همه‌چیز آرام است!

آیا موج جدید آنفولانزا و کرونا در بهار ۱۴۰۴ آغاز شده است؟

چندروز پیش سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای فصل بهار اعلام کرد بررسی روال معمول اپیدمیولوژیک آنفولانزا بیانگر این است که احتمال موج کوچکی از این بیماری در ابتدای فصل بهار وجود دارد.

تاریخ انتشار: 10:44 - دوشنبه 1404/02/1
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
آیا موج جدید آنفولانزا و کرونا در بهار ۱۴۰۴ آغاز شده است؟

به گزارش اصفهان زیبا؛ چندروز پیش سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای فصل بهار اعلام کرد بررسی روال معمول اپیدمیولوژیک آنفولانزا بیانگر این است که احتمال موج کوچکی از این بیماری در ابتدای فصل بهار وجود دارد.

همچنین چرخش کووید۱۹ نسبت به آنفولانزا در آخرین رصدها بسیار پایین‌تر است و سویه‌های در گردش کووید۱۹ در تمام دنیا از نوع اُمیکرون است که به مراقبت‌های شبیه سرماخوردگی برای افراد مبتلا نیاز دارد.

البته به نظر می‌رسد عوامل فصلی و آلرژیک در بین افراد رو به افزایش است. پژمان عقدک، سخن‌گوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره موج خفیف عفونت‌های تنفسی در بهار 1404، به «اصفهان زیبا» می‌گوید:

«در بهار جاری، آماری از افزایش بیماری‌های تنفسی در اصفهان نداریم. البته هرسال در این فصل شاهد افزایش حساسیت‌های آلرژیک و آسم هستیم؛ اما اینکه بیماری‌های عفونی همچون آنفولانزا و کرونا در اصفهان افزایش‌یافته، هیچ اطلاعاتی از بیمارستان‌ها به ما نرسیده است.»

افزایش بیماری‌های آلرژیک در فصل بهار

عقدک با اشاره به اینکه همواره در فصل بهار شاهد افزایش بیماری‌های آلرژیک مثل آسم و مراجعه افراد، به‌خصوص کودکان به مراکز درمانی هستیم، تصریح می‌کند:

«عفونت‌های تنفسی معمولا اوایل پاییز آغاز می‌شود و در فصل زمستان ادامه می‌یابد و بیماری‌های تنفسی در تمام رده‌های سنی ازجمله کودکان افزایش و دیده می‌شود. در اصفهان نیز شرایط همین‌گونه است؛ اما در بهار معمولا بیماری‌های آلرژیک همچون حساسیت و آسم افزایش می‌یابد.

بااین‌وجود، گزارش‌های بیمارستانی مبنی بر افزایش مراجعات ناشی از بیماری‌های عفونی همچون آنفولانزا و کرونا ارسال نشده است.»

او با بیان اینکه بیماری‌های آسم و آلرژی در فصل بهار با عواملی همچون آلاینده‌های هوا افزایش می‌یابد، تأکید می‌کند: «با توجه به تداخل فصل بیماری‌های آلرژیک و زمان گرده‌ریزی و گرده‌افشانی گل‌ها و درختان، بیماری و حساسیت‌های آسم و آلرژیک افزایش می‌یابد.

به همین علت به افراد توصیه می‌شود اگر گل طبیعی در منزل نگهداری می‌کنند آن را در محوطه بیرون قرار داده یا پنجره‌ها را ببندند و از مصرف اسپری‌های خوشبوکننده، عطر و ادکلن در منزل پرهیز کنند تا شدت علائم و بیماری‌های تنفسی، آسم و آلرژی کاهش یابد. »

سخن‌گوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور می‌شود که اگر این علائم همراه با تب و لرز باشد، باید به عفونت‌های تنفسی، ویروسی و میکروبی شک کرد؛ بنابراین فرد درگیر با مراجعه به پزشک باید از دستورات لازم برای درمان تبعیت کنند.

او درباره تفاوت بیماری‌های ویروسی یا آلرژیک توضیح می‌دهد: «بیماری‌های عفونی معمولا به همراه تب و لرز، سرفه، سرفه‌های خلط‌دار، بدن‌درد و بی‌اشتهایی است.

اما آسم و آلرژی همراه با عطسه، سرفه و آبریزش بینی بدون تب یا تب خفیف است و فرد درگیر اشک‌ریزش، آبریزش بینی و گرفتگی بینی می‌شود که با در نظرگرفتن این شرایط می‌توان به بیماری تنفسی، عفونی یا آلرژیک شک کرد.»

عقدک درباره مراقبت‌های مربوط به بیماری آلرژی و آسم می‌گوید: «برخی افراد در این شرایط از نوع حساسیت خود اطلاع دارند؛ بنابراین باید از خوردن همان ماده غذایی یا حتی پوشیدنی لباسی که به آن حساسیت دارند یا عامل استنشاقی پرهیز کنند.

اگر این تماس کاهش یابد، مشکلات آسم و آلرژی و تنفسی نیز فروکش می‌کند.»

این‌گونه که سخن‌گوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح می‌کند، در برخی موارد عامل آلرژی‌زا مشخص نیست.

اما به‌صورت کلی برخی عوامل چون گل‌های طبیعی به دلیل گرده‌افشانی، برخی لباس‌های بازیافتی و خوراکی‌ها همچون گوجه، بادمجان، تخم‌مرغ و… موجب تشدید آسم و آلرژی می‌شوند که پرهیز و حذف این خوراکی‌ها موجب رفع علائم بیماری می‌شود و از این طریق می‌توان عامل آلرژی‌زا را شناسایی کرد.»

او درباره مصرف خودسرانه داروهایی همچون سیتریزین، ایروکاست و… توسط افراد مبتلا به انواع آلرژی، تأکید می‌کند: «این اقدام اشتباه است؛ چراکه این داروها عوارض خاص خود را دارند. افراد بهتر است تا زمانی که علائم آلرژی زندگی‌شان را مختل نکرده، این داروها را مصرف نکنند.»

پیک کرونا در اصفهان نداریم

سخن‌گوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه می‌دهد: «افراد با علائم پایین آلرژی می‌توانند با پرهیز و مراعات‌کردن، شرایط را کاهش دهند؛ اما در صورت شدت علائم بیماری، در حد رفع نیاز روزانه دارو مصرف کنند.

اگر شدت حساسیت و آلرژی موجب اختلال در زندگی شود، حتما باید به پزشکان متخصص آسم و آلرژی مراجعه کنند و علاوه بر آن از واکسن‌های اختصاصی که موجب حساسیت‌زدایی تدریجی می‌شوند، استفاده کنند. آن‌ها به‌مرور دیگر نیازی به دارو نخواهند داشت.»

او درباره علائم سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی، اظهار می‌کند: «افراد معمولا بین سه تا پنج روز درگیر علائم سرماخوردگی هستند.

اگر عفونتی بر این ویروس سوار شود، حداکثر بین 10 تا 12روز این علائم وجود دارد؛ اما اگر علائم ادامه‌دار شود باید مشکوک به آسم و آلرژی یا عفونت مزمن سینوس‌ها شد که این موارد به‌راحتی قابل‌تفکیک و راه درمان هرکدام مجزاست.

بااین‌وجود در حال حاضر در اصفهان وضعیت به‌گونه‌ای نیست که پیک سرماخوردگی و یا کرونا داشته باشیم. البته ممکن است در طول هفته مراجعان 10درصد افزایش یا دو روز بعد کاهش یابند که این موارد پایداری نیست.»

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

19 − 15 =