نکوداشت ایثارگران خط آتش

به مناسبت هفتم مهرماه، روز آتش‌نشان علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان به همراه مدیران ارشد شهری، ابتدا از ستاد مرکزی آتش‌نشانی بازدید کردند؛ سپس با حضور در منزل عزیزالله اکبری آتش‌نشان اصفهانی و تقدیم شاخه گل به خانواده او  و کارکنان این سازمان، یاد و خاطره شهدای آتش‌نشان را گرامی داشتند.

تاریخ انتشار: 09:24 - پنجشنبه 1400/07/8
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

شهردار اصفهان در دیدار با خانواده آتش‌نشان زنده‌یاد عزیزالله اکبری گفت: خدا را شکر که این فرصت در اختیار ما قرار گرفت تا با خانواده‌ای دیدار کنیم که فرزندشان برای حفظ جان افراد دیگر ایثار کرده است. گاهی اوقات از مرگ این افراد بسیار غمگین می‌شویم؛ اما باید بدانیم افرادی که این‌گونه از بین ما می‌روند نامشان ماندگارتر از دیگران در بین ما خواهد بود. او اضافه کرد: افراد شایسته و بسیاری از ائمه ما در جوانی عمر خود را از دست داده‌اند که این موضوع نشان می‌دهد طول زندگی مهم نیست، بلکه کیفیت زندگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شهدای آتش‌نشان جزو این افرادهستند و نامشان همیشه در شهر و شهرداری جاودان باقی خواهد ماند و تا جهان باقی است از این افراد به عنوان قهرمان یاد خواهد شد. شهردار اصفهان با بیان اینکه افرادی که در راه نجات جان مردم ایثار می‌کنندو در این راه جان خود را نثار می‌کنند، قطعا بهشتی خواهند بود، تصریح کرد: خانواده شهدای آتش نشان باید به خود ببالند که چنین افرادی در بین آن‌ها بوده‌اند. امیدوارم ما بتوانیم قدردان زحمات این افراد باشیم؛ زیرا این آتش‌نشانان هستند که امنیت را در شهر رقم می‌زنند.

امنیت شغلی آتش‌نشان ها باید تأمین شود

 قاسم‌زاده همچنین در بازدید از ستاد مرکزی آتش‌نشانی گفت: امروز برای تبریک روز آتش‌نشان به ستاد مرکزی آتش‌نشانی آمدم و این فرصت ایجاد شد تا با آخرین اقدامات انجام‌شده در این سازمان و ستاد، باخبر شوم. علی قاسم‌زاده تصریح کرد: به عقیده من سیستم اتاق فرمان ستاد مرکزی آتش‌نشانی اصفهان در کشور بی‌نظیر است و ابزار رصد شهر در آن وجود دارد. با این سیستم اتفاقات شهر و امکان فرماندهی در کمترین زمان انجام می‌شود و این نکته از نقاط قوت این اتاق فرمان است. او در رابطه با مطالبات حقوقی آتش‌نشانان خاطرنشان کرد: بسیاری از مطالبات آن‌ها پرداخت شده و اکثر مشکلات حل شده است؛ اما بخشی از این مطالبات به بخش‌های جاری و نوع قراردادها مربوط می‌شد که امیدوارم هرچه زودتر آن‌ها نیز به سرانجام برسد. شهردار اصفهان با اشاره به اینکه سازمان آتش‌نشانی از دیگر سازمان‌های شهرداری متفاوت است، تصریح کرد: این مجموعه وظیفه ایجاد ایمنی و امنیت را در شهر به عهده دارد؛ پس افرادی که در این سازمان فعالیت می‌کنند، نیز باید از درون احساس امنیت شغلی داشته باشند؛ زیرا این افراد منشأ احساس امنیت در شهر هستند.

