فروشندگان مواد پروتئینی در بازار اصفهان از تغییر سبک خرید مردم میگویند. گرانشدن انواع گوشت موجب تغییر سلیقه خریداران و افت تقاضا برای دستهای از اقلام پروتئینی در بازار شده است.
مشاهدههای میدانی از بازار اصفهان از گرانفروشی و عرضه چند نرخ اقلام پروتئینی حکایت میکند.
بر این اساس، مرغ با بهایی بیش از 25 هزار تومان، همچنان ارزانترین نوع گوشت در بازار به شمار میرود.
پس از آن، ماهی، بوقلمون و شترمرغ به ترتیب قیمت پایینی دارند. گوشت گوسفند و گوساله نیز با قیمت هر کیلوگرم بالاتر از 100 هزار تومان، گرانترین نوع گوشت در بازار محسوب میشود.
افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ در سال گذشته موجب تغییر سلیقه مردم شده است.
باوجوداین، انواع گوشت سفید و قرمز از قبیل ماهی، شترمرغ و… نیز با قیمت بالایی در بازار اصفهان عرضه میشوند.
مرغ
قیمت مرغ در عرض یک سال گذشته حدود دو برابر افزایش یافت. باوجوداین، مرغ همچنان ارزانترین کالای پروتئینی به شمار میرود.
براساس مشاهدات میدانی از خرده فروشیهای سطح شهر اصفهان هر کیلوگرم مرغ به قیمت 26 تا 30 هزار تومان عرضه میشود.
تعداد کمی از مرغ فروشان نیز مرغ را با قیمت بالاتر از ۳۰ هزار تومان به فروش میرسانند.
درمقابل قیمت مرغ براساس آخرین تصمیمات قرارگاه ساماندهی مرغ کشور در فروردین ماه ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تصویب شد
ولی مرغدارها از وضعیت دشوار تهیه نهادههای دام و طیور میگویند، به دنبال این موضوع جوجهریزی بهصرفه نیست و مرغ با نرخ بالاتر از قیمت مصوب به فروش میرسد.
ماهی
تقاضا برای ماهی در طول سالهای گذشته به دلیل رشد قیمتها کاهش یافته است و اکنون انواع ماهی جنوب تا هرکیلوگرم 200هزار تومان هم قیمتگذاری میشوند،
ولی دستهای از ماهیهای مخلوط با بهای هر کیلوگرم کمتر 28 تا 45 هزار تومان در بازار ماهی اصفهان به فروش میرسند.
همچنین بستههای 500 گرمی ماهی کیلکا 14 تا 18 هزار تومان قیمت دارد. از این رو ماهی پس از مرغ ارزانترین کالای پروتئینی محسوب میشود.
درحال حاضر هر کیلوگرم ماهی قزلآلا 52 تا 64 هزار تومان، ماهی گیش مقوا 55 تا 68 هزار تومان، طوطی ماهی 58 تا 70 هزار تومان،
ماهی سنگسر طلایی 73 تا 85 هزار تومان، ماهی شوریده 95 تا 110 هزار تومان، ماهی شیر خلیج فارس بیسر ودم 125 تا 140 هزار تومان قیمت دارد.
بوقلمون
گوشت بوقلمون به دلیل ارزش غذایی بالا و با توجه به قیمت گوشت قرمز در سالهای اخیر جایگزین مناسبی برای گوشت گوسفندی در سبد غذایی بسیاری از خانوادهها بوده و مصرف آن رو به افزایش است. هر کیلوگرم بوقلمون با رنج قیمت 44 تا 60 هزار تومان در فروشگاههای سطح شهر اصفهان عرضه میشود. البته اجزای مختلف بوقلمون در بستهبندیهای با رنج قیمت متفاوتی به فروش میرسند؛ برای نمونه بهای هرکیلوگرم گردن بوقلمون 38 تا 44 هزار تومان و ساق بوقلمون 81 تا 90 هزار تومان قیمت دارد.
شترمرغ
قیمت اقلام پروتئنی و انواع گوشت در پی شیوع ویروس کرونا روند صعودی پیدا کردند، ولی بررسیها نشان میدهد قیمت گوشت شترمرغ کمتر تحت تأثیر این ویروس قرار گرفت. با این حال عرضه گوشت شترمرغ در اصفهان کم است و به صورت چند نرخی به فروش میرسد. پرویز نیامنش، رئیس هیئتمدیره شرکت تعاونی پرورش شترمرغ در فروردین سال جاری قیمت خرید هر کیلوگرم شتر مرغ زنده از تولیدکننده را ۴۳ تا ۴۵ هزار تومان اعلام کرد، هر کیلوگرم گوشت لاشه شترمرغ تا ۸۹ هزار تومان و هر کیلوگرم فیله بدون استخوان و ران آن ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان از تولیدکننده خریداری میشود. اکنون با قیمت 97 تا 150 هزار تومان امکان خرید یک کیلوگرم گوشت شترمرغ وجود دارد ولی بعضی از فروشگاههای اینترنتی هر کیلوگرم گوشت شترمرغ بستهبندی را با قیمت 180 هزار تومان نیز عرضه میکنند.
گوشت قرمز
گوشت قرمز گرانترین کالای پروتئینی در بازار اصفهان است که سالهاست جایی در سبد خرید اقشار کم درآمد ندارد. مشاهدات میدانی از خرده فروشیهای اصفهان حاکی از فروش هرکیلوگرم شقه گوسفندی با قیمت ۱۱۵ تا 132 هزار تومان، ران گوسفندی 115 تا ۱۵۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۱۵ تا 140 هزار تومان، گردن گوسفندی 112 تا 127 هزار تومان، راسته گوسفندی 125 تا ۲۰۰ هزار تومان و ماهیچه ۱۶۰ تا 210 هزار تومان است. همچنین هر کیلوگرم ران گوساله 115 تا 150 هزار تومان، گردن گوساله ۱۱۵ تا ۱۳۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۱۰ تا 130 هزار تومان، ماهیچه گوساله ۱۱۲ تا 140 هزارتومان و راسته گوساله 150 تا ۱۷۰ هزار تومان قیمت دارد. انواع گوشت گوسفندی و گوساله بستهبندی نیز با اختلاف قیمت 10 تا 30 هزار تومان بیشتر در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود.




