چه مشترکاتی می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد ارتباط دوستی لانژو و اصفهان باشد؟

خوراک حلال «لانژو» برای اصفهان

خرداد سال جاری هیئتی از استان گانسو چین به سرپرستی گو تیانکانگ، معاون استاندار این استان، به اصفهان سفر و با شهردار اصفهان و دیگر مقامات استانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

تاریخ انتشار: 09:57 - سه شنبه 1403/06/20
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
خوراک حلال «لانژو» برای اصفهان

به گزارش اصفهان زیبا؛ خرداد سال جاری هیئتی از استان گانسو چین به سرپرستی گو تیانکانگ، معاون استاندار این استان، به اصفهان سفر و با شهردار اصفهان و دیگر مقامات استانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در بین گفت‌وگوهای انجام‌شده اما پیشنهادی از سوی طرف چینی درخصوص ایجاد ارتباط دوستی شهر لانژو و شهر اصفهان با هدف توسعه روابط شهری در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی مطرح شد؛ پیشنهادی که اواسط مردادماه طرح رسمی آن از سوی شهر لانژو در قالب پیش‌نویس به سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن تقدیم شد و پس از آن، پیش‌نویس ارائه‌شده، توسط شهرداری اصفهان دریافت، بررسی و نظرات به‌طرف چینی اعلام شد تا پس از موافقت هر دو طرف به امضا برسد. معاون استاندار استان گانسو هدف از این پیشنهاد را مشترکات دو شهر در حوزه‌های تجارت و اقتصادی و البته نزدیکی فرهنگ غذایی دو استان اصفهان و گانسو عنوان کرد. آن‌طور که تیانکانگ گفته است: «سه‌هزارسال قبل تجار ایرانی به گانسو ‌آمدند و فرهنگ خود را در حوزه تجارت و اقتصاد در این استان شکل دادند و من نیز با سفر به ایران متوجه شباهت غذاهای ایران و گانسو به یکدیگر شدم.»

سابقه تاریخی باشکوه دو استان اصفهان و گانسو و البته تجربه مشترک آن‌ها در پایتخت‌بودن (در گذشته شیان و گانسو یک استان محسوب می‌شدند) از دیگر مواردی بود که نماینده استان گانسو به آن اشاره کرد. این موضوع می‌تواند همکاری متقابل فعالان فرهنگی و شرکت‌های اقتصادی اصفهان و استان گانسو را حتی به‌صورت روابط خواهرخواندگی اصفهان با شهرهایی از استان گانسو تضمین کند؛ ارتباطی که تقویت تعاملات بین‌المللی دوشهر را در پی خواهد داشت و البته به گفته خود چینی‌ها نیازمند طراحی برنامه بلندمدت با هدف جهش در مسیر ارتباطات و همکاری‌هاست.

برنامه‌هایی همچون ایجاد توافق‌نامه خواهرخواندگی رسمی بین دو شهر، تبادلات فرهنگی به شکل برگزاری جشنواره‌های فرهنگی مشترک با موضوع موسیقی، هنر، غذا، آداب‌ورسوم، برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثار هنری و صنایع‌دستی، برگزاری نشست‌های تجاری برای معـرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجارت بین دو شهر، ایجاد زیرساختی برای تبادلات اطلاعات در زمینه بازارها، محصولات و خدمات، تبادلات آموزشی در سطح دانشگاه و با ایجاد برنامه‌هایی برای تبادل دانشجو بین دانشگاه‌های اصفهان و لانژو، برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای علمی و آموزشی در زمینه‌های مختلف، همکاری در حوزه محیط‌زیست و پروژه‌های حفاظت از محیط‌زیست و مدیریت منابع طبیعی، برنامه‌های گردشگری مشترک برای معرفی جاذبه‌های گردشگری دو شهر، استفاده از تبلیغات مشترک برای جذب گردشگر از هر دو کشور که مطمئنا زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران با سابقه غنی در زمینه هنر، معماری صنعت و لانژو با داشتن موقعیت جغرافیایی استراتژیک از لحاظ حمل‌ونقل و در مسیر شمالی جاده ابریشم‌بودن و داشتن ظرفیت‌هایی در حوزه صنایع سنگین و صنایع پتروشیمی و همچنین علمی و پژوهشی است.