احداث دو ایستگاه آتش‌نشانی تا پایان سال آینده

در ادامه نیز معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: آتش‌نشانان رزمندگانی هستند که باید ضمن کسب مهارت‌های فنی بسیار و تمرینات آمادگی جسمی روزانه و کسب آموزش در دوره‌های طولانی در زمینه‌های عمومی مانند مقابله با آتش و همچنین در زمینه‌های تخصصی مانند عملیات امداد و نجات با ایثار و از جان‌گذشتگی برای امنیت و ایمنی شهروندان فعالیت می‌کنند. حسین امیری ضمن تبریک روز آتش‌نشانی گفت: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با تکیه بر اصول اساسی آموزش، پیشگیری، اطفای حریق و امداد و نجات با محوریت آموزش در تلاش است ضمن ارتقای دانش و مهارت‌های شهروندان در مواجهه با خطرات احتمالی، با حضور به‌موقع و افزایش کمی و کیفی تجهیزات در جهت اطفای حریق و پیشگیری از بروز حوادث گام بر می‌دارد. او ادامه داد: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تاکنون بنا بر رسالت ذاتی خود اقدام به تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی و برگزاری دوره آموزش عمومی اطفای حریق و پیشگیری از بروز حوادث در بین خانواده‌ها، اصناف و کارکنان ادارات کرده است. معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: آتش‌نشانان رزمندگانی هستند که جان خود را به عنوان مهم‌ترین سرمایه در طبق اخلاص نهاده و برای خدمت‌رسانی به مردم در سخت‌ترین حوادث و بحران‌ها پیش‌قدم می‌شوند. امیری خاطر نشان کرد: بر اساس استانداردهای جهانی باید در هر 5 کیلومتر مربع با ۵۰ هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش‌نشانی احداث شود که اگر جمعیت شهر اصفهان را دو میلیون نفر در نظر بگیریم، تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی باید ۴۰ ایستگاه باشد. او با بیان اینکه در حال حاضر 26 ایستگاه آتش‌نشانی در شهر وجود دارد که برای رسیدن به حد استاندارد، احداث ۱4 ایستگاه دیگر مورد نیاز است، خاطرنشان کرد: مرداد امسال ایستگاه شماره 26 واقع در خیابان خداداد امینی در منطقه8 شهرداری به بهره‌برداری رسید. همچنین طی هفته آینده ایستگاه آتش‌نشانی در منطقه ۱۴ به بهره‌برداری خواهد رسید تا گام دیگری برای تحقق شعار تاب‌آورسازی شهر برداشته شده باشد.معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به احداث ایستگاه آتش‌نشانی چهارباغ‌پایین (در منطقه1) و ایستگاه آتش‌نشانی در منطقه 7 واقع در میدان حج افزود: دو ایستگاه دیگر در حال احداث است و تا پایان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد؛ همچنین تحویل زمین جهت احداث مرکز آموزش به مساحت ۵۰ هزار مترمربع و اختصاص ۲۰میلیارد ریال جهت آغاز عملیات اجرایی این مرکز انجام شده تا در سه سال آینده مورد بهره‌برداری قرار گیرد.امیری با اشاره به خرید تجهیزات فردی و خودرویی سازمان آتش‌نشانی اظهار کرد: خرید 50 دستگاه خودروی فوق‌سنگین، سنگین و نیمه‌سنگین و سبک در راستای تقویت و نوسازی ناوگان عملیاتی و افزایش ضریب ایمنی شهر و شهروندان، به ارزش دوهزارمیلیارد ریال و خرید تجهیزات آتش‌نشانی و تجهیزات فردی به ارزش ۲۴۰ میلیارد ریال شامل: هود فایر، چکمه، کامبی تولز، کلاه، دستکش حریق، اورشلوار حریق و نیم‌ست هیدرولیک و کاربری‌سازی شاسی‌های ایسوزو از دیگر اقدامات به‌شمار می‌آید. او خاطرنشان کرد: تعداد ۱۶۸ دستگاه خودروی آتش‌نشانی شامل اطفائیه، نجات، امداد کوهستان، غواصی، آبرسان، نور‌رسان، پیشرو، نردبان، جرثقیل و خودروهای سواری در حال بهره‌برداری است.

انجام اقدامات پژوهشی در سازمان آتش‌نشانی

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز گفت: ما اداره آموزش و پژوهش مستقل تأسیس کرده‌ایم و ساختمان‌های قدیمی، میدان امام، نقشه پهنه‌بندی خطر و ساخت قطعات بر عهده این اداره است و قرار‌دادهایی در این راستا امضا کرده‌ایم. در این خصوص اجرای اقدامات و طرح‌ها به کمیته فنی مربوط و آزمایش‌های لازم نیز بر روی طرح‌ها انجام می‌شود. محسن گلابی با اشاره به اینکه سازمان آتش‌نشانی اقدامات خود را به صورت پژوهشی انجام می‌دهد، تصریح کرد: در مباحث پهباد و هلی‌شات به نتایج خوبی رسیدیم و اکنون این پروژه در حال انجام است که امیدوارم شهردار اصفهان دستور ردیف اعتبار آن را نیز صادر کند تا به اتفاقات خوبی دست پیدا کنیم.
او ادامه داد: اکنون در موضوع بی‌سیم‌های این سازمان دچار مشکلاتی هستیم که امیدوارم این موضوع حل شود؛ زیرا بی‌سیم یکی از مهم‌ترین ابزارهای آتش‌نشانان است. ما باید بی‌سیم‌ها را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل کنیم. حدود سه سال است که روی این موضوع تمرکز دارم و اکنون بودجه لازم برای خرید این بی‌سیم‌ها تخصیص داده شده است. امیدوارم بتوانیم به زودی بی‌سیم‌های جدید را وارد آتش‌نشانی شهر اصفهان کنیم. مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بازارهای اصفهان با خطرات زیادی مواجه است و سیم‌کشی‌های تار عنکبوتی می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. در همین راستا سعی کردیم در هر یک کیلومتر ایستگاهی ایجاد کنیم تا اگر در بازار اتفاقی رخ داد به سرعت وارد عمل شویم. با اقداماتی که انجام شد مقرر شد سه ایستگاه در بازار ایجاد شود که شهرداری منطقه 3 در حال تملک آن‌هاست. این ایستگاه‌ها پس از تملک سازمان آتش‌نشانی تجهیز و نیروهای لازم در ایستگاه‌ها مستقر می‌شوند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط