گفت‌وگو با علی کریمی، استاد دانشگاه اهل محله وحید

چالش‌های وحید

داشتن فن بیان مناسب و توانایی خوب‌صحبت‌کردن در جمع نوعی مهارت است که عده‌ای از افراد با برخورداری از این استعداد، تقویت مهارت‌های ارتباطی و علاقه فراوانی که در این زمینه دارند، می‌توانند به کسب این نوع مهارت و تعامل‌های اجتماعی دست یابند …

تاریخ انتشار: 11:08 - سه شنبه 1403/12/14
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
چالش‌های وحید

به گزارش اصفهان زیبا؛ داشتن فن بیان مناسب و توانایی خوب‌صحبت‌کردن در جمع نوعی مهارت است که عده‌ای از افراد با برخورداری از این استعداد، تقویت مهارت‌های ارتباطی و علاقه فراوانی که در این زمینه دارند، می‌توانند به کسب این نوع مهارت و تعامل‌های اجتماعی دست یابند؛ درحقیقت سخنرانی در جمع از حرفه‌هایی است که معمولا فرد سخنران با بهره‌مندی از مهارت‌های لازم در این زمینه و تسلط کاملی که بر موضوع موردبحث خود دارد، می‌تواند بیشترین تأثیر را بر مخاطبان خود به‌جا بگذارد.علی کریمی متولد 1368 دارای مدرک کارشناسی‌ارشد علوم قرآن و حدیث، استاد حرفه سخنرانی و برخوردار از تحصیلات حوزه بوده و ساکن محله وحید اصفهان است. او در حال حاضر مشغول تدریس در دانشگاه المهدی سپاهان‌شهر است و در تحقیقات دانشگاهی و دوره‌های مطالعاتی نیز در دانشگاه‌های دیگر تدریس و فعالیت داشته است.

خطابه و سخنرانی‌کردن حرفه‌ای تخصصی است

او درباره حرفه سخنرانی و فعالیت‌هایش در این زمینه به «هم‌محله» می‌گوید: « فنون ارائه مطالب در بخش خطابه، سخنرانی و تبلیغ یک بحث کاملا تخصصی است؛ یعنی در شرایط فعلی هنر ارائه مطلب است و با این اسم از آن یاد می‌کنند. در سخنرانی از فنون مخاطب‌شناسی و فن بیان استفاده می‌شود و در خصوص شناخت عرصه‌ای که قرار است سخنران در آن مطلبی ارائه کند، امروزه بحث‌های متنوعی مطرح می‌شود. بنده قریب به 13 سال است که معلم مقطع دبیرستان دوره متوسطه دوم هستم و در کلاس‌های درس و در حضور دانش‌آموزان تدریس داشته‌ام و از حدود 12 سال قبل در حوزه ارائه مطلب و سخنرانی در هیئت‌های مذهبی در جمع‌های دانش‌آموزی و دانشجویی فعالیت‌های بسیاری را انجام داده‌ام.»

این استاد حرفه سخنرانی تصریح می‌کند: «در ارتباط‌هایی که با نوجوانان و جوانان داریم، نیاز است بدانیم نحوه ورود به عرصه تبیین معارف دین از چه منظر و موضوعی باشد؛ یعنی قرائتی که از دین ارائه می‌شود باید مبتنی بر مبانی اصیل دینی باشد؛ بنابراین احتیاج است که در این حوزه برای ارائه معارف دینی فرد سخنران با یک سبک، شیوه نو و جدید و مبتنی بر آیات و روایات موضوع خود سخنرانی کند. بنده به دلیل اینکه معلم بودم و یکی از ضرورت‌های حرفه معلمی داشتن ارتباط‌جمعی با دانش‌آموزان است، باعث شد تا در زمینه رسالت تبلیغی فعال و در این حوزه تلاش بیشتری بکنم و بتوانم در عرصه سخنرانی فعالیت‌های بیشتری داشته باشم.»

او عنوان می‌کند: «بنده در طول هفته سه یا چهار مرتبه سخنرانی در هیئت‌های مذهبی با مباحث تبیین مسائل سیاسی، دینی و معرفتی و پاسخ به شبهات و در حوزه‌های تربیت مربی داشته باشم. علاوه بر این موارد در هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی و دانشگاه فرهنگیان به‌عنوان سخنران در جلساتی حضور داشتم و همراه دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اردوهای جهادی و زیارتی به‌عنوان مبلغ همراه حضور پیدا کردم و امسال هم اگر توفیق پیدا کنم و مشرف شوم به یاری خداوند در این زمینه فعالیت خواهم داشت.»

لزوم برخورداری سخنران از ویژگی‌ها و مهارت‌های لازم

کریمی در خصوص لزوم برخورداری فرد سخنران از ویژگی‌ها و مهارت‌های لازم برای موفقیت در این حرفه می‌گوید: «سخنرانی هم مانند هر فن دیگری نیازمند لوازم و مهارت‌هایی برای پیشرفت دارد. فرد سخنران قبل از برگزاری هر جلسه باید تسلط کامل به مطلبی که می‌خواهد به مخاطبان ارائه دهد داشته باشد، ضرورت دارد که سخنران حتما مطلب را همان‌طوری که اقتضای حال مخاطبان است ارائه دهد و در هر جلسه‌ای لازم است به مطلبی که در ذهنش از جنبه‌های مختلف تداعی شده ، تسلط کافی را داشته باشد.»

