رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان خبر داد:

صادرات 57 میلیون دلاری دانش‌بنیان‌های اصفهان

شست خبری هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی برگزار شد. در این نشست رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان بیان کرد: 700 شرکت فناور و دانش‌بنیان در سطوح مختلف در شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان فعالیت دارند و وظیفه شهرک، حمایت از این شرکت‌هاست.

تاریخ انتشار: 02:42 - دوشنبه 1402/02/18
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
صادرات 57 میلیون دلاری دانش‌بنیان‌های اصفهان

به گزارش اصفهان زیبا؛ نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی برگزار شد. در این نشست رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان بیان کرد: 700 شرکت فناور و دانش‌بنیان در سطوح مختلف در شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان فعالیت دارند و وظیفه شهرک، حمایت از این شرکت‌هاست. فرهنگ‌سازی نیز یکی دیگر از وظایف شهرک علمی‌تحقیقاتی است. درواقع ما افراد را برای ورود به بخش فناوری تشویق می‌کنیم.

قاسم مصلحی تصریح کرد: در فضای نوآوری و فناوری، علم، فناوری و تکنولوژی و سرمایه‌گذاران دارای اهمیت هستند. درواقع تمامی این مؤلفه‌ها در کنار یکدیگر منجر به توسعه فناوری می‌شود.

او عنوان کرد: بسیاری از جوانان فکر می‌کنند با ثبت یک اختراع به‌نوعی انجام‌وظیفه کرده و هدفشان محقق شده است. ولی نکته دارای اهمیت ورود محصول به بازارو تجاری‌سازی محصولات و خدمات است. در این حالت موفقیت حاصل می‌شود. برای اینکه محصولات و خدمات نیز وارد بازار شوند سرمایه‌گذاری اهمیت زیادی دارد.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان گفت: هشت‌هزار و 500 نفر در شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان شاغل هستند که در این بین پنج‌هزار و 500 نفر از این شاغلان مدرک دکتری دارند. به گفته مصلحی، بانک تجارت در ارائه تسهیلات به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان‌ها رتبه اول را دارد.

فروش 18 هزار و 500 میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها

رئیس شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان در پاسخ به این پرسش که چرا به‌جز چند شرکت محدود بیشتر صنایع بزرگ اصفهان به همکاری با دانش‌بنیان‌های پایتخت گرایش دارند، گفت: این ضعف‌ها هم در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد و هم در مشتریان. در برخی مواقع مشتریان نیز اعتماد نمی‌کنند. ضمن اینکه برخی قوانین نیز مانع از ارتباط محکم بین صنایع و دانش‌بنیان‌ها می‌شود. بااین‌حال ما تمام تلاشمان را برای اعتمادسازی به شرکت‌های دانش‌بنیان کردیم و سال گذشته میزان فروش محصولات فناور به 18هزار و 500 میلیارد تومان رسید که حاکی از رشد فروش بود.

به گفته مصلحی، صادرات محصولات دانش‌بنیان اصفهان سال گذشته معادل با 57 میلیون دلار بوده است.

او اذعان کرد: اقتصاد دانش‌بنیان طی سال‌های اخیر موردتوجه مسئولان کشور، به‌ویژه مقام معظم رهبری بوده است. اگرچه نقش جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان انکارناپذیر است. اما مشارکت همه بازیگران در دستیابی به این هدف اهمیت دارد. وجود قوانین مترقی همچون قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز ازجمله ظرفیت‌های موجود در توسعه زیست‌بوم فناوری است.

اهمیت سرمایه‌گذاری برای توسعه فناوری

مصلحی افزود: شرکت‌کنندگان، داوران و برگزیدگان این دوره از جشنواره از سراسر کشور هستند که نشان می‌دهد بعد ملی جشنواره به‌خوبی رعایت شده است. این رویداد در دوبخش مسابقه‌ای و غیرمسابقه ای برگزار می‌شود. در بخش مسابقه‌ای سه بخش طراحان کسب‌وکار، فن‌آفرینی و تجاری‌سازی و فناوری و جایزه فناوری صنعت ساز به یاد مرحوم دکتر شیخ‌زین‌الدین خواهد بود. در بخش غیرمسابقه‌ای هم جشنواره ارائه دستاوردهای فناورانه، نشست‌های سرمایه‌گذاری و مواردی از این قبیل وجود دارد.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری و وجود سرمایه برای توسعه فناوری، برنامه‌ریزی لازم انجام‌شده تا یک واحد سرمایه‌گذاری به‌صورت تخصصی در شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی و این استان به هاب تأمین مالی ایران تبدیل شود. تا پیش از راه‌اندازی این هاب حتی ممکن است به دلایل مختلف این سرمایه‌گذاری در شهرهای دیگر نظیر تهران انجام شود.

او با اشاره به ظرفیت‌های قانون تولید دانش‌بنیان در توسعه زیست‌بوم فناوری گفت: براین اساس اگر شرکت‌های بخش خصوصی در توسعه این زیست‌بوم سرمایه‌گذاری کنند، میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده آن‌ها به‌عنوان مالیاتشان محسوب می‌شود. این ظرفیت می‌تواند در توسعه زیست‌بوم نوآوری و فن‌آفرینی استان نقش مهمی داشته باشد. در این راستا مذاکراتی هم با شرکت‌های بخش خصوصی انجام‌شده که نتایج آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

اهداف جشنواره شیخ‌بهایی

در ادامه دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی نیز بیان کرد: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به‌عنوان قدیمی‌ترین و تخصصی‌ترین رویداد فعال در حوزه فناوری و فن‌آفرینی تمرکز خود را بر فناوری‌های روز دنیا و فناوری‌های نوین به‌ویژه فناوری‌های مرتبط با کلان روندهای فولاد و صنایع معدنی، شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران و همچنین قابلیت تجاری‌سازی محصولات فناورانه گذاشته است.

