دلایل دل‌سردی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در استان اصفهان چیست؟

معطلی شش‌ماهه برای یک مجوز!

سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در اصفهان دل‌سرد شده‌اند.

تاریخ انتشار: 10:12 - دوشنبه 1403/12/20
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
معطلی شش‌ماهه برای یک مجوز!

به گزارش اصفهان زیبا؛ سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در اصفهان دل‌سرد شده‌اند. فعالان بخش خصوصی دلیل اصلی این بی‌رغبتی را شرایط سیاسی‌اقتصادی کلان کشور عنوان می‌کنند و با صراحت می‌گویند تصمیم‌گیری متولیان بخش خصوصی اصفهان در شرایط کنونی و باوجود چالش‌های موجود سیاسی و اقتصادی، حفظ سرمایه‌های موجود در اصفهان است.

اگر هم قرار است سرمایه‌گذاری جدیدی در اصفهان صورت بگیرد، این سرمایه‌ها به سمت بخش‌های نوآور و فناوری‌محور هدایت می‌شوند؛ چون اصفهان با معضلات آلودگی هوا و کمبود آب و ناترازی انرژی مواجه است و در این شرایط دیگر سرمایه‌گذاری برای فعالیت‌های اقتصادی سنتی‌محور همچون تولید فلزات یا کشاورزی به شیوه سنتی به‌صلاح نیست.

وضعیت نامناسب شاخص امنیت سرمایه‌گذاری

آمارهای رسمی منتشرشده هم حکایت از وضعیت نامناسب شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در استان می‌دهد. «اصفهان زیبا» در گزارش پیشین با تیتر «سرمایه‌پذیری اصفهان در وضعیت قرمز» به وضعیت نامناسب اصفهان در شاخص امنیت سرمایه‌گذاری پرداخت. بر اساس این گزارش، شاخص امنیت سرمایه‌گذاری استان اصفهان در سال 1402 معادل 5/83 اعلام‌شده است؛ به‌این‌ترتیب استان اصفهان در نقشه شاخص ملی امنیت سرمایه‌گذاری قرمزرنگ است. این شاخص در 1401 معادل 6/73 بود.

بررسی روند شاخص امنیت سرمایه‌گذاری استان طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد این شاخص در 1400 معادل 6/28، در 1399 معادل 6/53 و در 1398 معادل 6/09 بوده است. با توجه به اهمیت جذب سرمایه برای استانی که یکی از قطب‌های اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود، در گفت‌وگو با رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اصفهان مهم‌ترین مؤلفه‌های تأثیرگذار بر بی‌انگیزگی سرمایه‌گذاران را بررسی کردیم.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اصفهان به «اصفهان زیبا» می‌گوید: «مشکلات اقتصادی و سیاسی دلیل کاهش رغبت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری است. یک سرمایه‌گذار برای دریافت مجوز باید شش ماه تا یک سال معطل باشد و وقتی هم کار تولیدش را آغاز کند، با مشکلاتی مانند دشواری واردات مواد اولیه، دشواری در صادرات و سختی برقراری ارتباط مواجه می‌شود.»

پیش‌بینی سونامی ورشکستگی

علی صفرنورالله بیان می‌کند: «ناترازی انرژی و تورم در کنار مشکلاتی که به آن‌ها اشاره شد نیز مزید بر علت شده و سرمایه‌گذاران را دل‌سرد می‌کند. این مشکلات هم مشمول سرمایه‌گذاران داخلی و هم سرمایه‌گذاران خارجی می‌شود.»

او عنوان می‌کند: «باوجود تمامی این مشکلات، پیش‌بینی می‌شود در سال 1404 با یک سونامی ورشکستگی مواجه شویم.»

صفرنورالله خاطرنشان می‌کند: «بنده به‌عنوان فردی که در کمیسیون سرمایه‌گذاری فعالیت دارم، معتقدم باید در شرایط کنونی سرمایه‌های موجود را حفظ کنیم و تلاشمان را برای حضانت از سرمایه‌های موجود انجام دهیم.»

تلاش برای حفظ سرمایه‌ها در استان

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان اذعان می‌کند: «در استان نهایت تلاشمان را برای جذب سرمایه‌گذار می‌کنیم؛ ولی مانع اصلی کاهش رغبت سرمایه‌گذاران تحریم‌ها و مشکلات سیاسی و اقتصادی است. سیاست‌های کلان در حوزه زیرساخت‌های مناسب مانند برق و گاز با چالش مواجه شده و این امر سرمایه‌گذاری را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.»

او بیان می‌کند: «وقتی سرمایه‌گذار خارجی امکان جابه‌جایی پول ندارد و به دلیل سیاست‌گذاری‌های کلان از این فرصت بی‌بهره مانده، طبیعی است کهانگیزه‌ای برای آوردن سرمایه‌هایشان ندارند.»

هدایت سرمایه‌ها به بخش نوآوری

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان در پاسخ به اینکه چه اقداماتی برای جذب سرمایه‌گذاری در دستور کار اتاق بازرگانی قرار دارد، می‌گوید: «وضعیت استان در بخش آب، خاک و هوا نامناسب است. در این شرایط دیگر به‌دنبال سرمایه‌گذاری در حوزه فولاد و فلزات و کشاورزی سنتی نیستیم. کشاورزی نیز باید به سمت کشاورزی فناورمحور حرکت کند.»

صفرنورالله می‌گوید: «به‌دنبال توسعه نوآوری و فناوری و گردشگری هستیم. ایجاد زنجیره فناوری برای ایجاد اشتغال و درآمد اهمیت دارد. درواقع سرمایه‌گذاری باید در بخش‌های نوآور انجام شود تا کمترین آلودگی را داشته باشد و به بهبود وضعیت اقتصادی کمک کند.»

بهبود فضای کسب‌وکار پیش‌نیاز جذب سرمایه‌گذار

در میان استان‌های کشور همواره اصفهان به‌عنوان یکی از پرظرفیت‌ترین استان ها از لحاظ فرصت های سرمایه گذاری مطرح بوده است؛ اما به‌عنوان یکی از سرمایه‌گریزترین مناطق هم شناخته می‌شود.

پیش‌نیاز برای بهبود سرمایه‌گذاری در استان، بهبود فضای کسب و کار و فراهم‌کردن فضایی امن برای سرمایه‌گذار است. بهبود فضای کسب و کار نیز با رفع مشکلات اقتصادی و سیاسی کلان میسر می شود.

زمانی که فرد احساس ناامنی اقتصادی می‌کند برای ورود سرمایه‌های خود با ابهام مواجه شده و از شروع فعالیت اقتصادی منصرف می شود؛ اما بهبود فضای کسب‌وکار می‌تواند به تسهیل روند سرمایه‌گذاری و درنتیجه رونق اقتصادی بینجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

4 × پنج =