مرگ ابی

غرق‌شدگی در رودخانه‌ها یا استخرهای ذخیره آب موضوع تازه‌ای نیست؛ هرسال با آغاز فصل گرم آش همین است و کاسه هم همین! آمارها نشان می‌دهد در سال 1400 نیز درمجموع 74 نفر در استان اصفهان دچار حادثه غرق‌شدگی شدند و از این تعداد 23 نفر جان خود را از دست دادند. به گفته فرهاد کاوه […]

تاریخ انتشار: 04:47 - شنبه 1401/03/21
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

غرق‌شدگی در رودخانه‌ها یا استخرهای ذخیره آب موضوع تازه‌ای نیست؛ هرسال با آغاز فصل گرم آش همین است و کاسه هم همین! آمارها نشان می‌دهد در سال 1400 نیز درمجموع 74 نفر در استان اصفهان دچار حادثه غرق‌شدگی شدند و از این تعداد 23 نفر جان خود را از دست دادند.

به گفته فرهاد کاوه آهنگران، سخن‌گوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، بیشترین آمار غرق‌شدگی مربوط به رودخانه‌هاست؛ همچنین در فصل تابستان به دلیل گرم‌شدن هوا و افزایش تمایل افراد به شنا در دریا و رودخانه، همواره شمار تلفات غرق‌شدگی نسبت به دیگر فصل‌های سال بیشتر است.

آموزش فن شنا و مهارت‌های گریز از خطر

توانایی و مهارت در فن شنا خطرهای ناشی در آب یا نزدیکی به آب را کاهش می‌دهد. باید به این نکته توجه داشت که مهارت شناکردن به معنی حفظ ایمنی نیست؛ زیرا شناکردن در آب‌های آزاد مانند دریا، دریاچه و رودخانه با استخر متفاوت است. باید به این نکته آگاهی داشت که شناکردن در محیط‌های خارج از استخر خطرهای متفاوتی ازجمله امواج، کشیده‌شدن به فضاهای ناآشنا و جانداران گیاهی دارد. ذکر این نکته ضروری است که دانستن نکته‌های ایمنی در آب، فراتر از دانستن مهارت شناست.
توجه به علائم و توصیه‌های ایمنی

تابلوها و علائم شما را از خطرهای موجود آگاه می‌کند. باید درباره مفهوم هریک از تابلوها و علائم آگاهی لازم داشته باشید.

خودداری از شیرجه‌زدن در آب‌های ناشناخته

صدمات و معلولیت‌های مادام‌العمر ازجمله حوادثی است که هرساله به دلیل شیرجه‌زدن افراد در آب‌های کم‌عمق و ناشناخته رخ می‌دهد. شیرجه‌زدن در آب‌های عمیق نیز می‌تواند بستر بروز حادثه باشد؛ زیرا برخورد بدن به سطح آب، آن‌هم از ارتفاع بالا، می‌تواند موجب بروز حادثه ‌شود.

حفظ امنیت دیگران در زمان شنا

در هنگام شناکردن متوجه شرایط پیرامون خود باشید و از ایجاد موقعیت‌های خطرناک خودداری کنید. برای حفظ امنیت دیگران باید توجه ویژه‌ای به کودکان داشته باشید و از رهاکردن آن‌ها به حال خود در اطراف دریاچه‌ها و رودخانه‌ها خودداری کنید.
گرمی هوا و بازشدن گاه‌وبیگاه زاینده‌رود، هوس شنا و آب‌تنی‌کردن در رودخانه‌ها و استخر‌های ذخیره آب را به سر جوانان‌ و نوجوانان‌ می‌اندازد؛ حتی آن‌هایی که آشنایی چندانی با فوت‌وفن شنا ندارند و تنها فریب جریان اندک رودخانه را می‌خورند؛ دریغ از اینکه همین جریان اندک و آب‌باریکه جانشان را به خطر می‌اندازد و آن‌ها را می‌بلعد. بر اساس گزارش‌های پزشکی‌قانونی، از ابتدای امسال تاکنون 34 نفر در استان اصفهان دچار حادثه غرق‌شدگی شدند که از این تعداد 10 نفر جان خود را از دست دادند؛ همچنین در این مدت بیشترین موارد غرق‌شدگی به ترتیب با 15 و 8 نفر مربوط به شهرهای اصفهان و مبارکه بود؛ سایر حوادث غرق‌شدگی در شهرهای نجف‌آباد، لنجان، فلاورجان، دهاقان و تیران‌وکرون بوده است.
استخرهای ذخیره آب و کشاورزی نیز با وجودی که محصورشده و فاقد جریان آب هستند، تاکنون قربانیان بسیاری گرفته‌اند؛ زیرا دارای عمق زیاد و سطح شیب‌دار و کاملا لیز (به دلیل استفاده از پلاستیک) هستند. اگر فردی در این استخرها گرفتار شود و امکانات نجات و امداد وجود نداشته باشد، نمی‌تواند خود را به بیرون از آن بکشاند و دچار خفگی می‌شود. اما سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر برای جلوگیری از غرق‌شدگی توصیه‌هایی دارد که در ادامه آن‌ها را مرور می‌کنیم.
شناکردن با دیگران
شناکردن با دیگران این امکان را به شما می‌دهد که در زمان بروز حادثه از فرد همراه کمک بخواهید و در صورت بحرانی‌شدن شرایط، فرد همراه با دادن علامت از مأموران امدادی درخواست کمک کند.
شناکردن در محل‌هایی که ناجی غریق حضور دارد
باید به این نکته آگاه باشید که هیچ آبی بی‌خطر نیست و لازم است مکان‌هایی برای شناکردن انتخاب شود که در محیط آن ناجی غریق حضور دارد؛ زیرا ناجی غریق در زمان حادثه می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را به فرد حادثه‌دیده که دچار وحشت و اضطراب شده است، برساند.
استفاده از جلیقه نجات
در زمان بروز حادثه و مصدومیت استفاده از جلیقه نجات موجب روی‌آب‌ماندن بدن شناگر می‌شود. باید گفت جلیقه نجات وسیله‌ای ایمنی است که اگر فرد شناگر به فن شنا نیز آگاه باشد، بازهم در زمان بروز حادثه به آن احتیاج پیدا می‌کند.