یک مقصد گردشگری هنر این جمعه، گالری «دیدار»

به دیدار یک شاخه گل سرخ

«یک شاخه گل سرخ» یک «مقصد گردشگری» جذاب است که در هفته پیش رو باید به دیدارش نائل شوید و برای این ملاقات هم لازم است به قلب محله جلفای نو، خیابان شهید قندی (مهرداد) رجوع کنید.

تاریخ انتشار: 11:48 - چهارشنبه 1403/11/24
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
به دیدار  یک شاخه گل سرخ

به گزارش اصفهان زیبا؛ «یک شاخه گل سرخ» یک «مقصد گردشگری» جذاب است که در هفته پیش رو باید به دیدارش نائل شوید و برای این ملاقات هم لازم است به قلب محله جلفای نو، خیابان شهید قندی (مهرداد) رجوع کنید. ساعت 16 روز جمعه 26 بهمن‌ماه شماری از هنرمندان و هنرجویان و علاقه‌مندان هنر در این گالری دور هم جمع می‌شوند تا 90روایت هنرمندانه از یک سوژه مشترک را تماشا کنند و شما هم می‌توانید روی این گالری به‌عنوان یک مقصد گردشگری هنر معاصر در اصفهان حساب ویژه باز کنید.

گالری هم یک مقصد گردشگری است. حتما قرار نیست هنرمند یا هنرجو باشید. اصلا احتیاجی هم نیست که با هنر آشنا باشید؛ فقط کافی است بدانید، زیر پوست هر شهر جاهایی هستند که می‌توانند روایت‌های متفاوتی از زیست دیروز، امروز و فردا، آمیزه‌ای از خیال و هنر و خلاقیت را پیش رویتان بگذارند و شما حتی احتیاج نیست که برای دیدنشان بلیت تهیه کنید. کافی است این مقاصد گردشگری را در ذهنتان ثبت کنید و کم‌کم عادت گالری‌گردی را در روال روزانه زندگی‌تان بیاورید. مطمئن باشید حتی اگر خیلی هم اهل هنر نیستید، بر اساس تجربه‌های زیستی خودتان می‌توانید با گالری‌های مختلف ارتباط بگیرید و متناسب با علایقتان لذت ببرید. این توصیه گردشگرانه من است؛ حتی اگر هنری هم نیستید، نترسید! به گالری‌های هنری سر بزنید.

این هفته یک نمایشگاه مهم در اصفهان افتتاح خواهد شد که بهانه خوبی است برای تجربه یک گالری‌گردی درست‌وحسابی. نمایشگاه «یک شاخه گل سرخ»، قرار است جمعه ساعت 16 با حضور هنرمندان پرتعدادش در گالری دیدار (خیابان توحید، خیابان شهید قندی “مهرداد”، کوچه شهید قاسمی ۳، پلاک ۶) یعنی در کوچه‌های پشت کلیسا وانک، افتتاح شود و بعد از افتتاحیه، شما تقریبا یک ماه فرصت دارید هر روز به‌جز جمعه‌ها از ساعت 16 تا 20 به دیدارش بروید. اگر هنرجو یا هنرمند هستید که دیدن نمایشگاه واجب است؛ اما اگر به‌اصطلاح هنری نیستید، هم از دیدنش لذت خواهید برد؛ چون می‌توانید تعداد زیادی اثر هنری ببینید و زیستن در حال و هوای هنر معاصر اصفهان را تجربه کنید.

