گفت‌وگو با مهدی فدایی، مسئول گروه جهادی شهدای وحید

فعال در خدمت‌رسانی به مردم

دستیابی به آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی، نیازمند تربیت انسان‌های مؤمن، بصیر، کارآمد و جریان‌ساز است که حرکت‌های جهادی، کارگاه موفقی برای شکل‌گیری این افراد خواهد بود.

تاریخ انتشار: 11:17 - سه شنبه 1403/12/14
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فعال در خدمت‌رسانی به مردم

به گزارش اصفهان زیبا؛ دستیابی به آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی، نیازمند تربیت انسان‌های مؤمن، بصیر، کارآمد و جریان‌ساز است که حرکت‌های جهادی، کارگاه موفقی برای شکل‌گیری این افراد خواهد بود. حرکت‌های جهادی از طریق تداوم ارتباط با افراد توانمندشده و بسترسازی نقش‌آفرینی تخصصی و ارائه خدمات وسیع‌تر، به ایجاد شبکه بزرگ اجتماعی مؤمنان جهادی و همچنین تربیت مجموعه وسیعی از مدیران جهادی در تراز انقلاب اسلامی کمک می‌کند.

کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد اباعبدالله‌الحسین(ع) محله وحید یکی از کانون‌های فعالی است که باوجود گروه جهادی خود سبب کمک به اهالی محله، مردم مناطق مختلف و پرورش انسان‌های دغدغه‌مند و مفید برای جامعه شده است. برای آگاهی بیشتر از فعالیت‌های آن‌ها با مهدی فدایی، مسئول گروه جهادی شهدای وحید، گفت‌وگو کردیم.

تربیت مؤثر مدیر دغدغه‌مند کانون محله وحید

فدایی پس از سلام و احوال‌پرسی درباره چگونگی تشکیل کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد اباعبدالله‌الحسین(ع) توضیح می‌دهد: «مسجد اباعبدالله‌الحسین(ع) در خیابان علامه جعفری محله وحید واقع است.

کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد در 1370 تأسیس‌ شده است و تا امروز به‌صورت مستمر فعالیت می‌کند. هدف از تشکیل کانون مسجد در 1370 عدم دسترسی مناسب اهالی محله وحید به سالن‌های ورزشی بود؛ بنابراین برای کودکان، نوجوانان و جوانان محله کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد تأسیس شد تا آن‌ها بتوانند در محله خود از این امکانات بهره ببرند.

حدود 100 نفر در کانون به‌صورت مستمر فعالیت می‌کنند. در کنار کانون یک کتابخانه و سالن مطالعه به نام مالک‌اشتر داشتیم که بیشتر نوجوانان و جوانان منطقه به‌دلیل اینکه تعداد کتابخانه‌ها کم بود، به سالن مطالعه و کتابخانه مالک‌اشتر کانون محله ما مراجعه می‌کردند.

یکی از مزیت‌های این کتابخانه و سالن مطالعه شبانه‌روزی‌بودن آن بود. حدود شش سال است به دلیل عدم استقبال نوجوانان و جوانان از کتابخانه و سالن مطالعه آن را جمع کردیم و اکنون فقط چند جلد از کتاب‌های نفیس آن در کانون موجود است.

در ابتدای تأسیس کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد اباعبدالله‌الحسین(ع) مدیر کانون یک فرد تحصیل‌کرده بود و نوجوانان و جوانان را به علم‌آموزی و فعالیت‌های اجتماعی تشویق و راهنمایی می‌کرد. نتیجه فعالیت‌های او در کانون سبب شد امروز آن بچه‌های دهه 60 جایگاه‌های اجتماعی خوبی کسب کرده و به مردم جامعه خدمت کنند.»

او در ادامه به فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی کانون اشاره می‌کند و می‌گوید: «در طبقه زیرزمین مسجد که 400 متر است، یک سالن ورزشی 150متری داریم که ورزش‌های رزمی برای نوجوانان به‌صورت مستمر در آن برگزار می‌شود. در رشته فوتبال به‌صورت تخصصی کار می‌کنیم.

