گفت‌وگو با مریم مزروعی، مدیر خانه جوان محله شاهد

خانه‌ای امن برای جوانان

خانه جوان با فعالیت‌های گسترده‌ای که در پیش گرفته، جوانان بسیاری را جذب خود کرده است؛ از همین رو گفت‌وگویی را با مریم مزروعی، مدیر خانه جوان اختصاص دادیم تا با کم و کیف این مرکز پرجنب‌وجوش آشنا شویم.

تاریخ انتشار: 15:16 - سه شنبه 1404/01/26
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
خانه‌ای امن برای جوانان

به گزارش اصفهان زیبا؛ خانه جوان با فعالیت‌های گسترده‌ای که در پیش گرفته، جوانان بسیاری را جذب خود کرده است؛ از همین رو گفت‌وگویی را با مریم مزروعی، مدیر خانه جوان اختصاص دادیم تا با کم و کیف این مرکز پرجنب‌وجوش آشنا شویم.

خانه جوان در چه سالی و با چه رویکردی تأسیس شد؟
خانه جوان در سال 1373 تأسیس شد و یک مکان مهم برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی جوانان است.
در واقع،‌ خانه جوان به‌عنوان یک نهاد اجتماعی و فرهنگی، با هدف ایجاد فضایی پویا و سازنده برای جوانان شهر اصفهان تأسیس شده و با توجه به اهمیت و نقش جوانان در پیشبرد اهداف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه، به دنبال ارتقای شایستگی است. به عبارتی، خانه جوان به‌عنوان یک کانون تجمع، به‌دنبال فراهم‌آوردن این بستر و ایجاد فرصت‌های مناسب برای مشارکت فعال جوانان در زمینه‌های مختلف فرهنگی، هنری، علمی و اجتماعی است.
اما، هدف محوری خانه جوان و درواقع چشم‌انداز این خانه، تربیت جوان شایسته است.
ما برای تربیت جوانان اهداف اختصاصی تعریف کرده‌ایم که تقویت دانش جوانان در زمینه‌های روانی، اجتماعی، جسمی، معنوی و دینی، ارتقای مهارت‌های علمی، ایجاد انگیزش مطلوب و توسعه (فردی و اجتماعی) ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و توانمندی‌ها و مهارت‌های جوانان در حیطه رغبت آن‌ها در زمینه‌های روانی، اجتماعی، جسمی، معنوی و دینی از مهم‌ترین آن‌هاست.

به امکانات این مرکز اشاره می‌کنید؟
خانه جوان مجهز به شش کلاس آموزشی، سالن نگارخانه، آشپزخانه مجهز به وسایل کیک و شیرینی‌پزی و آشپزی است؛ همچنین کلاس مجهز به دیتاشو و تلویزیون ویژه کلاس‌های کامپیوتر و جلسات گروهی مشاوره، فضای باز تجهیزشده ویژه برگزاری جشن، سالن ورزش رزمی و اتاق مشاوره فردی دارد.

در اینجا چه طرح‌ها و برنامه‌هایی برای گرایش جوانان طراحی شده است؟
به‌طورکلی مشاوره خانواده، کلاس‌های هنری و فرهنگی، کلاس‌های زبان انگلیسی، کلاس‌های مرتبط با صنایع غذایی، کلاس‌های ADCL و کلاس‌های ورزشی.

شما در کنار برنامه‌های تربیتی خانه جوان، برنامه‌های جنبی هم دارید؟
بله تلاش می‌کنیم به برنامه‌های جنبی هم بپردازیم و تنوع در برنامه‌ها داشته باشیم. برگزاری نشست‌های ویژه جوانان و نخبگان، برگزاری جشن‌های مناسبتی شهری، همکاری با مراکز فرهنگی و مدارس و مساجد، همکاری با مرکز نخبگان و دانشگاه‌ها ازجمله این برنامه‌هاست.

برای آینده طرح یا برنامه‌ای پیش‌بینی کرده‌اید؟
تلاش جهت مشارکت‌دادن جوان‌ها و استفاده از نظرات آن‌ها در توسعه خانه جوان با ایجاد کلوپ جوانان، برگزاری کافه کتاب و کافه فیلم جهت تغییر نگرش‌ها، برگزاری کمپ‌ها و اردوهای آموزشی و تفریحی برای ایجاد انگیزه مثبت و فعال، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای افزایش مهارت‌ها، برگزاری کارسوق و کلبه ویژه کشف موانع و برطرف‌سازی موانع مشارکت جوانان در توسعه فردی و اجتماعی، برگزاری نشست‌هایی با حضور جوانان و متخصصان برای مسیریابی زندگی، برگزاری جلسات و نشست‌هایی برای عبور از گذارهای زندگی مثل گذار از تحصیل به کار، تجرد به تأهل و سایر گذارها در قالب کمیته‌های علمی، برگزاری نشست‌هایی با متخصصان و والدین درمورد مسائل جوانان از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که برای آینده ترسیم شده است؛ همچنین برنامه‌های زیرساختی مرکز ازجمله احداث سالن ازدواج مسقف در فضای باز و برگزاری برنامه‌های مشاوره و فرهنگی پیش از ازدواج ویژه جوانان را در دستور کار داریم.

برای اجرای برنامه‌ها فکر می‌کنید می‌توان با نهادهای دیگر تعامل داشت؟
قطعا همکاری با سازمان‌های دیگر می‌تواند به اجرای موفق طرح‌های خانه جوان کمک زیادی کند. در واقع با همیاری سازمان‌های دیگر می‌توان منابع بیشتری را جذب و برنامه‌ها را با کیفیت بهتری اجرا کرد.
ازجمله همکاری با سازمان‌های دولتی و اداره‌های فرهنگی و اجتماعی به‌منظور تأمین منابع مالی و حمایت‌های قانونی و همکاری در برگزاری برنامه‌های ورزشی و فرهنگی با کمک وزارت ورزش و جوانان لازم است.
همکاری با ‌NGO ها، مؤسسات غیرانتفاعی و سازمان‌های اجتماعی، برای اجرای پروژه‌های داوطلبانه و خدمات اجتماعی و کمک از مؤسسات فرهنگی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی و رویدادهای هنری مؤثر است.
همکاری با دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و اساتید نیز به بهتر برگزارشدن کارگاه‌های آموزشی و مشاوره‌ای و تدریس و اجرای برنامه‌ها با جذب دانشجویان کمک خواهد کرد.
همکاری با شرکت‌های خصوصی برای حمایت مالی یا اسپانسری، به‌منظور جذب حامیان مالی برای تأمین هزینه‌های برنامه‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی و همکاری با شرکت‌ها برای آموزش مهارت‌های خاص، همکاری با سازمان‌های بین‌المللی و تبادل برنامه‌های فرهنگی با هدف جذب برنامه‌های بین‌المللی برای برگزاری رویدادهای مشترک و نیز آموزش و توانمندسازی با استفاده از تجربه‌های جهانی با موضع جوانان و حرکت به سمت جامعه محلی و مشارکت جوانان با نیت جذب جوانان محلی برای ایده‌پردازی و اجرای طرح‌ها و همکاری با خانواده‌ها و آگاه‌سازی و دعوت خانواده‌ها به مشارکت در برنامه‌ها انجام می‌شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

19 − چهارده =