه واکسن میگوید: به پزشکان و دانشمندان ایرانی اعتماد دارم و به عنوان یک جوان با توجه به سابقه پاستور نگران عوارض تزریق این واکسن نیستم. او در ادامه میگوید: اکثر افراد تا چند ماه آینده واکسن کرونا را دریافت میکنند و من جزو آخرین گروهها هستم؛ به همین خاطر برای تزریق داوطلبانه واکسن کونژوگه ثبتنام کردم. به گفته این جوان برخوردی که موقع تزریق این واکسن با همه داوطلبان صورت گرفت، محترمانه و مؤدبانه بود.
واکسن کرونای ایرانی نیازمند اعتمادسازی عمومی
کمی آن طرفتر زنی ایستاده و بیتردید منتظر تزریق اولین دز واکسن کونژوگه است، او خود را مینا صمیمی 52 ساله معرفی میکند و از آخرین سالهای فعالیتش در آموزش و پرورش میگوید و بیان میکند: به کسانی که در این سیستم آموزشی تربیت شدهاند اعتماد دارم و به همین خاطر با وجود شبهههایی که اطرافیان برای تزریق این واکسن به من القا کردند، حاضر به حضور داوطلبانه شدم.
او ادامه میدهد: امیدوارم واکسن ایرانی در اختیار دانشآموزانم قرار بگیرد تا بتوانم در آخرین سال تدریس دوباره کنارشان باشم. این دبیر آموزش و پرورش معتقد است: برای تزریق واکسن کرونای ایرانی نیاز به اعتمادسازی عمومی است؛ چون دستاوردهای پزشکی در حاشیه اتفاقات سیاسی و اجتماعی مظلوم واقع شده و مردم نباید به شایعات توجه کنند.
در بحرانها، همدلی زیاد میشود
محمد علی صلواتی، 35 ساله معاون فنی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان هم در گفتوگو با اصفهان زیبا از مشورت با پزشکان مختلف برای تزریق واکسن کونژوگه میگوید و معتقد است: پاستور بسیار معتبر است؛ به همین خاطر میخواستم در این طرح مطالعاتی شرکت کنم. او اظهار میکند: وقتی بحران زیاد میشود همدلی در کشور ایجاد میشود؛ چون تحریم و تهدید باعث ایجاد حس اعتماد به نفس در مردم و مسئولان میشود.
معاون فنی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان با بیان اینکه با ساخت واکسنهای ایرانی بار دیگر ثابت کردیم میشود و میتوانیم، ادامه میدهد: با تکیه بر دانش بومی و اعتماد به جوانان و دانشمندان اتفاقات بهتری در کشور خواهد افتاد.
به شایعات توجه نکردم
فرزانه درب امامیه 56 ساله که دز اول این واکسن را 11 اردیبهشت دریافت کرده است، چند روز پس از تزریق واکسن کونژوگه با پیگیری اصفهانزیبا از برخورد مؤدبانه عوامل تزریق این واکسن در اصفهان میگوید و معتقد است: سیستم منظم بود و همه داوطلبان را در جریان همه اتفاقات قرار دادند. او ادامه میدهد: با اینکه گفته بودند پس از 72 ساعت وارد سامانه شوید و اطلاعات خود را وارد کنید، اما با ما تماس گرفتند و جویای حالمان شدند. درب امامیه با بیان اینکه از زمان شیوع کرونا ترجیح میدادم واکسن ایرانی تزریق کنم، میافزاید: ایران در تولید واکسن پیشرفت زیادی داشته است و همه باید کمک کنند تا این تحقیقات زودتر انجام شود و واکسن ایرانی در اختیار مردم قرار گیرد.
او میگوید: خودم و دخترم در این طرح مطالعاتی شرکت کردیم و نگران این نیستیم که شبه واکسن دریافت کرده باشیم؛ چون همچنان پروتکلهای بهداشتی را برای سلامت اطرافیان رعایت میکنیم. درب امامیه میگوید: با اینکه چند نفر غیر متخصص میخواستند من را از تزریق واکسن منع کنند، اما به شایعات توجه نکردم.
آگاهانه داوطلب شدم
محمد دهقانی 37 ساله مهندس برق که از نخستین داوطلبان تزریق واکسن کونژوگه است، با بیان عوارض ناشی از تزریق واکسن توضیح میدهد: اوایل تزریق واکسن درد دست داشتم که بعد از چند روز برطرف شد و مشکل دیگری نداشتم. او ادامه میدهد: با آگاهی، تحقیق و مشورت با چند متخصص تزریق واکسن کونژوگه را انجام دادم؛ چون معتقدم پزشکان ایرانی در دنیا حرف اول را میزنند. دهقانی با بیان نظم زیاد در محل تزریق داوطلبانه واکسن کونژوگه در استان اصفهان میگوید: با رعایت پروتکلهای بهداشتی به گروههای چند نفری تقسیمبندی میشدیم و بدون اینکه معطل شویم طبق برنامهریزی مراحل مختلف را طی میکردیم در آخر هم هزینه ایابوذهاب و هدیه دریافت کردیم.