به مناسبت روز جهانی ناشنوایان:

اقدامات پیشگیرانه برای کم‌شنوایی

کم‌شنوایی، شایع‌ترین معلولیت حسی محسوب می‌شود که شیوع آن به شدت در حال افزایش است. از همین رو مرضیه کیوانی، کارشناس شنوایی مرکز بهداشت شماره دو اصفهان توضیحی داد است که به آن می‌پردازیم:

تاریخ انتشار: 12:29 - دوشنبه 1403/07/9
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
اقدامات پیشگیرانه برای کم‌شنوایی

به گزارش اصفهان زیبا؛ کم‌شنوایی، شایع‌ترین معلولیت حسی محسوب می‌شود که شیوع آن به شدت در حال افزایش است. از همین رو مرضیه کیوانی، کارشناس شنوایی مرکز بهداشت شماره دو اصفهان توضیحی داد است که به آن می‌پردازیم:

کم‌شنوایی کودکان

کم‌شنوایی دائمی کودکان یک اختلال شایع است که بروز آن از تمام بیماری‌های متابولیک که تحت پوشش غربالگری نوزادی هستند، بیشتر است و به عنوان چهارمین علت ناتوانی در جهان محسوب می‌شود.

هرچه قدر مشکل شنوایی زودتر تشخیص داده شود، پیش‌آگهی آن بهتر است.

سن معمول تشخیص آسیب شنوایی در کشورهایی که برنامه غربالگری وجود ندارد،18 تا 30 ماهگی است و حتی در موارد کم‌شنوایی خفیف‌تر دیرتر تشخیص داده می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت در گزارش جهانی خود در مورد مراقبت گوش و شنوایی، برآورد کرده است که تا سال205۰ قریب به 5/2 میلیارد نفر در سراسر جهان با درجاتی از کم‌شنوایی زندگی خواهند کرد که حدود 700 میلیون نفر از آنها به خدمات توانبخشی دسترسی دارند.

در حال حاضر، حدود 34۰ میلیون نفر با درجات متوسط یا شدید کم‌شنوایی زندگی خود را سپری می‌کنند که می‌توانند از خدمات توانبخشی شنوایی به خوبی بهره‌مند شوند.

سالانه 5-4 هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور متولد می شوند.

اقدامات پیشگیرانه

نیمی از موارد کم‌شنوایی و ناشنوایی با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل پیشگیری است.

غربالگری شنوایی نوزادی در بدو تولد در بیمارستان‌ها یا پس از آن در مراکز غربالگری تیروئید و متابولیک نوزادی قابل انجام است.

زمان طلایی برای انجام تست غربالگری بهنگام تا یک ماهگی است. تست تشخیصی بهنگام تا 3 ماهگی و مداخله بهنگام تا 6 ماهگی است.

غربالگری شنوایی با دو تست OAE  و AABR انجام می‌شود تست OAE تا حلزون گوش و تست AABR تا عصب گوش را بررسی می‌کند.

در نوزادانی که نتیجه تست AABR مشکوک باشد، باید جهت انجام تست ABR تشخیصی‌(قبل از سه ماهگی) به کلینیک‌های شنوایی سنجی مراجعه کنند.

 در صورت تائید کم‌شنوایی یک یا دو طرفه تشخیصی در اولین زمان ممکن حداکثر تا یک هفته بعد به متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس برای مداخله‌های درمانی‌/توانبخشی ضروری ارجاع داده می‌شوند.

 

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

شانزده − 1 =