به گزارش اصفهان زیبا؛ اصل «محاکات» و همرنگشدن با دیگران، خصوصا تأثیرپذیری از افراد پرنفوذ و توسعهیافته و اهل معنا، یکی از اصول مسلم روانی است. دانشمندان علم روانشناسی معتقدند که شناخت و کسب اطلاعات بیشتر درباره شخصیت و نحوه زیست فردی، باعث افزایش علاقه و توجه به آن فرد میشود.
همنام گلهای بهاری، حضرت محمد(ص)، آنچنان در توسعه فردی رشد یافته بود که قرآن کریم ایشان را صاحب خلق عظیم برشمرده است. پیامبر(ص) نیز خود میفرمود که برای اتمام مکارم اخلاق مبعوث شده است؛ اما متأسفانه، بعد اخلاقمداری، مدارا و مهربانی شخصیت ایشان، بعد مغفول شخصیت ایشان بوده و کمتر موردتوجه مسلمانان واقع شده است.
شوربختانه آشنایی مسلمانان، خصوصا شیعیان، با نحوه زیست اخلاقمدارانه پیامبر و شیوه ارتباط ایشان با همنوعان که در بالاترین سطح از تعامل اخلاقمحور قرار داشت، بسیار اندک و محدود است؛ این در حالی است که در کتاب الهی، رسولالله بهعنوان بهترین الگو معرفی شدهاند.
بر این اساس، چگونه میتوان با شناخت محدود از پیامبر(ص) از ایشان تأثیر پذیرفت؟ به قول حضرت مولانا:
«شیر را بچه همی ماند بدو/ تو به پیغمبر به چه مانی؟ بگو»
در این سـلسلهیادداشتها، سعی بر این است که با ویژگیهای کمترشنیدهشده پیامبر مهربانیها بیشتر آشنا شویم.
یکی از ویژگیهای شخصیتی نبیاکرم(ص)، توجه ایشان به ظاهر آراسته و مرتب بود. ایشان عطر را یکی از علاقهمندیهای مهم خود در این جهان میشمرد و همواره خوشبو بود و به مسلمانان نیز امر میکرد که خود را خوشبو کنند.
پیامبر مهربانیها چنان خود را معطر میکرد که اگر کسی از راهی عبور میکرد که ایشان رد شده بود، از بوی خوش باقیمانده در فضا میفهمید که رسول خدا(ص) از آنجا عبور کرده است. اگر ایشان بر سر کودکی دست میکشید، بوی معطر او در بین موهای کودک میماند. همیشه میفرمود: «بهترین بندگان خدا کسانیاند که خوشبو هستند.»