به گزارش اصفهان زیبا؛ به نقل از برترینها روز گذشته انتشار یک توئیت از تیک تاکر معروف ترکیهای ساکن لسآنجلس(لیلا دنیز) خبرساز شد.
ماجرا از این قرار است که پیشتر اکانتی به نام کینگ خبری را منتشر کرد، این خبر با این محتوا است که «لیلا دنیز که از تیک تاکرهای شناخته شده ترکیه است، پس از آزمایش DNA فهمید نیاکان ترک ندارد.
نیاکان او در اصل یونانیهایی بودند که ترک زبان شدهاند، در پی این موضوع، هر روز شهروندان بیشتری در ترکیه آزمایش DNA میدهند و از نیاکان غیرترک خود آگاه میشوند.
مروری بر گفتهها
حالا مروری میکنیم بر این موج اخبار آزمایش ژنتیک در آذربایجان و ترکیه:
حنا: لیلا دنیز از تیک تاکرهای شناخته شده ترکیه که پس از آزمایش DNA فهمید نیاکان ترک ندارد و نیاکانش در اصل یونانیهایی بودند که با زور ترک زبان شدهاند.
حمید: مهمت شهروند ترکیهای بعد از اینکه آزمایش ژنتیک او را ارمنی مشخص کرد، به زندگی خود پایان داد.
یکی دیگر از کاربران در کامنتها نوشته بود من اهل ازمیر هستم و تست ژنتیک، من را یونانی مشخص کرد، میخواستم به زندگیام پایان دهم که نشد.
روشنک: خانم اوزآی بولوت خبرنگار تُرک رفت آزمایش DNA داد فهمید یونانیه به همه مردم ترکیه هم توصیه کرده که آزمایش دهند.
سفیر: در هفتههای اخیر در کشور ترکیه چالشی به راه افتاد که شهروندان این کشور با دادن تست DNA مشخص کنند که تبار و نژادشان بیشتر به کدام قوم کشیده شده است و اصالتا اهل کدام کشور هستند.
بورجو بینیجی، بازیگر ترکیه: تست DNA دادم، ۱۰۰درصد گرجی و لاز هستم.
نتیجه تستها
از حدود ۲۵۳هزار تست این نتایج استخراج شده است:
(در این تست غالب ژنتیک نژادی کشورهاست)
۴۵.۲درصد نفر تبار ایرانی
۳۱.۶درصد تبار یونانی
۱۵.۵درصد ترک اصیل
سایرین ارمنی و عرب هستند.
نکته عجیب این ترند این است که مقامات دولتی ترکیه به شدت احساس خطر و نگرانی کردند که اگر نتایج این آزمایشات در بُعد وسیعتری باعث ایجاد مشکلات اجتماعی و هویتی فرهنگی در جامعه ترکیه شود، تقریباً اکثر مردم ترکیه اصالت ایرانی و یونانی دارند.
غلامرضا که البته مخالف این قضایاست: حضراتی که امروز آزمایش DNA را به مانند چماقی بر سر ملت آذربایجان میکوبید، آزمایش ژنتیک به هدف تشخیص برای درمان و یا جلوگیری بیماریها و بررسی انتقال آنها به نسلهای بعدیتان است.
هیچ آزمایش DNA به من و شما نمیگوید که ترک هستید و یا عرب. امیدوارم که انگلیسی بدانید.