به گزارش اصفهان زیبا؛ باخبر شدیم که اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان اصفهان از فعالترین مراکز فرهنگی بوده که دارای چند شعبه است. یکی از شعبههای آن که ویژه برادران است، در قلعه طبره واقع شده است؛ ازاینرو، برای تهیه گزارش سراغ مدیر این اتحادیه رفتیم و گفتوگویی را به آنها اختصاص دادیم.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان اصفهان از چه سالی و با چه رویکردی تشکیل شد؟
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ به دستور امام خمینی(ره) تشکیل شد و اینجا یکی از باسابقهترین تشکلهای دانشآموزی است که در سازمان در حال فعالیت است؛ ضمنا تشکل امین دانشآموزی انجمن اسلامی، یکی از چهار تشکلهای دانشآموزی رسمی در آموزشوپرورش است که با یک نماینده حجتالاسلاموالمسلمین حاجآقا حاج علیاکبری و زیر نظر مستقیم مقام معظم رهبری است.گفتنی است؛ این مجموعه در دو مقطع متوسطه اول و دوم کل استان در حال فعالیت است.
با چه اهدافی این انجمن شکل گرفت؟
هدف از این تشکیلات، نخبهیابی و نخبهپروری است و طبق سیر منظومه فکری و تربیتی که تدوین شده، برنامههای محوری برای دانشآموزان طراحی شده است؛ بهنحویکه با انجام آنها بتوانند در نقطه فعالیت خودشان که مدرسه است، مدیران طراز انقلاب اسلامی شوند و بعد از مرحله سن دانشآموزی، فرد کنشگر انقلابی در جامعه باشند؛ ضمنا محوریت در انجمن اسلامی بر فعالیت دانشآموز است. او با جمع دوستانهای که در مدرسه تشکیل میدهد، میتواند دوستان خود را با اهدافش همراه کند.
شرایط ثبتنام چگونه است؟
شرایط ثبتنام در این اتحادیه به این صورت است که ابتدا از طریق آموزشوپرورش به مدارس ابلاغ میشود، مدارس نامزدهای انتخابی را به ما معرفی میکنند و پس از مصاحبه کتبی و شفاهی و انتخاب آنها، بهعنوان مسئول انجمن آن مدرسه حکم مسئولیت میگیرند و برای خودشان در مدرسه گروه مرکزی مشخص میکنند تا با سایر دانشآموزان تشکیلاتی را مدیریت کنند.
از فعالیتها و برنامهها و چگونگی انجام آنها بگویید؟
طرحها و برنامهها یک سال تحصیلی را در بر میگیرند و دارای فعالیتهای جانبی هستند. انجمن در مدارس نمایندگانی دارند که آنها را مسئول انجمن مینامند. مسئول انجمن به همراه تیم اجرایی خود کمک و یاور معاونت پرورشی مدرسه است و از محتوا و طرحهای اتحادیه استفاده میکنند.
برنامههای محوری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان شامل موارد زیر است:
طرح انسجام (مهر تا آذر)؛
نوجهان (آبان و آذر)؛
هیئت دانشآموزی انصارالمهدی(عج) (در طول سال تحصیلی)؛
همکلاسی آسمانی (در طول سال تحصیلی)؛
لشکر فرشتگان (در طول سال تحصیلی)؛
نمایشگاه مدرسه انقلاب (بهمن و اسفند)؛
جشنواره رسانش (در طول سال تحصیلی)؛
عضویابی هدفمند (اسفند تا اردیبهشت)؛
اردوی طلایهداران فردا (شهریور).
برنامههای جنبی چطور؟
بازیهای هدفمند تاما؛
کافه 75؛
اردوهای تربیتی، زیارتی و سناریومحور، شبی در مدرسه و…؛
راهیان پیشرفت (دانشبنیان)؛
طرحهای تربیتی، جشن تکلیف و… (به درخواست مدیران).
البته برنامههای جنبی دیگری هم هست که در شعبه دیگر و ویژه خواهران است و آن، طرح الگوی تعالی دختران است که نقش دختری و مادری و همسری و اجتماعی در مسائل تربیتی دانشآموزان در نظر گرفته میشود.
برای آینده هم برنامه یا طرحهایی پیشبینی کردهاید؟
برای آینده انجمن اسلامی اینگونه ترسیم شده است که بتوانیم فعالان اجتماعی و انقلابی زیادی را تربیت کنیم و نسل آینده جامعه ما فقط یک عده افراد منفعل و بیتفاوت در کنار همدیگر زندگی نکنند و هر روز در راستای اهداف، بتوانیم مدارس و نوجوانان بسیاری را فعال کنیم.
ممکن است بفرمایید چه افتخارها و بازخوردی در این اتحادیه کسب شده است؟
ما مفتخریم که اتحادیه انجمنهای اسلامی، بهعنوان اولین مجموعه دانشآموزی پیشگام در عرصه برنامهریزی و فعالیتهای تشکیلاتی از حضور دانشآموزان در میدان برنامهریزی و فعالیت بهصورت جدی بهره میبرد.
درواقع، یکی از بزرگترین افتخارهای انجمن اسلامی، برنامه مدرسه انقلاب است که دانشآموزان در دهه فجر، به ارائه قالبهای خلاقانه و تئاتر، دستزادهای زیبا و متنوع و… میپردازند.
این طرح اکنون در کل کشور (هزار مدرسه و در اصفهان ۵۰۰ مدرسه) برگزار میشود؛ اما بازخوردی که از دانشآموزان انجمن اسلامی در مدرسه گرفته میشود، این است که آنها فردی موفق، عمیق و با بهترین روابطعمومی در جامعه و خانواده ظاهر میشوند؛ درضمن تمام کادر و مربیان تشکیلات انجمن اسلامی از فارغالتحصیلان خود اتحادیه هستند.
اگر صحبتی باقیمانده است، بفرمایید؟
از اینکه شما فرصتی را در اختیار ما گذاشتید، بسیار سپاسگزارم و امیدوارم تمام تلاش جهادی مسئولان اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان به ظهور حضرتمهدی(عج) کمک کند.