گفت‌وگو با مهدی مؤمن‌زاده، عضو هیئت‌امنای مسجدالزهرا(س)

محله نیازمند مکانی فرهنگی است

امروزه جامعه اسلامی ما همانند دیگر جوامع، از ویژگی‌ها و کارکردهای حقیقی مسجد در صدر اسلام فاصله گرفته است.

تاریخ انتشار: 11:42 - سه شنبه 1403/12/14
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
محله نیازمند مکانی فرهنگی است

به گزارش اصفهان زیبا؛ امروزه جامعه اسلامی ما همانند دیگر جوامع، از ویژگی‌ها و کارکردهای حقیقی مسجد در صدر اسلام فاصله گرفته است. برای رسیدن به الگوی مسجد طراز اسلامی نیاز است این فاصله‌ها کم شود؛ زیرا مسجد طراز اسلامی عهده‌دار نقش‌های مهمی درزمینه عبادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و… است. مطالعه ویژگی‌ها و کارکردهای مسجد در صدر اسلام، سیمای مسجد طراز اسلامی را برای ما به‌خوبی روشن می‌کند. در میان ویژگی‌ها و کارکردهای مسجد در صدر اسلام، کارکرد تربیتی و آموزشی آن تبلور چشمگیری داشته است.

ازآنجاکه تزکیه و تعلیم دو بال پرواز در آسمان کمال انسانی است، مساجد در کنار انسان‌سازی و پرورش بعد اخلاقی، همواره جایگاه و مهد علوم مختلف، به‌ویژه علوم دینی بوده است. مهدی مؤمن‌زاده، عضو هیئت‌امنای مسجدالزهرا(س) محله وحید نیز یک انسان دغدغه‌مند است که همراه با اهالی محله برای رسیدن مسجد محله به مسجد طراز اسلامی تلاش‌های متفاوتی انجام داده؛ اما موردبی‌مهری مسئولان قرار گرفته است. برای آگاهی از پیگیری‌های مؤمن‌زاده با او گفت‌وگو کردیم.

ما حاضریم به شهرداری کمک کنیم عضو هیئت‌امنای مسجدالزهرا(س) در ابتدا به فعالیت‌هایی که در مسجد انجام داده‌اند، اشاره کرد: در مسجد نماز جماعت، مراسم‌ عزاداری و اعیاد، دعا، کلاس‌های قرآن و نهج‌البلاغه برای بانوان و… برگزار می‌کنیم. برای این برنامه‌هایی که برگزار می‌کنیم حدود 200 نفر مخاطب داریم. او سپس به سراغ دغدغه اهالی محله و خودش رفت و گفت: مسجد یک زمین 400متری دارد که بخشی از حیاط آن است. از شهرداری و سایر سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط درخواست کردیم این 400 متر زمین را به یک ساختمان سه‌طبقه تبدیل کنند.

با بانوان توانمند و اهالی محله صحبت کردیم که در یکی از این طبقات آموزش صنایع‌دستی را داشته باشیم؛ همچنین غرفه‌های صنایع‌دستی تأسیس کنیم تا بانوان بتوانند کسب درآمد کنند. شهرداری برای تأسیس یک فرهنگ‌سرا نیازمند مکان است. ما اکنون این مکان را داریم و حتی به ساخت آن کمک می‌کنیم؛ فقط شهرداری باید به این محله توجه بیشتری داشته باشد و با تأسیس این ساختمان یک‌طبقه از آن را به فرهنگ‌سرا اختصاص دهد.

از 1392 تاکنون پیگیر هستیم که برای این زمین 400متری یک ساختمان تأسیس شود؛ اما تاکنون هیچ اتفاقی رخ نداده است. اکنون یک فضای 200متری که شبستان مسجد است، داریم. از شهرداری منطقه درخواست کردیم چند عدد میز و صندلی به ما بدهد تا در این مکان یک کتابخانه عمومی تأسیس کنیم.

خانه‌های این محله 50متری است و دانش‌آموزان فضای مناسبی برای درس‌خواندن ندارند. اگر این مکان فراهم می‌شد، آن‌ها برای آزمون کنکور می‌توانستند از این فضا استفاده کنند. امیدوارم این مشکلات حل شود تا حضور مردم در مسجد بیشتر شود و مسجد فقط مکانی برای عبادت نباشد و از ظرفیت‌های آموزشی، توانمندسازی و… آن نیز استفاده شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

دو + 1 =