به گزارش اصفهان زیبا؛ مسقطی پرتقال، دسری خوشمزه و راحتالحلقوم یا در لفظ عامیانه، راحتی، یک نوع شیرینی سنتی ایرانی و به نوعی حلوا است
جواد کاردانپور، مشاور تغذیه سالم و محقق طب سنتی با اشاره به این موضوع، به خواص و طرز تهیه مسقطی پرتقال اشاره میکند:
این نوع دسر شیرین و خوشمزه را در هر شرایط آب و هوایی میتوان تهیه کرد و بیشتر در شهرهای جنوبی کشور تهیه میشود که معروفترین آنها مسقطی لار است.
راحتی، در شهرهای مختلف ایران با نامهای گوناگون مانند مسقطی، باسلوق، لوکوم درست میشود و با مغزیجاتی مثل پسته، گردو یا خلال بادام و همچنین گل محمدی، پودر نارگیل، کنجد و… تزیین میشود.
از بین انواع مختلف مسقطی، مسقطی پرتقال گزینه جذاب و مناسبی برای فصل زمستان است، ماده اصلی آن آب پرتقال است که دارای خواص زیادی است.
پرتقال حاوی مقدار قابل توجهی از آب، کربوهیدرات، فیبر، ویتامینC، پتاسیم، فولات و کلسیم است.
پرتقال برای تقویت قلب و مغز، سرماخوردگی، عفونت، دفع میکروب، قی، سرفه، ضماد برای پوست و کاهش چربی خون مفید است.
مصرف زیاد مرکبات به خاطر اینکه حاوی مقدار زیادی آب است مضر است.
مواد لازم
نشاسته: یک پیمانه
شکر: دو پیمانه
آب پرتقال: یک پیمانه و آب دو و نیم پیمانه.
کره حیوانی یک تا دو قاشق غذاخوری(میتوان اضافه نکرد و فقط روغن مایع استفاده کرد)
روغن مایع بدون بو: یک چهارم پیمانه
جوشانده آب گل محمدی: به میزان دلخواه(از دو قاشق غذاخوری تا نصف پیمانه)
هل: نصف تا یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: نشاسته، آب، آب پرتقال و شکر را مخلوط کرده تا شکرها حل شود، هل و آب گل را اضافه کرده و روی حرارت کم قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم.
بعد از گذشت ۱۵ دقیقه کره و روغن را اضافه میکنیم و ۱۵ دقیقه دیگر به هم زدن ادامه می دهیم تا زمانی که قوام بیاید و حالت کشدار پیدا کند.
مرحله دوم: ظرف یا قالب مورد نظر را آماده کرده و مسقطیها را داخل آن قرار داده و با پشت قاشق روی آن را صاف و یکدست میکنیم و داخل یخچال به مدت چند ساعت قرار میدهیم.
می توان در این مرحله ته ظرف را پودر نارگیل پاشید و بعد مسقطی را داخل ظرف گذاشت و بعد از یک دست کردن، روی آن را مجددا پودر نارگیل پاشید، با قاشق کمی فشار داده تا به مسقطیها بچسبند.
مرحله سوم: مسقطیها را از یخچال خارج کرده و به دلخواه برش میزنیم و به دلخواه تزیین کرده و سرو میکنیم.
نکات مهم
میزان شکر بستگی به ترشی یا شیرینی پرتقال و ذائقه شما، کم یا زیاد میشود.
اگر از پرتقال زرد استفاده کنید، مسقطی شما زرد میشود.
اگر از پرتقال تو قرمز که صورتی و زرد باشد، نارنجی میشود.
اگر پرتقال تو قرمز یک دست قرمز تیره باشد، رنگ مسقطی قرمز میشود.