به گزارش اصفهان زیبا؛ در طول مبارزههای 200 سال گذشته ملت ایران همیشه مساجد پایگاه اصلی انقلابیون بود و در انقلاب مشروطه و قیام مردم علیه شاه در ۳۰ تیر ۱۳۳۱ به رهبری آیتالله کاشانی، روشنگریها همه از مساجد نشئت میگرفت؛ در انقلاب بزرگ اسلامی نیز مساجد محور مبارزه علیه رژیم طاغوت بود و بعد از انقلاب در زمان جنگ تحمیلی نیز یکی از مهمترین پایگاههای اعزام نیرو و پشتیبانی از جبهههای نبرد، مساجد بودند.
پس از دوران دفاعمقدس بعضی بر این عقیده بودند که با تشکیل اقشار بسیج مانند بسیج دانشجویی، دانشآموزی، کارمندان و… شاید اهمیت مسجد بهعنوان پایگاه فعالیت بسیج کمرنگ شده و بسیج مستقر در مساجد کارایی کمتری پیدا کرده باشد؛ اما سخن امام خمینی(ره) که فرمود: «مساجد پایگاه اصلی بسیج است»، نشان داد که باوجود اهمیت بسیار زیاد دیگر اقشار بسیج مانند بسیج طلاب و دانشجویی و… مساجد کماکان محوریترین پایگاه برای دفاع از انقلاب و بهترین محل تجمع برای بسیجیان که پیشقراولان دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، است. یکی از این پایگاههای بسیج که در مسجد مستقر بوده، پایگاه بسیج امامحسن(ع) در محله ماشاده است. برای آگاهی از برنامههای این پایگاه بسیج با فرمانده پایگاه سید مهدی اعتصامی به گفتوگو پرداختیم.
پایگاهی فعال در دوران دفاعمقدس
پس از سلام و احوالپرسی از اعتصامی درخواست کردم از تاریخچه پایگاه امامحسن(ع) بگوید. او با چند ثانیه مکث شروع کرد به توضیحدادن: «همزمان با دستور تشکیل بسیجی که امام دستور دادند، ما هم پایگاه بسیج امامحسن(ع) را در مسجد امامحسن(ع) که در بلندیهای رهنان واقع است، احداث کردیم. در آن زمان در جنگ شرکت میکردیم، به فعالیتهای فرهنگی و جذب میپرداختیم، آموزشهای موردنیاز را بهمنظور آمادگی رزمندگان در جبهه داشتیم و کمکهای مادی و معنوی را برای جبهه جمعآوری میکردیم. حدود شش سال پیش پایگاه را از مسجد به گلزارشهدای رهنان که اکنون نیز مصلای نماز غرب اصفهان است، منتقل کردیم.»
توجه به بعد فرهنگی فراموش نشود
فرمانده پایگاه امامحسن(ع) زمانی که صحبتش در خصوص تاریخچه پایگاه به پایان رسید، به فعالیتهایی که امروز انجام میدهند، اشاره کرد: «به فرموده امام و رهبری در این سالها تلاش کردیم 100درصد نظامی و 100درصد فرهنگی باشیم و در دو جهت فعالیت داشته باشیم؛ نه اینکه فقط در بعد نظامی فعالیت کنیم. اکنون در بستر فضای مجازی که تهاجم فرهنگی صورت گرفته است، حضور پررنگی داریم و فعالیت میکنیم. خداراشکر توانستهایم جامعه هدفی را که مدنظر داشتیم، جذب کنیم و با آموزشدادن آنها افراد توانمندی را در جهت خدمت به مردم و انقلاب آماده کنیم.»
موفق در جذب مردم
او سپس از جمعیت چشمگیری میگوید که موفق به جذب آنها شدند: «محدوده ما حدود هشتهزار نفر جمعیت دارد که باید چهارهزار نفر آنها را جذب کنیم. تاکنون موفق به جذب سههزارو500 نفر شدهایم. از این سههزارو500 نفر جمعیت 500 نفرشان بهصورت فعال در برنامهها حضور دارند و فعالیت انجام میدهند. با بیشتر مجموعههای اطراف خود ارتباط گرفتیم و در برنامههای مختلف با یکدیگر تعامل داریم و به هم کمک میکنیم. در مراکز ورزشی اطراف خود تیم تشکیل دادیم؛ همچنین با آنها جلسههایی برگزار کردیم و افرادی را که در این مراکز بودند، طبق رده سنی آنها تقسیمبندی کرده و آنها را وارد بسیج کردیم. به مساجد اطرافی که پایگاه بسیج ندارند هم مراجعه کردیم و افرادی را که به آن مساجد میآمدند نیز جذب بسیج کردیم. 30 سال است بهصورت مستمر جلسه قرآن را برای ردههای سنی مختلف برگزار میکنیم. جریان برگزاری دعا و رفتن به دیدار خانواده شهدا نیز از دیگر برنامههای مستمر ماست. برخی از برنامهها و کلاسها نیز بهصورت مقطعی برگزار میشود. اردوهای مختلف فرهنگی، آموزشی، مذهبی و… را برگزار میکنیم. کلاسهای آموزشی در حوزه زبان، ریاضی و… را برگزار میکنیم؛ بازدید علمی نیز برای نوجوانان و جوانان برگزار کردیم؛ بهعنوانمثال، آنها را به کارخانهها، شرکتها و… بردهایم.»
تلاشهای بیپایان برای حل مشکلات اهالی محله
اعتصامی درباره فعالیتهایی که برای حلشدن مشکلات مردم محله انجام داده بودند هم توضیح داد: «در خصوص بحث فرزندآوری جلسههای مختلفی را برای خانوادهها برگزار کردیم. در حوزه اعتیاد برنامهها و جلسههای متنوعی را برگزار کردیم. ازآنجاییکه یک محله بومی هستیم، روی بیشتر افرادی که در محله ساکن هستند، شناخت داریم؛ به همین دلیل دررابطهبا حلشدن مشکل قمهزنی با تعدادی از افرادی که آنها را میشناسیم، جلسه گذاشتیم. تعدادی از قمهزنان را از طریق صحبتکردن با اقوامشان توجیه کردیم. برخی از افراد را هم از طریق مدیران و دبیران مدارس و استادانی که داشتند، آگاه کردیم. حدود 90درصد موفق به رفع مشکل قمهزنی شدیم. متأسفانه در شهرهای اطراف مانند خمینیشهر و… دوباره شروع به انجام این کار کردهاند و این اتفاق در محله ما نیز زیاد شد. در حوزه اعتیاد هم با برنامههایی که برگزار کردیم و فعالیتهایی که داشتیم، خداراشکر موفق شدیم حدود 80درصد از افرادی را که دچار این مشکل هستند،درمان کنیم.»