به گزارش اصفهان زیبا؛ منطقه ۷ شهرداری اصفهان ۱۲ محله به نامهای مولوی، پوریای ولی، شاهد، بابالدشت، شیخ اشراق، برازنده، کاوه، میلاد، ولیعصر (عج)، فروردین، رحیمآباد و حسنآباد دارد؛ یونارت نیز در این منطقه واقع شده که امروز بافت آن تغییر کرده است و خیابان اصلی آن به نام «گلستان» است؛ فلکه طوقچی یا میدان قدس و باغ فدک ازجمله ظرفیتهای مهم این منطقه به شمار میرود و میتوان گفت، اصفهانیها منطقه ۷ را به دلیل وجود این مجموعه بزرگ فرهنگیتفریحی و این میدان بهخوبی میشناسند. منطقه ۷ با ۲۸۵۷ هکتار مساحت، از شمال به شهرک ولیعصر (عج) و اتوبان فرزانگان، از جنوب به میدان شهدا، خیابان آیتالله مدرس و خیابان آیتالله ادیب از شرق به خیابان بعثت، آلبویه و خیابان آلیاسین و از غرب به اتوبان کاوه و بزرگراه معلم محدود میشود. در این شماره از ویژهنامه «هممحله» مهدی سلطانآقایی، مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان درباره اقدامات اجرایی مختلف در این منطقه سخن میگوید.
پیشرفت 75 درصدی پیادهروسازی خیابان سعدی در شهرک کاوه
پیشرفت 75درصدی پیادهروسازی خیابان سعدی در شهرک کاوه، موضوعی است که مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان به آن اشاره میکند و میگوید: این پروژه هفتماهه با مبلغی حدود ۱۶ میلیارد تومان در حال اجراست و تاکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. مهدی سلطانآقایی ادامه میدهد: در راستای اجرای پروژههای محلهمحور در شهرداری منطقه و در محله شهرک کاوه با توجه به وضعیت نامناسب خیابان سعدی حدفاصل میدان حج تا بلوار پرستار، ردیف اعتباری مناسبی برای اصلاح زیرسازی آسفالت و پیادهروسازی خیابان سعدی در نظر گرفته شده است. مهدی سلطان آقایی در ادامه اشارهای دارد به اهمیت اجرای این طرح در محله و تصریح میکند: همزمان با پیادهروسازی و ساماندهی خیابان، اجرای کانال دفع آبهای سطحی و احداث کانال فیبر نوری نیز در دستور کار قرار گرفته است. به گفته مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان، طول این خیابان حدود یک کیلومتر با عرض ۲۰ متر و سطح آسفالت آن در حدود ۱۲ هزار مترمربع و پیادهروسازی آن ۶۵۰۰ مترمربع خواهد بود.
سلطانآقایی، جمعیت بالای شهرک کاوه و نقش محوری خیابان سعدی در ترافیک محدوده شمال منطقه ۷ را از دلایل و ضرورتهای اجرای این پروژه میداند. او در ادامه سخنانش ضمن تشکر از شهروندانی که دغدغه حفظ و حراست از فضای سبز موجود در این محور را دارند، خاطرنشان میکند: عرض این خیابان ۱۲ متر بوده که در بازسازی جدید با یک متر افزایش به ۱۳ متر میرسد و عرصه فضای سبز کنار این معبر نیز حفظ میشود و توسعه پیدا میکند. سلطانآقایی معتقد است: نهضت پیادهروسازی در محدوده شمال شهر اصفهان با اعتباری بالغبر ۴۰ میلیارد تومان در بیش از ۱۰ معبر اصلی با تلاش بیوقفه همکاران حوزه عمران این منطقه در حال اجراست.
ترینهای منطقه 7
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان در ادامه اشارهای دارد به اجرای طرح «محله من محله زندگی» و میگوید: این طرح نتایج بسیار خوب و رضایتمندی مردم را به همراه داشته است و تا پایان سال جاری در تمام محلات منطقه اجرا میشود. به گفته سلطانآقایی، شهرداری وظایف متعددی دارد و این وظایف را با جدیت دنبال میکند. او با اشاره به برنامههای مدیریت منطقه ۷ درباره صدور پروانه ساختوساز تصریح میکند: متوسط صدور پروانه در این منطقه ۲۵.۸ روز است که رتبه نخست را در بین مناطق به خود اختصاص داده است. مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان ادامه میدهد: ازنظر کمیت از مجموع ۳۹۲ پرونده، ۲۵۲ پروانه زیر ۳۰ روز صادر شد و ازنظر تعداد، رتبه سوم را در بین مناطق و ازنظر مدتزمان پیگیری پروندههای ماده ۱۰۰ رتبه نخست را کسب کردهایم.