ظرفیت‌های غذایی، مهم‌ترین ظرفیت لانژو

«اصفهان زیبا» در بررسی ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود بین دو شهر اصفهان و لانژو با امین خوشنواز، بازرگان فعال در تجارت با کشور چین، گفت‌وگو کرد. به اعتقاد خوشنواز با اینکه سطح ظرفیت‌های اصفهان در حوزه‌های گوناگون بسیار بالاتر از شهر لانژو است؛ اما باز هم می‌توان مشترکاتی بین دو شهر یافت که زمینه‌ساز ایجاد این ارتباط دوستی پیشنهادی از سوی لانژو باشد. این فعال اقتصادی با بیان اینکه جدای از مزیت‌های لانژو در رابطه با ظرفیت‌های ریلی و ترانزیتی، ظرفیت غذایی لانژو از مهم‌ترین ویژگی‌های این شهر است که می‌توان به آن اشاره کرد، می‌گوید: «لانژو در چین به یک‌چیز معروف است و آن غذاست.

اصولا رستوران‌های لانژویی در هرکجای چین هستند و اگر به دنبال خوردن غذای حلال باشید می‌توانید به رستوران‌های لانژویی بروید. این نکته نیز مهم است که در چین غذای حلال بسیار کمیاب است و به‌وفور نیست و پیداکردن آن یکی از مشکلات مسلمانان در این کشور است. به همین خاطر لانژو از این نظر قابل‌توجه است.» خوشنواز ادامه می‌دهد: «در چین قومیت‌های بسیار زیادی (حدود 40 قومیت) حضور دارند. یکی از این قومیت اویغورها هستند که مسلمان‌اند و در استان شین جیانگ در شمال غرب چین زندگی می‌کنند؛ استانی که در شرق استان گانسو قرار دارد. از دیگر قومیت‌های مسلمان چین که در استان گانسو حضور دارند، مسلمانان “هوئی” هستند که البته جزو اقلیت‌ها به شمار می‌آیند؛ قومیتی قدیمی در استان گانسو و چند استان مجاور این استان که به لطف این قشر از مسلمانان غذاهای لانژو حلال و در کل چین شناخته شده است.»

برگزاری رویدادهای مشترک اصفهان و لانژو با موضوع غذا

این بازرگان با اشاره به اینکه طعم و ادویه‌های غذاهای لانژو تا حدودی به مزاج ما خاورمیانه‌ای‌ها نزدیک‌تر است، می‌گوید: «شهر لانژو در چین هم به‌عنوان یک شهر صنعتی پرظرفیت پرجمعیت و وسیع شناخته نمی‌شود. ظرفیت‌های مذهبی، فرهنگی و غذایی این شهر بیشتر موردتوجه است تا دیگر موارد و لانژو می‌تواند با تمرکز بر این ویژگی‌ها به ارتباط با اصفهان بیندیشد تا بر اساس آن‌ها برنامه‌های و رویدادهای مشترکی را با اصفهان داشته باشد.» به پیشنهاد خوشنواز، اصفهان می‌تواند در رویدادی مشترک با لانژو در این شهر غذاهای ایرانی و اصفهانی را معرفی کند و با دعوت از لانژویی ها به اصفهان نیز، این شهر و ظرفیت‌های آن را به آن‌ها بشناساند؛ اشتراکاتی که می‌تواند زمینه‌ساز یک ارتباط مؤثر به شمار رود.

او خاطرنشان می‌کند: «ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و صنعتی شهرهای ایران کم نیست؛ آنچه چینی‌ها با آگاهی از آن‌ها به‌دنبال ارتباط بیشتر و گسترده‌تر با ما هستند.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

دوازده − 1 =