به گزارش اصفهان زیبا؛ باغ بانوان طلوع، به مناسبت ایام فاطمیه(س)، اقدام به برگزاری آیین سمنوپزان کرده است.
آیین خوشمزهای که از قدیم مرسوم بوده و همچنان در گوشه و نقاط کشورمان اجرا میشود.
آیین ماندنی
مریم لقمانی، مدیر باغ بانوان طلوع، توضیحی از این برنامه داد:
به مناسبت ایام فاطمیه(س)، ما در باغ باصفای طلوع برای پخت سمنو از بانوان محترم دعوت کردیم تا در این نذری که توسل به حضرت زهرا(ص) است، حضور داشته باشند.
این برنامه با هدف دورهمی بانوان و احیای هرچه بیشتر هویتهای ملی و آیینی برپا شده است.
سال گذشته نیز به مناسبت مقام زن و هفته بانوان آیین سمنوپزان داشتیم که از استقبال بسیار زیادی برخوردار شد. از همین رو امسال نیز اقدام به برپایی این آیین کردیم.
گفتنی است؛ تدارکات برنامه سمنوپزان از روز گذشته شروع شده و فردا اقدام به توزیع آن میکنیم.
در ضمن در کنار سمنوپزی، نان سنتی نیز طبخ میشود.
تاریخچه
آنطور که شنیدهام؛ پخت سمنو در ایران باستان، به حدود ۳هزار سال میرسد. تاریخچه سمنو ابتدا در سرزمینهای فلات ایران به عنوان یک غذای سنتی مرسوم بود.
معمولا سمنو از اقلام سفره هفتسین نوروز به شمار میرود و در طول سال نیز به مناسبتهای مختلف طبخ میشود.
اما از آداب سمنوپزان؛ صلوات فرستادن، دعا و روضه برای حضرت فاطمه زهرا(س) و بیدار ماندن افراد تا نزدیکی سحر و تا هنگام پخت سمنو است.
تهیه سمنو و خواصی از آن
برای تهيه سمنو؛ جوانه گندم را آسياب کرده و شيره آن را میگیریم، سپس آن را روی حرارت ملايم قرار داده و همراه با آرد مرتب هم میزنیم تا ته آن نچسبد.
در اواسط پخت، مقداری آب به آن اضافه میكنیم و به خوبی هم میزنیم تا وقتی كه به غلظت مورد نظر برسد.
در انتها هم و یا زمان کشیدن در صورت تمایل مغز بادام در آن میریزیم.
اما لازم به ذکر است که سمنو خواص زیادی دارد، بهخصوص برای رشد کودکان و افراد ضعیف و سالمندان بسیار مفید است.
ضمنا همانطور که میدانید ماده اصلی سمنو جوانه گندم است که مغذی است و سرشار از ويتامينهای گروه ب و عناصر پتاسيم و روی است. برای پوست و مو نیز سودمند است و به استحکام استخوان کمک میکند.