اگر اتفاقات خوبی در محله رقم خورده است، تنها با همدلی مسئولان منطقه، حمایت مردم و دعای مادران شهدا بوده است برنامههای دوشنبههای پاسخگویی، موضوع دیگری است که سلطانآقایی بیان میکند و میگوید: در این برنامهها با حضور همه معاونتها پاسخگوی مردم هستیم و در همان لحظه و زمان تلاش میکنیم مشکلات را رفع کنیم. او ادامه میدهد: در حوزه ترافیک ۷۱ درصد بودجه صرف مباحث عمرانی شده و در منطقه ۳۲۰ میلیارد تومان قرارداد عمرانی منعقد و رتبه نخست در بین مناطق را به خود اختصاص داده است. به گفته مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان، تعریض پل شریعتی و فاز سوم کمپ فدک در دستور کار است و در این مدت اکثر معابر منطقه روکش شد و درمجموع اگر اتفاقات خوبی رقم خورده است، تنها با همدلی مسئولان منطقه، حمایت مردم و دعای مادران شهدا بوده است.
به بیان مدیر شهرداری منطقه۷ شهرداری اصفهان، «محله من محله زندگی» طرحی است که در منطقه آغاز شد تا مباحث شهری ریز کوچهپسکوچهها حل شود؛ این طرح با صرف ۱۰ میلیارد تومان در محلههای فروردین، رحیمآباد و شهرک کاوه انجام و اقداماتی از جملهترمیم آسفالت، تخلیه زمینهای بایر، پاکسازی دیوارها، برگزاری کارناوالها ویژه کودکان و نوجوانان، آموزش مباحث شهروندی، اصلاح روشنایی در این محلات دنبال شد و تا پایان سال این برنامه در همه محلات منطقه ۷ اجرا میشود.
در حوزه خدمات شهری نظافت شرایط خوبی نداشت و در بازدیدهای سرزده و بازخوردهای مردمی به این مسئله اشاره میشد. سلطانآقایی در ادامه سخنانش از مشارکت مردم در اجرای برنامهها صحبت میکند و میگوید: در حوزه خدمات شهری نظافت شرایط خوبی نداشت و در بازدیدهای سرزده و بازخوردهای مردمی به این مسئله اشاره میشد که افزایش گلآرایی منطقه ازجمله هفتهزار متر باغچه، افزایش روشنایی باغها در دستور کار قرار گرفت. سلطانآقایی اشارهای دارد به جایگاه باغ فدک بهعنوان کمپ مسافران نوروزی و در این خصوص بیان میکند: این کمپ گردشگری کار مضاعفی را بر دوش منطقه گذاشته و یکدوازدهم توان منطقه را به خود اختصاص داده است. در دهه کرامت نیز ۱۰ پاتوق چایخوری توسط مردم و با حمایت شهرداری در سطح منطقه راهاندازی شد.
طی شش مرحله اجرای طرح «محله من، محله زندگی» بیش از ۳۰۰میلیارد ریال هزینه شده است
به گفته مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان، طی شش مرحله اجرای طرح «محله من، محله زندگی» بیش از ۳۰۰میلیارد ریال هزینه شده است. سلطانآقایی اظهار میکند: در قالب اجرای این طرح برای رسیدگی به امور محله بابلدشت اصفهان حدود ۳۵ میلیارد ریال، محله اشراق ۵۵ میلیارد ریال، محله رحیمآباد ۳۰ میلیارد ریال، محله برازنده ۸۷ میلیارد ریال و برای محله فروردین ۲۳ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با بیان اینکه در طرح «محله من، محله زندگی» طی ۱۰ روز اقدامات متفاوتی با هدف ساماندهی فضای سبز، شستوشو و پاکسازی معابر، تعمیر جداول و پیادهروها، لکهگیری آسفالت، نصب علائم و المانها، تدابیر ترافیکی و سایر موارد با مشارکت و همراهی شهروندان و ساکنان این محله انجام میشود، خاطرنشان میکند: در این طرح واحدهای مختلف عمرانی، امور شهر، فضای سبز و ترافیک طی ۱۰ روز در محلات مختلف حضور مییابند و بهصورت ویژه به پیگیری مطالبات مردم و رفع مشکلات موجود در محلات میپردازند.