او خاطرنشان می‌کند: «یعنی برای حضور در هر جلسه‌ای، فرد سخنران چهارچوبی را طراحی می‌کند که این چهارچوب باید یک شروع خوب و متناسب با حال مخاطبان داشته و با مقدمه‌چینی درست از بحث و کلیاتی که قرار است در جلسه مخاطبان با آن درگیر شوند روند سخنرانی ادامه داشته و بعداز تفسیر و توضیح آن مطلب، نتیجه‌گیری شود. مخاطبان در انتهای جلسه نباید در میدان بحث رها شوند و باید سخنران جلسه حتما یک جمع‌بندی کامل از اصل موضوع داشته باشد.»

این استاد حرفه سخنرانی عنوان می‌کند: «امروزه بحث سخنرانی به‌عنوان یک علم موردتوجه است. در بحث آکادمیک هم بحث ارائه مطلب به‌عنوان یک مهارت، هنر و علم شناخته می‌شود. سخنران جلسه باید این نکته را موردتوجه قرار دهد که وقت مردم حق‌الناس است و باید برای آن ارزش قائل شود.

سخنران اگر قرار است در جلسه‌ای سخنرانی داشته باشد داشتن دانسته‌های قبلی مؤثر است؛ اما برای حضور در هر جلسه‌ای به‌منظور سخنرانی باید آرایش مطالب متناسب با همان جلسه برای مخاطبان باشد، به این دلیل که گرفتن وقت مردم حق‌الناس است. سخنران باید برای هر 45 دقیقه سخنرانی، مطلب جدید برای مخاطبان جلسه ارائه کند و فرد سخنران حداقل بین سه تا چهار ساعت باید مطالعه، تحقیق پژوهش در خصوص موضوعی که قرار است مطرح کند داشته باشد و این حق مخاطبان است.»

او درباره عواملی که موجب شده است تاکنون در جلسه‌های سخنرانی به‌طور موفق عمل کند، اضافه می‌کند: «علاقه و داشتن مهارت‌های لازم و تسلط به مطالب سخنرانی در این زمینه بسیار مؤثر بوده است و علاوه بر این باید سخنران نیت خود را هم برای انجام این کار خالص کند. جای تأسف دارد که امروزه توجه به این مسئله مورد غفلت قرار گرفته است، اگر نیت فرد سخنران خالص باشد خداوند به نفس خطیب و فرد سخنران برکت می‌دهد و در این صورت می‌تواند مطالبی را به مخاطبان جلسه ارائه دهد که در پایان جلسه مخاطبان از بودن در آن جلسه احساس رضایت کرده و موارد مفیدی را یاد بگیرند؛ علاوه بر همه این موارد به‌نظرم موفقیت در حرفه سخنرانی نیازمند علاقه بسیار، مطالعه پیوسته، تحقیق و پژوهش مداوم و اهتمام جدی فرد سخنران دارد. »

چالش‌ها و کمبودهای محله وحید

کریمی درباره پیشرفت‌های محله وحید در حوزه شهری نسبت به گذشته می‌گوید: «از 1379 ساکن این محدوده بودم و ازنظر گسترش ساخت‌وسازهای شهری این محله در سالیان اخیر نسبت به گذشته پیشرفت‌های بسیار خوبی را داشته است. تعریض خیابان‌ها و گسترش معابر شهری، دسترسی مردمان محله به امکانات فرهنگی، فرهنگ‌سراها و سالن‌های ورزشی در طول سال‌های اخیر با اقدام‌های بهینه شهرداری اصفهان قابل‌توجه بوده است؛ اما باید این موضوع را مدنظر داشت که در اصفهان مناطق و محله‌هایی زیادی چالش‌های متفاوتی دارند. کمبود سالن‌های ورزشی در محله وحید یکی از چالش‌هایی اصلی است از زمان‌های قدیم در این محدوده وجود داشته ولی امروزه این چالش‌ها به‌مراتب کمتر از قبل شده است.»

او خاطرنشان می‌کند: «با توجه به حجم جمعیتی که در این محله ساکن هستند برای تخلیه هیجان‌های نوجوانان و جوانان محله نیاز به فضاهای ورزشی بیشتری در محله دارندو باید سرانه فضاهای ورزشی در محله وحید افزایش پیدا کند. در این محله ضرورت دارد که به موضوع‌های فرهنگی و نظام خانواده پرداخته شود و آسیب‌شناسی این مسائل و ارائه راهکارهای معتبر در جلسه‌های آموزش خانواده و کارگاه‌هایی که مربوط به این مسائل است در آینده در محله و فرهنگ‌سراها طراحی شود.»

این استاد حرفه سخنرانی تصریح می‌کند: «همچنین در محله وحید نیاز است که شهرداری اصفهان آزادسازی‌هایی در حوزه مسائل شهری و جاده‌ای انجام دهد تا با بازسازی کامل‌تر بافت فرسوده، امکان رفت‌وآمد شهروندان در آن آسان‌تر شود و خودروهای امدادی برای کاهش چالش حوادث در منطقه به سهولت در تردد باشند.همچنین گسترش فرهنگ‌سراها و کانون‌های فرهنگی مساجد محله وحید برای جذب نوجوانان و جوانان به‌منظور انجام فعالیت فرهنگی بیشتر در محله نیز ضرورت دارد.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

شش − 4 =