اسلحه؛ ابزار خودکشی کودکان آمریکایی

هـــرچـــنـــد وقــت یــک‌‌ بــار خــبــری دربـــاره تیراندازی در مدارس ایالات‌متحده آمریکا منتشر می‌‌شود؛ وقایع فاجعه‌‌باری که جان کودکان زیادی را می‌‌گیرد و بسیاری دیگر نیز مجبور می‌‌شوند سال‌‌ها با زخم‌‌های روانی حاصل از آن دست‌‌وپنجه نرم کنند؛ اما اسلحه از یک راه دیگر نیز از بین کودکان آمریکایی، آن‌‌هم در شمار بسیار بالاتر، قربانی می‌‌گیرد: خودکشی.
 
تاریخ انتشار: 02:21 - شنبه 1401/06/12
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بین سال‌‌های 2011 تا 2020، طبق آمارها 14 هزار و 763 کودک و نوجوان 5 تا 17 ساله آمریکایی جان خود را به دلیل خودکشی ازدست‌داده‌اند؛ یعنی تقریبا چهارمرگ در هرروز. نکته قابل‌‌توجه این است که بیش از 40درصد این خودکشی‌‌ها با سلاح گرم انجام شده و مهم‌‌تر اینکه در اکثر این موارد، سلاح استفاده‌‌شده توسط این کودکان و نوجوانان از خانه خود قربانی یا یکی از نزدیکان او تهیه شده است. پژوهشگران باور دارند که آمار بسیار بالای خودکشی کودکان و نوجوانان آمریکایی با سلاح گرم، ارتباط نزدیکی با سهولت دسترسی این افراد به اسلحه در داخل یا خارج از منازل آن‌‌ها دارد.
در طول یک دهه اخیر، آمار خودکشی کودکان و نوجوانان آمریکایی نیز هم‌پای بزرگ‌سالان افزایش یافته است. به‌‌طور دقیق‌‌تر می‌‌توان گفت که آمار خودکشی کودکان و نوجوانان 5 تا 17 ساله آمریکایی از یک هزار و 129 مرگ در سال 2011 به یک هزار و 679 مرگ در سال 2020 رسیده و این یعنی افزایشی 50 درصدی را تجربه کرده است. به‌‌این‌‌ترتیب، نرخ خودکشی از 2.1 مرگ در هر صد هزار کودک آمریکایی به 3.1 مرگ در هر صد هزار نفر رسیده است و نیمی از این افزایش، یعنی 0.5 مرگ در هر صد هزار نفر نیز به دلیل خودکشی با اسلحه بوده است.
اگرچه خودکشی در همه گروه‌‌های نژادی و قومی آمریکا دیده می‌‌شود؛ اما نرخ آن در جوامع بومی از بقیه بیشتر است. بااین‌‌حال، افزایش اخیر نرخ خودکشی در آمریکا به‌‌طور قابل‌‌ملاحظه‌‌ای جوامع سیاه‌‌پوست و گروه‌‌های پاسیفیک و آسیایی‌‌تبار را تحت تأثیر قرار داده است.بر اساس پژوهش‌‌های انجام‌‌شده، ریسک مرگ در اثر خودکشی در خانه‌‌هایی که در آن‌‌ها سلاح گرم وجود دارد، بیش از چهار برابر سایر خانه‌‌هاست. علاوه بر این، بر مبنای پژوهش‌‌هایی که به مقایسه نرخ خودکشی در ایالت‌‌ها و شهرهای مختلف آمریکا می‌‌پردازند، نرخ کلی مرگ در اثر خودکشی در مناطقی که تعداد سلاح بیشتری دارند، بالاتر از سایر مناطق است؛ چون آمار خودکشی با اسلحه در این نواحی بیشتر از بقیه است.به باور پژوهشگران، خالی نگه‌داشتن اسلحه، قفل زدن به آن و جدا نگه‌داشتن مهمات می‌‌تواند ریسک خودکشی با اسلحه را در خانه‌‌هایی که کودک دارند، کاهش دهد؛ اما روشن است که چنین اقداماتی نمی‌‌تواند این خطر را به‌‌طور کامل رفع کند. امروزه در نزدیک به 40 درصد از خانه‌‌هایی که کودک دارند، اسلحه وجود دارد و این یعنی در حال حاضر حدود 30 میلیون کودک و نوجوان آمریکایی زیر 18 سال در خانه‌‌ای زندگی می‌‌کنند که حداقل یک سلاح گرم در آن وجود دارد و ازاین‌‌بین، حدود پنج‌میلیون کودک و نوجوان آمریکایی در خانه به اسلحه‌‌ای دسترسی دارند که نه خالی است و نه قفل شده است. به‌‌تازگی مطالعه‌‌ای روی گروهی از خانوارهای آمریکایی انجام شد که در منزلشان اسلحه داشتند. بیش از یک‌‌سوم نوجوانان شرکت‌‌کننده در این پژوهش گفتند که می‌‌توانند به‌‌طور مستقل در کمتر از پنج‌دقیقه در خانه‌‌شان به یک اسلحه پر دسترسی پیدا کنند و 50 درصد دیگر هم گفتند که می‌‌توانند این کار را در عرض یک ساعت انجام دهند. نکته عجیب و قابل‌‌توجه این است که از هر 10 والد شرکت‌‌کننده در این مطالعه، سه‌ نفرشان گفتند که از امکان دسترسی فرزندشان به اسلحه آگاه هستند و این یعنی بسیاری از این والدین به‌‌درستی متوجه میزان جدیت و ریسک این مسئله نیستند. پژوهش‌‌ها نشان می‌‌دهد که مشاوران و روان‌‌شناسان باید بیش‌‌ازپیش، والدین آمریکایی را از خطر خودکشی فرزندانشان با سلاح گرم آگاه کنند و به‌‌طور خاص بر اهمیت عدم دسترسی آن‌‌ها به اسلحه تأکید داشته باشند. این مسئله به‌‌ویژه درباره کودکان و نوجوانانی اهمیت دارد که به دلیل بحران‌‌های روحی و مشکلات رفتاری، ریسک خودکشی بالایی دارند.
منبع: theconversation.com