به بیان سلطانآقایی، ازجمله اقدامات انجامشده توسط اداره محیطزیست و خدمات شهری منطقه ۷ در محله شهرک کاوه در قالب طرح محله من، محله زندگی میتوان به اجرای دیوارنگاره گلستان، اصلاح تابلوهای معابر، پایه پرچم میدان حج، نصب مبلمان شهری، نصب چراغهای جدید در بوستانهای مینا (۱) و (۲)، رنگآمیزی آبنمای میدان حج و آبنمای بوستان اندیشه، رنگآمیزی نیمکتهای سطح منطقه، تصحیح و پاکسازی زمینهای بایر، رنگآمیزی دیوارهای محله، شستوشوی معابر محله، رنگآمیزی جداول و تحویل هدایا در منازل، همچنین ساماندهی پارکهای اندیشه، مینا، میدان حج و مادی پرستار، همچنین اجرای عملیات درختشویی و سمپاشی زمستانه درختان اشاره کرد.
او میگوید: اداره ترافیک منطقه در قالب اجرای این طرح، اقداماتی ازجمله خطکشی خیابانهای محله، نصب تابلو، جمعآوری و نصب گلمیخ طرح چدن، جمعآوری و نصب بولارد، نصب آینه محدب و سرعتگیر لاستیکی و بازسازی و تعمیر ایستگاههای اتوبوس را در محله شهرک کاوه انجام داده است.
تجهیز و ساماندهی ایستگاه صبحگاهی پارک اندیشه در محله شهرک کاوه
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان خاطرنشان میکند: اقدامات اداره فرهنگی، اجتماعی و ورزشی منطقه ۷ در طرح «محله من، محله زندگی» در محله شهرک کاوه شامل تجهیز و ساماندهی ایستگاه صبحگاهی پارک اندیشه همراه با جشن و برگزاری ورزش صبحگاهی، برپایی ایستگاه بازیهای تفریحی و بومی محلی، شادیپیمایی قطار شهری و دیدار با خانواده شهید طباطبایی با حضور معتمدان محلی بهعنوان اختتامیه بوده است. به گفته سلطانآقایی، اقدامات انجامشده در واحد تعمیرات و نگهداری اداره خدمات شهری شامل سرویس و شستوشوی آبنماهای بهشت و شقایق، سرویس و شستوشوی سایتهای بازی کودکان و رفع خاموشی معابر و بوستانها میشود.
همچنین اقدامات انجامشده در واحد زیباسازی اداره خدمات شهری شامل مواردی ازجمله اجرای پلاستر و زیرسازی دیوار ابتدای خیابان صفا به مساحت ۱۳۰ مترمربع با هزینهای حدود ۴۰۰ میلیون ریال، اجرای دیوارنگاری در محله به مساحت ۱۵۰ مترمربع با هزینهای حدود ۶۰۰ میلیون ریال، خرید و نصب نیمکت در پاتوق صفا و پارکهای محلی به تعداد ۲۰ عدد با هزینهای حدود ۷۰۰میلیون ریال و خرید و نصب سطلهای قلکی به تعداد ۱۵ عدد با هزینهای حدود ۶۰ میلیون ریال میشود. مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان در ادامه سخنانش اشارهای دارد به اقدامات و فعالیتهای اداره حملونقل و ترافیک در این محله و میگوید: نصب و تعمیر ۱۱۶ تابلو با هزینهای حدود ۵۳۵میلیون ریال، نصب و تعمیر ۱۳۴ گلمیخ با هزینهای حدود ۶۰میلیون و ۲۸۰هزار ریال، نصب و تعمیر ۲۹ سرعتگیر پلاستیکی با هزینهای حدود ۱۴۸ میلیون ریال، خطکشی طولی به طول ۱۲ هزار و ۱۰۰ متر با هزینهای حدود دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال، خطکشی گذرگاه عابرپیاده به مساحت ۲۰۰ مترمربع با هزینهای حدود یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، رنگآمیزی سرعتکاه آسفالتی به مساحت ۶۵ مترمربع با هزینهای حدود ۳۹۰ میلیون ریال، جمعآوری و نصب ۴۶ استوانه ایمنی ترافیکی با هزینهای حدود ۱۰۰ میلیون ریال و مناسبسازی و تعمیر دو سرپناه ایستگاه اتوبوس با هزینهای حدود ۳۰۰میلیون ریال ازجمله اقدامات است.
اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیمآباد
اما محله رحیمآباد یکی از محلههای منطقه 7 است و اقداماتی نیز در این محله انجام شده است که سلطان آقایی به آنها اشاره میکند. او میگوید: در محله رحیمآباد، اداره فرهنگیاجتماعی منطقه ۷ شهرداری اصفهان در قالب اجرای طرح «محله من محله زندگی» شادیپیمایی و تجلیل از خانواده شهید مزروعی با حضور خادمیاران رضوی و برپایی موکب فرهنگی و پذیرایی امام رضا (ع) را اجرا کردند؛ همچنین اداره حملونقل و ترافیک منطقه، نصب ۱۰۷ سرعتگیر لاستیکی، جمعآوری و تعمیرات سرپناه دو ایستگاه اتوبوس، نصب، تعمیر و ساماندهی و فونداسیون 30 تابلو و خطکشی خیابانهای آزادی، غرضی، بلوار پرستار و گلستان را در دستور کار قرار داد.
او ادامه میدهد: نصب ۲۹ سرچراغ برای افزایش لوکسنوری مادی فرسخ در خیابان غرضی، اصلاح و نصب ۲۲ تابلوی معابر و کوچهها و اجرای طرح نقاشی دیواری در سهراه ملکشهر از دیگر اقدامات انجامشده بهشمار میرود. به گفته سلطانآقایی، بعد از شهرک کاوه و محله فروردین، با هدف بررسی و رفع معضلات جاری شهروندان، طی ۱۰ روز شهرداری منطقه نگاه عمیقتری به محله رحیمآباد خواهد داشت. همچنین پیادهروسازی، اصلاح و ترمیم بلوکفرش پیادهروهای معیوب و ساماندهی جداول در این محله در دستور کار است. مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان تصریح میکند: در ادامه رفع معضلات حوزه عمران در این محله، روکش آسفالت برخی معابر و کوچهها، همچنین لکهگیری وسیع در سطح محله در حال انجام است. سلطانآقایی گفت: بنا به درخواستهای مکرر شهروندان این محله، قطعههای فضای سبز خیابان آزادی، خیابان کاوه و کوچههای منتهی به خیابان آزادی نیز در حال ساماندهی است. علاوه بر ایمنسازی و رنگآمیزی دیوارهای فرسوده محله، چهار پلاک موجود در این محله که دارای دیوارهای بزرگ بود نیز ساماندهی خواهد شد و در دستور کار برای زیباسازی قرار خواهد گرفت. مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان میگوید: تسطیح و پاکسازی زمینهای بایر، جمعآوری نخالههای ساختمانی، شستوشوی معابر و ساماندهی مبلمان شهری نیز در حال اجراست. حریم مادی فرسخ واقع در خیابان کاوه و خیابان غرضی نیز بنا به درخواست شهروندان پاکسازی، فضای سبز آن ساماندهی و روشنایی آن بهینه میشود.
رتبه نخست منطقه 7 در اجرای پروژههای عمرانی ۱۴۰۲
به گفته مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان، این منطقه سال گذشته بین مناطق پانزدهگانه شهرداری اصفهان در جایگاه نخست اجرای پروژههای عمرانی قرار گرفت. سلطانآقایی میافزاید: بودجه منطقه ۷ شهرداری اصفهان در سال گذشته با اصلاح بودجه ۵۲۰ میلیارد تومان بود که حدود ۷۵ درصد آن معادل ۳۶۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی بود. از این مبلغ حدود ۷۵ پروژه عمرانی با مبلغی بالغبر ۳۶۰ میلیارد تومان اجرا کردیم که ازنظر تعداد و مبلغ قرارداد بین مناطق پانزدهگانه شهرداری اصفهان در جایگاه نخست اجرای پروژههای عمرانی قرار گرفتیم.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با بیان اینکه یکی از پروژههای شاخص منطقه تصفیهخانه شمال شهر اصفهان است که تا اواسط سال جاری بهرهبرداری میشود، بیان میکند: این تصفیهخانه از طریق تصفیهخانه حبیبآباد تغذیه میشود. در این مکان که یک محدوده ۵۰۰۰ مترمربعی است، ۲۰۰ لیتر پساب و ۱۰۰ لیتر خام وجود دارد و در کل طبق برنامهریزی برای تصفیه تکمیلی ۳۰۰ لیتر بر ثانیه را داریم که تمام خروجی آن از طریق نانو اوزون خواهد بود. در تصفیهخانه شمال اصفهان، سه شیوه تصفیه سوپرهواده برای فاضلاب خام، MBBR برای پساب و درمجموع تمام اینها با روش نانواوزون تصفیه و گندزدایی کامل میشود و در مدار قرار میگیرد؛ همچنین از دیگر پروژههای این منطقه میتوان به اجرای حدود ۵۰ میلیارد تومان آسفالت در سطح معابر منطقه ۷ اشاره کرد که در این راستا اکثر خیابانهای اصلی منطقه ازجمله اشراق، برازنده، ابوریحان، آلبویه، آلیاسین، فلاطوری حدفاصل کاوه تا چهارراه اشراق، فرهنگیان و میدان برازنده روکش آسفالت شد و روکش آسفالت پوریایولی در دست اقدام است. مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با اشاره به پروژههای شاخص در حال اجرای این منطقه تصریح میکند: پل شریعتی در محدوده بلوار معلم و خروجی شهر اصفهان در برخی ساعات با ترافیک سنگینی مواجه است؛ ازاینرو با برنامهریزیهای انجامشده، تعریض و ایمنسازی پل را در دستور کار قرار دادیم و ردیف بودجه خوبی نیز برای آن در نظر گرفته شد.