سالن ورزشی شهدای وحید در کنار مسجد ما قرار گرفته است و بچه‌ها آنجا تمرین‌های فوتبال خود را انجام می‌دهند. حداقل هفته‌ای یک‌بار در رشته شنا برنامه داریم و بچه‌های کانون در این رشته نیز فعالیت می‌کنند. علاوه بر حوزه ورزش، به‌صورت مستمر برنامه کوه‌گشت را داریم.

در این برنامه بچه‌ها پس از اذان صبح به کوه می‌روند؛ سپس برنامه ورزش شنا را دارند. در حوزه فرهنگی هیئت انصارالمهدی(عج) را که هم‌زمان با کانون تأسیس شد، داریم. در این هیئت همه مراسم‌ و برنامه‌ها را در فضای باز برگزار می‌کنیم و از اولین مجموعه‌هایی بودیم که در فضای باز برنامه اجرا می‌کردیم.

از اولین‌برنامه‌هایی که در محیط باز داشتیم، می‌توانم به برگزاری نمازهای جماعت در بوستان‌ سعدی و پارک ناژوان اشاره کنم؛ علاوه بر برگزاری مراسم، موکب‌های پذیرایی نیز برپا می‌کنیم. برگزاری مراسم در فضای باز با هدف استفاده عموم مردم از مراسم بود؛ چراکه اگر این برنامه‌ها در مسجد برگزار می‌شد حدود 100 نفر شرکت می‌کردند؛ اما اکنون که در فضای باز اجرا می‌شود 15 برابر مخاطب دارد. طبق کادرسازی که از رده سنی کودکان تا بزرگ‌سالان انجام دادیم، در مراسم‌ و برنامه‌ها همه سنین مسئولیت دارند و این کار باعث شده است نوجوانان و جوانان از برنامه‌ها بیشتر استقبال کنند. کلاس‌های قرآن، حلقه‌های صالحان، کلاس‌هایی در رابطه با آسیب‌های فضای مجازی و اجتماعی و… را هم در کانون برگزار کردیم.»

کانونی با گروه جهادی پویا

فدایی در انتهای گفت‌وگو به فعالیت‌های گروه جهادی کانون اشاره می‌کند: «کانون فرهنگی‌ورزشی مسجد اباعبدالله‌الحسین(ع) یک گروه جهادی به نام شهدای وحید دارد. این گروه هم‌زمان با شیوع بیماری کرونا تأسیس شد. ابتدا در سیتی‌سنتر اصفهان اعضای گروه جهادی شهدای وحید در همان بازه زمانی که بیماری کرونا بسیار شیوع پیدا کرده بود، شروع به تولید ماسک کردند؛ برای ضدعفونی‌کردن معابر نیز یک گروه تشکیل دادیم که حدود 60 نفر عضو آن بودند.

در حوزه علمی یکی از اعضای گروه جهادی یک گروه جهادی علمی از معلمان تأسیس کرد که به دانش‌آموزان در مسجد به‌صورت رایگان آموزش می‌دهند؛ حتی در زمان امتحان‌های دانش‌آموزان معلمان به منازل آن‌ها می‌روند و به دانش‌آموزان به‌صورت خصوصی آموزش می‌دهند. توزیع بسته‌های معیشتی را به‌صورت مستمر داشتیم. 200 نفر از اهالی مسن محله را شناسایی کردیم و این افراد را تحت‌پوشش قرار دادیم؛ در حوزه عمران نیز یک گروه داریم که در بازسازی و ساخت مساجد، مدارس و خانه‌ها فعالیت می‌کنند. چندین مرتبه گروه پزشکی جهادی در تخصص‌های مختلف به محله آوردیم تا مردم محله بتوانند به‌صورت رایگان از آن بهره ببرند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

5 × دو =