ابتکاری به دست حوزه هنری اصفهان

بازآفرینی مفهوم جدیدی نیست و سویه‌ای از اقتباس است و نویسندگان متون بسیاری براساس بازآفرینی خلق کرده‌اند؛ اما ضریب‌دادن به مفهوم بازآفرینی ابتکار حوزه هنری استان اصفهان و کاری جدید بوده است.

تاریخ انتشار: 12:35 - سه شنبه 1404/01/26
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
ابتکاری به دست حوزه هنری اصفهان

به گزارش اصفهان زیبا؛ بازآفرینی مفهوم جدیدی نیست و سویه‌ای از اقتباس است و نویسندگان متون بسیاری براساس بازآفرینی خلق کرده‌اند؛ اما ضریب‌دادن به مفهوم بازآفرینی ابتکار حوزه هنری استان اصفهان و کاری جدید بوده است.

در محدوده زمانی فراخوان جشنواره تا زمان داوری، فرصت برای نوشتن رمان کم بود.
به همین دلیل شرکت‌کننده‌ها در بخش رمان با تعاریف خودشان کارهایی که به نظرشان به بازآفرینی نزدیک بوده به جشنواره ارسال کردند.

حتی در آثاری که پس از داوری اولیه به دست ما رسید، تعداد قابل‌توجهی ویژگی‌های کامل یک اثر بازآفرینی‌شده را نداشتند؛ ولی در کاندیداهای مرحله آخر داورها روی برخی آثار بحث زیادی می‌کردند که آن‌ها مشخصات زیادی از بازآفرینی را در خود داشتند.

بازآفرینی؛ استخراج از ریشه‌های فرهنگی

در بازآفرینی یک متن اصلی را انتخاب می‌کنید.

ازآنجایی‌که در جهان گذشته، در روزگار خلق افسانه‌ها و اسطوره‌ها و متون کهن، ادبیات کارکرد فانتزی و سرگرمی نداشته و روایتگری برای ساخت مفاهیم و شناخت جهان و مفاهیمش بوده است، وقتی از متنی ماجرا و مضمون را استخراج می‌کنید و بر اساس آن یک ماجرایی را می‌نویسید، بدون شک دارید یک قسمتی از ریشه‌های فرهنگی را استخراج می‌کنید و به شکلی معاصر در اختیار مردم قرار می‌دهید و این همان ارتباط با ریشه‌هاست.

اصفهان؛ مرکز ثقلی برای ایجاد جریان فرهنگی

جشنواره‌ها به‌تنهایی معیار و ملاک خوبی برای ارزیابی تأثیرگذاری یک اقلیم و شهر و کشور نیستند.

فرایند شکل‌گیری و رشد فرهنگ یک تابع چند مجهولی و به‌هم‌پیوسته است. جشنواره بیشتر نشان می‌دهد حاصل کاری که ما انجام دادیم، چه بوده است.

تأثیر اصفهان بر ادبیات کشور موضوعی انکارناپذیر است. اصفهان یکی از معادن فرهنگی چیستی ایرانیت است؛ چه به لحاظ معماری، چه به لحاظ تاریخی، چه به لحاظ روایت‌ها و آداب‌ورسوم و اعتقادات و پیشینه ادبی‌اش و هنوز هم بین گرایش‌های مختلف فکری رقابت و رفاقت وجود دارد. همه این‌ها باعث می‌شود که اصفهان یک مرکز ثقل بسیار نیرومند برای ایجاد جریان فرهنگی باشد.

جریان‌سازی ادبی به‌شرط تداوم جوایز ادبی

برخی استان‌ها با هزینه‌های میلیاردی جوایز ادبی برگزار می‌کنند؛ اما درنهایت هیچ عایدی برای آن استان ندارد؛ با این حال اگر جشنواره حاصل یک فرایند تبیین فرهنگی باشد، باید از ابتدا هدف و برنامه‌اش برای استعدادیابی و آموزش و تولید و نشر مشخص باشد و درنهایت این‌ها برسد به جشنواره‌ای که به‌عنوان ویترین، کار را ارائه بدهد و دوام داشته باشد. یک‌بار برگزاری جشنواره با برگزارنشدنش فرقی نمی‌کند.

جشنواره وقتی به جریان‌سازی کمک می‌کند که تداوم داشته باشد و تبدیل به یک برند بشود. در این صورت معلوم می‌شود اندیشمندانی و اندیشه‌ورزان و هنرمندان آن اقلیم و استان واقعا می‌توانند وارد عرصه رقابت در جریان ادبی بشوند یا نه.

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × 2 =