غیر فعال کردن کارت هوشمند رانندگان متخلف
یکی از ساکنان خیابان کاوه درباره موضوع ترافیکی این محله و وجود 20 انبار حمل بار با وجود تابلوی «حمل بار ممنوع» صحبت کرد. در این خصوص مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان گفت: محور کاوه یکی از محورهایی است که گره ترافیکی در آن وجود دارد و رفع این مساله جز برنامه های شهرداری است. این اقدام یک اقدام بین دستگاهی است و شهرداری به تنهایی نمی تواند این مشکل را حل کند. راهداری، پلیس راهور، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و داستانی باید در این زمینه وارد عمل شوند.
سلطان آقایی افزود: در اواخر سال 68 پایانه کاوه در این محدوده احداث شد و آن هنگام توسعه شهری وجود نداشت و هم اکنون پایانه کاوه در محدوده مسکونی قرار گرفته است و در این زمینه با مشکلاتی روبرو هستیم که مشکلات آن به عنوان یک مطالبه و موضوع اصلی در جلسات اصلی شورای ترافیکی و سازمان پایانه ها مطرح شد.
او ادامه داد: توقف اتوبوس های سایر استان هاست و پرکردن صندلی های خالی با مسافران بین راهی در محدوده ترمینال کاوه و غرضی یکی از معضلات است که در حوزه نظارت پلیس راهور و اداره کل راهداری قرار دارد تا با رانندگان متخلف و آنهایی که بارگیری می کنند، برخورد کنند. مدیر منطقه 7 شهرداری اصفهان با اشاره به تخلفات ناوگان اتوبوسرانی برون شهری که اقدام به سوار و پیادهکردن مسافران مقابل پایانههای مسافربری میکنند، خاطرنشان کرد: از سوی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای و معاون دادستان در راستای هماهنگی لازم و سیر مراحل قانونی به منظور غیر فعال کردن کارت هوشمند فعالیت ناوگان اقدام و پس از بررسی موضوع تخلف در کمیسیونهای ویژه رسیدگی و صدور رأی انجام میشود.
سلطان آقایی تصریح کرد: ما برای حل مشکل انبارها ورود پیدا کردیم تا بارگیری ها خارج از محدوده شهر انجام شود، اما در این راستا با یک مشکل قانونی مواجه شدیم که اتوبوس های مسافربری حق حمل بیش از یک هزار و 600 کیلو گرم بار ندارند و اگر ما این کار را قانونی کنیم کمک به یک اشتباه است و راه حل آن این است که با استفاده از اعمال قانون این محدوده را از وجود مزاحمت های ترافیکی پاکسازی کنیم.
او افزود: بسیاری از شهروندان بر این مسئله واقف نیستند که سازمان پایانههای مسافربری مسئولیت و وظیفه نظارت و نگهداری محدوده داخلی پایانهها را بر عهده دارد و مسئولیت توقف اتوبوسهای خارج از پایانهها بر عهده سایر دستگاههای متولی در حوزه حملونقل برون شهری است، در این راستا جلسه بررسی کارشناسی با حضور معاون حملونقل جادهای استان اصفهان و نماینده رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی انتظامی اصفهان برگزار شد.
سلطان آقایی با اشاره به انجام برنامهریزیهای لازم برای اطلاعرسانی گسترده به تمام مالکان و رانندگان ناوگان اتوبوسرانی که اقدام به جذب غیرقانونی مسافر روبهروی پایانههای مسافربری میکنند، گفت: پس از نصب بنرهای اطلاعرسانی و سیر موارد تخلف و نحوه برخورد قانونی با موضوع، هماهنگی لازم با اداره کل راهداری و حملونقل انجام خواهد شد.
او ادامه داد: شهرداری اصفهان درصدد است مکانی مشترک به همه باراندازها اختصاص دهد تا همه باربری ها در یک مکان مشترک بارگیری انجام دهند تا از ترافیک آن محدوده جلوگیری شود.