لبنیات سنتی یا پاستوریزه؟

شاید شما هم مثل خیلی‌ها دوست داشته باشید لبنیات «سنتی» یا «طبیعی» مصرف کنید. اما آیا می‌دانید این انتخاب چقدر می‌تواند روی سلامت شما تأثیر بگذارد؟

تاریخ انتشار: 14:24 - دوشنبه 1404/03/12
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
لبنیات سنتی یا پاستوریزه؟

به گزارش اصفهان زیبا؛ شاید شما هم مثل خیلی‌ها دوست داشته باشید لبنیات «سنتی» یا «طبیعی» مصرف کنید. اما آیا می‌دانید این انتخاب چقدر می‌تواند روی سلامت شما تأثیر بگذارد؟


تب مالت؛ بیماری‌ای که شاید کمتر درباره‌اش شنیده باشید

دکتر محمد زینلی، رئیس اداره بیماری‌های مشترک انسان و دام وزارت بهداشت، هشدار می‌دهد: حدود ۷۵ درصد موارد ابتلا به بیماری تب مالت در ایران به دلیل مصرف لبنیات غیرپاستوریزه یا تماس با دام آلوده است!

تب مالت چیست؟
یک بیماری عفونی که از دام به انسان منتقل می‌شود، درمان آن طولانی است و مراقبت‌های زیادی می‌طلبد.


لبنیات سنتی: سالم یا خطرناک؟

لبنیات سنتی یعنی همان شیر و محصولات لبنی که بدون فرآیند پاستوریزه و کنترل بهداشتی تهیه می‌شوند. شاید فکر کنید چون «طبیعی» هستند سالم‌ترند، اما حقیقت این است که ممکن است باکتری‌ها و میکروب‌های خطرناکی مثل بروسلا در آن‌ها وجود داشته باشد.

پس این لبنیات می‌تواند سلامت شما و خانواده‌تان را تهدید کند.


چرا لبنیات پاستوریزه بهترین انتخاب است؟

شیر و لبنیات پاستوریزه در کارخانه‌ها با دمایی کنترل‌شده حرارت می‌بینند تا تمام میکروب‌های مضر از بین بروند. بدون اینکه مواد نگهدارنده به آن اضافه شود!

  • شیر پاستوریزه معمولا تا یک هفته در یخچال تازه می‌ماند.

  • شیر استریلیزه (UHT) حتی تا چند ماه بدون یخچال هم سالم است.

این محصولات تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هستند.


نکته طلایی برای مصرف ایمن لبنیات سنتی

اگر مجبورید لبنیات سنتی استفاده کنید، حتما:

  • شیر را خوب بجوشانید و ۳ تا ۵ دقیقه قل بدهید.

  • پنیر را حداقل ۳ ماه در آب نمک نگه دارید.

  • ماست و خامه را فقط از شیر جوشانده شده تهیه کنید.


مراقب تماس با دام باشید!

تب مالت فقط از طریق لبنیات منتقل نمی‌شود. تماس مستقیم با دام‌های آلوده یا استنشاق هوای آلوده در محل نگهداری آن‌ها هم می‌تواند باعث بیماری شود. حتی اگر دام علائم بیماری نداشته باشد، ممکن است ناقل باشد.


جمع‌بندی: انتخاب هوشمندانه، زندگی سالم‌تر

برای سلامتی خود و خانواده‌تان، همیشه لبنیات پاستوریزه بخرید و مصرف کنید. پرهیز از لبنیات سنتی بدون نظارت بهداشتی، بهترین راه جلوگیری از بیماری‌های خطرناکی مثل تب مالت است. یادتان باشد: سلامت شما، مهم‌ترین سرمایه است!/مهر

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

هفده + 6 =