به گزارش اصفهان زیبا؛ در طول مبارزات سدههای اخیر ملت ایران، مساجد همیشه پایگاه اصلی انقلابیون بود و در انقلاب مشروطه و قیام مردم علیه پهلوی به رهبری آیتالله کاشانی، روشنگریها همه از مساجد نشئت میگرفت؛ در انقلاب بزرگ اسلامی نیز مساجد محور مبارزه علیه رژیم طاغوت بود و بعد از انقلاب در زمان جنگ تحمیلی نیز یکی از مهمترین پایگاههای اعزام نیرو و پشتیبانی از جبهههای نبرد، مساجد بودهاند.
پس از دوران دفاعمقدس بعضی بر این عقیده بودند که با تشکیل اقشار بسیج مانند بسیج دانشجویی، دانشآموزی، کارمندان و… شاید اهمیت مسجد بهعنوان پایگاه فعالیت بسیج کمرنگ شده و بسیج مستقر در مساجد کارایی کمتری پیدا کرده باشد؛ اما سخن امام خمینی(ره) که فرمود: «مساجد پایگاه اصلی بسیج است»، نشان داد که با وجود اهمیت بسیار زیاد دیگر اقشار بسیج مانند بسیج طلاب و دانشجویی و… مساجد کماکان محوریترین پایگاه برای دفاع از انقلاب و بهترین محل تجمع برای بسیجیان که پیشقراولان دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، است.
یکی از این پایگاهها، پایگاه بسیج مسجد امامحسنمجتبی(ع) است. برای بررسی فعالیتهای این پایگاه با فرمانده آن، سید محمدحسن حسینی گفتوگو کردیم.
فعالیتهایی فراتر از محله
پس از سلام و احوالپرسی از او درخواست کردم از فعالیتهایی که تاکنون در پایگاه بسیج امامحسنمجتبی(ع) انجام دادند، صحبت کند و او با صبر و حوصله شروع به توضیحدادن درباره برنامهها کرد: این پایگاه در 1359 تأسیس شده است. هشت سال است مسئول پایگاه هستم. در این هشت سال افرادی که ازنظر مالی در محله ضعیف بودند، شناسایی شدند تا به آنها در زمینههای مختلف کمک شود. مسئولان مختلف را برای حل مشکلات محله به پایگاه دعوت کردیم. به نقاط مختلف کشور بهمنظور بسیج سازندگی نیرو اعزام کردیم؛ بهعنوانمثال، در سیلی که 1398 اتفاق افتاد، نیروهای خود را به غرب کشور اعزام کردیم تا در ساخت منازل و مشکلات ایجادشده دیگر به مردم کمک کنند. مراسم مختلف در مناسبتهای متفاوت را برگزار کردیم. برگزاری هیئت هفتگی و جلسههای قرآنی از برنامههای دیگری است که در این سالها بهصورت مستمر به آن پرداختهایم. کلاسهای ورزشی ازجمله ووشو، فوتبال، پینگپنگ و… را بهصورت نیمهحرفهای در طول سال دنبال میکنیم. گروه سرود هنرهای آوایی رهروان ولایت بهصورت مستمر فعالیت میکنند و تاکنون اجراهای متعددی در سطح شهر داشتهاند. در محله و منطقه نیز بحث سازندگی را پیگیری میکنیم. به خانههایی که متعلق به نیازمندان است و باید تعمیر یا بازسازی شود، رسیدگی کرده و هر هفته حلقههای صالحین را بهصورت مستمر برگزار میکنیم.
تربیت نیروهای مؤثر برای جامعه
زمانی که از وجود برنامههای متعدد آنها سر ذوق آمده بودم و به حسینی بیان کردم چه خوب است که برنامههای متفاوتی دارند، گفت: اما کلاسهای علمی و هنری بیشتر در تابستان برگزار میشود. کلاسهای قرآن، تجوید و احکام بهصورت حرفهای در تابستان برپا شده و فقط کلاس قرآن در طول سال برگزار میشود. اردوهای تفریحی، مذهبی و فرهنگی به مناطق مختلف نیز در تابستان انجام شد و نوجوانان استقبال گرم و پرشوری از این برنامهها کردند.
پایگاهی پویا برای محله
فرمانده پایگاه بسیج امامحسنمجتبی(ع) پس از بیان برنامهها به تربیت نیروها و فعالیتهایی که برای محله انجام دادهاند، اشاره کرد: حدود شش فرمانده پایگاه از این پایگاه تربیت شدهاند و اکنون در پایگاههای مختلف در شهر به فعالیت میپردازند. چند سال است که با تعامل با امامجماعت محله در روزهای پنجشنبه مبالغی را برای صدقه و نذورات جمعآوری میکنیم. این نذورات و صدقات را در قالب بن به مغازهها میدهیم؛ مبلغ 35میلیون تومان نیز در حدود دو هفته برای کمک به جبهه مقاومت جمعآوری شد؛ البته کمک به جبهه مقاومت بازهم ادامهدار خواهد بود؛ در حوزه مسائل اجتماعی نیز فرمانده کلانتری را در مراسمی دعوت کرده و با هماهنگی با کلانتری مردم را برای حل مشکلات به مشاوران کلانتری معرفی و نتایج خوبی را دریافت کردیم. در مسجد کتابخانهای دایر کردهایم که در آن حدود 14هزار جلد کتاب جمعآوری شده است. اکنون مردم در آن عضو شدهاند و از کتابهای کتابخانه استفاده میکنند.