در هفته بزرگداشت دفاع مقدس به سر میبریم؛ در شهری که طلایهدار اهدای شهدا به انقلاب اسلامی است؛ اما اصفهان فقط در اهدای فرزندانش به میهن سردمدار نیست؛ شهر گنبدهای فیروزهای در حوزه تخصصی آثار دفاع مقدس نیز در ردههای برتر نشر کشور قرار دارد.
کتاب «زخم روی زخم» روایت مظلومیت، مبارزه و مقاومت ترکمانان یا همان ترکهای شیعه عراق است که فجیعترین جنایتها از داعش را به خود دیدهاند و صدای مظلومیتشان به گوش دنیا نرسیده است.
27 شهریور مصادف با سالروز تولد شهریار شعر و ادب، در تقویم رسمی کشور با عنوان «روز شعر و ادب فارسی» نامگذاری شده است. به همین بهانه و با فاصله یک روز از این مناسبت، به سراغ یکی از شاعران پرکار اصفهانی رفتهایم تا او را بیشتر بشناسیم.
چند سالی میشود تنور سبکی به نام «روایتنویسی» داغ شده است؛ همان متنهایی که رد پای واقعیت و لحظههای ناب زندگی راوی را در خود دارند، با شاید کمی چاشنیهای ادبی برای زیباترشدن.
تولستوی معتقد است جنگ بستری را فراهم میکند که در آن تلاطم لجنهای روحیه برخی اشخاص به سطح بیاید و خشم و عقدههای بیمارگونه بیرون ریخته شود و تعمیم این شرایط جنگی به دوران صلح، مصیبتی عظیم برای مردم بههمراه دارد.
برای امثال منی که از این پیادهروی عظیم جاماندهایم، شاید خواندن روایتها، التیامی بر دردهایمان باشد؛ البته که هیچچیز درد فراق را کم نمیکند؛ اما خواندن بهتر از نخواندن است. به مناسبت ایام اربعین حسینی، تعدادی از کتابهای منتشرشده در این زمینه را معرفی میکنم.
سید موسی صدر مشهور به امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، در 9 شهریور 1357 مصادف با 31 آگوست 1978، هنگامی که به دعوت معمر قذافی وارد لیبی شده بود، در این کشور ربوده شد و سرنوشت او تاکنون که 45 سال از آن ماجرا میگذرد، همچنان نامشخص مانده است.
کتابخانه و سالن مطالعه بانو امین شاید تنها فضای اختصاصی بانوان برای مطالعه و دسترسی به مخزن کتابخانه در سطح شهر اصفهان باشد؛ اما آیا فقط همین ویژگی، این سالن مطالعه را از دیگر فضاهای مشابه جدا کرده است؟
جای روایت خیلی از دختران و زنان در ادبیات خالی است. به خصوص الان که گزارههای نادرست به دختران و زنان جامعه ما دارد القا میشود. الان در خصوص مسائل زنان درگیر جنگی هستیم که در آن باید روایتهای درست را شناسایی و مطرح کنیم.
یکی از گوشههای پرطرفدار و پردلهره زندگی خبرنگاری، حضور در بحرانهاست که با عنوان «خبرنگاری بحران» شناخته میشود و بارزترینش حضور در مناطق جنگزده است.
اوضاع توزیع و فروش در اصفهان اصلا مناسب نیست. مراکز پخش قوی در تهران کار میکنند و در اصفهان اصلا پخشکننده قوی نداریم؛ البته این مشکل فقط منحصر به اصفهان نیست.
«خانهتاب» سیری در فرهنگ عامه مردم اصفهان طی سالهای 1314 تا 1320 است که به سراغ وقایع تاریخی آن زمان همچون قانون کشف حجاب، ممنوعیت برگزاری مجالس روضهخوانی و قانون متحدالشکلشدن لباس رفته است.