اگر واژه «کیوریتوری» را هم شنیده‌اید اما معنایش را نمی‌دانید، باید بگویم در این نمایشگاه می‌توانید روایت درست از این واژه را از نزدیک مشاهده کنید. به عبارت روشن‌تر، فردی در قامت کیوریتور، 60 روز زمان اختصاص داده و سوژه منتخبش را با 90 هنرمند در میان گذاشته، با هرکدام صحبت کرده و هر هنرمند اثری را بر این اساس با ابعاد مشخص خلق کرده‌اند. حالا قرار است 90 اثر از این هنرمندان، یکجا در گالری دیدار به نمایش گذاشته شوند. از مهدی تمیزی که کیوریتور این نمایشگاه است درباره ایده و سوژه پرسیدم و او تصریح کرد: «یک شاخه گل سرخ بهانه‌ای است بر اتخاذ یک زبان مشترک در خلق اثری که می‌تواند و باید چنان کارساز باشد که آرامشی یا تکانه‌ای در جان و جهان بیننده ایجاد کند. یک شاخه گل سرخ، شاید در زمانه‌ای این‌چنین، اشاره‌ای نیش‌دار و گزنده باشدو اکنون‌که واژه‌ها به تعابیر و تفاسیر نادرست آلوده شده‌اند و اخبار و افعال نشان از نادانی و فهم ناشایست دارند، می‌توان از کارکرد اسطوره‌ای عناصر، بر شناساندن درست واژگانی همچون دوستی، عشق، صلح، مدارا و تولید پیروزمندانه خرَد بر شرِ غالب، یاری گرفت.»

به روایت تمیزی، در ایران، گل سرخ به نام‌های دیگری نیز شناخته شده است: وَرت، وَرد، سُهرورد و گل محمدی. در اصفهان، باغ‌های گل سرخ نیز شُهره بوده‌اند؛ چنان که در سفرنامه‌های گردشگران ایرانی و فرنگی، بسیار از این ویژگی یاد شده است. همچنین گل سرخ، همیشه دستمایه‌ای ارجمند بوده در اندیشه و دست اهالی فرهنگ و هنر. بنابراین نمایشگاه «یک شاخه گل سرخ» جست‌وجویی است برای یافتن معنای ژرف و چندلایه گل سرخ در هنرهای تجسمی. این نمایشگاه، ما را فرامی‌خواند که به گل سرخ، فراتر از ظاهر آن نگاه کنیم؛ ما با دوگانگی و هم‌آوایی‌های گل سرخ روبه‌رو خواهیم شد و آن را نه‌تنها به‌عنوان یک نماد، بلکه به‌عنوان بازتابی از خویشتن خویش درک خواهیم کرد.در استیتمنتی که برای نمایشگاه و به قلم کیوریتور نوشته شده، آمده: «یک شاخه گل سرخ، گردهمایی هنرمندان اصفهان است برای دیدار؛ برای یادآوری و پاسداشت دوستی، عشق و صلح. »

به اسامی هنرمندان در پوستر نمایشگاه که نگاه کنید، جمعی از هنرمندان با سنین مختلف و سبک‌های متنوع می‌بینید؛ از مهندس مرتضا بخردی، نادر امیرپرویز، پروین اریسیان، رضا نصر اصفهانی، رسول معرک‌نژاد، فروزان منتظری، نوشین نفیسی و پروانه سیلانی گرفته تا طهمورث بهادرانی، علی قطبی، علی عطریان، سرور نعمت‌الهی، امیر کبیرنژاد، حامد قصری، افروز رجایی، علی بهارلویی، راهبه ارفع، سایه ابراهیمی، پوریا آیتی و سارا عصارزادگان.

گالری‌های هنری، دست کم دو دهه است که در لیست مقاصد گردشگری اصفهان معاصر جای پررنگی دارند و توجه گردشگران داخلی و خارجی را هم جلب کرده‌اند. از موزه هنرهای معاصر اصفهان بگیرید، تا گالری‌های خصوصی که یک دهه پیش تعدادشان هم بیشتر بود؛ اما کم‌کم به انزوا کشیده شده‌اند و اگر حمایت‌های مردمی نباشد، کم‌کم در سکوت فرو می‌روند. پس دعوت گردشگرانه‌ام را با نگاه حفاظت از دارایی‌های ارزشمند شهر، اعلام می‌کنم؛ گالری‌گردی را به روال معمول گردشگری‌تان در اصفهان اضافه کنید و لذت ببرید!

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

3 × چهار =