عبدالرضا کبیری عنوان کرد: برگزاری رویداد برتر در زمینه فناوری و فن‌آفرینی کشور، رونق‌بخشیدن به کسب‌وکارهای فناورانه و دانش‌بنیان، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور، جهت‌دهی به فعالیت‌های فن‌آفرینانه در راستای حل چالش‌های اساسی کشور و جهت‌گیری به سمت یک رویداد بین‌المللی در جذب طرح‌های موفق از خارج از کشور با هدف تأثیرگذاری بیشتر بر زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور از اهداف برگزاری هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی هستند.

بخش‌های مختلف جشنواره شیخ بهایی

کبیری با اشاره به بخش‌های مسابقه‌ای هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی خاطرنشان کرد: طراحان کسب‌وکار یکی از بخش‌های این مسابقه را تشکیل می‌دهد. مخاطبان این بخش شخصیت‌های حقوقی، استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا یا واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع هستند. ضمن اینکه طراحان کسب‌وکار باید دارای طرح فناورانه امکان‌سنجی‌شده، دارای حداقل محصول و خدمات قابل‌ارائه و محصول تجاری نشده باشند.

او عنوان کرد: فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری یکی دیگر از بخش‌های مسابقه‌ای این جشنواره را تشکیل می‌دهد. در واقع در تولید محصول باید نوآوری وجود داشته باشد و محصولات تولید و تجاری‌سازی شده باشند. ضمن اینکه حداقل 51 درصد سهام متعلق به بخش خصوصی باشد.

او گفت: در این مسابقه به برترین طرح‌های فناورانه با تولید انبوه خط تولید و ایجاد کارخانه جایزه فناوری صنعت‌ساز دکتر شیخ‌الدین اعطا خواهد شد. دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی عنوان کرد: 25 سرمایه‌گذار از استان‌های مختلف در هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ‌بهایی حضور پیدا می‌کنند و 25طرح موفق در جذب سرمایه‌گذار معرفی می‌شود.

سرمایه‌گذاران جشنواره شیخ‌بهایی

کبیری توضیح داد: گلرنگ ونچرز، مرکز نوآور معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران، باشگاه سرمایه‌گذاران نیک‌اندیش اصفهان، شرکت پیشگامان توسعه فرایند دانش، شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، انجمن صنفی کارفرمایی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر، شرکت سرمایه‌گذاری هدهد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته از جمله سرمایه‌گذاران جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی هستند.

او گفت: مجموع سرمایه جذب‌شده در دوره‌های پانزدهم و شانزدهم جشنواره معادل با 420 میلیارد ریال بود. مجموع گرنت فناوری و تسهیلات ارزان‌قیمت در دوره گذشته جشنواره معادل با 200 میلیارد ریال بود.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تأکید کرد: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ‌بهایی جامع‌ترین و قدیمی‌ترین رویداد کارآفرینی کشور، پیشرو در تبیین مفاهیم کارآفرینی، کسب‌وکار، نوآوری، فناوری، فن‌آفرینی و جذب سرمایه‌گذار، پویایی و خلاقیت و تغییر ساختار و مأموریت به اقتضای زمان و نیازهای روز، آینده‌نگری و توجه به فناوری‌های نوپدید و نوظهور و هم‌سویی با اهداف و برنامه‌ریزی‌های کلان کشور و اسناد بالادستی از ویژگی‌های برجسته و ممتاز جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به شمار می‌رود.

مأموریت‌های جشنواره شیخ‌بهایی

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی گفت: مأموریت‌های جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در دوره اول تا ششم شامل ترویج فرهنگ کارآفرینی، در دوره هفتم تا یازدهم حمایت و تقدیر از کارآفرینان برتر، در دوره دوازدهم تا چهاردهم شامل شناسایی علاقه‌مندی‌های سرمایه‌گذاران و تسهیلگران، برگزاری نشست‌های سرمایه‌گذاری، معرفی نوآوران و طراحان کارآفرینی دانشی و فن‌آفرینان بود.

کبیری ادامه داد: مأموریت‌های جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در دوره دوزادهم تا چهاردهم شامل شناسایی علاقه‌مندی‌های سرمایه‌گذاران و تسهیلگران، برگزاری نشست‌های سرمایه‌گذاری، معرفی نوآوران و طراحان کارآفرینی دانشی و فن‌آفرینان بود.

در دوره پانزدهم و شانزدهم نیز مأموریت این جشنواره شامل شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، شناسایی و معرفی فرصت‌های فن آفرینی، برگزاری نشست‌های دوجانبه، جهت‌دهی به طرح‌ها برای حل مسائل و چالش‌های اساسی کشور و جذب حمایت‌های مالی و تسهیلاتی بخش خصوصی و دولتی مطرح شد.

او افزود: مأموریت‌های این جشنواره در دوره هفدهم نیز شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تمرکز برای برقراری ارتباط بین فن‌آفرینان و سرمایه‌گذاران، گسترش بازار محصولات و خدمات فناورانه و دانش‌بنیان، شناسایی و معرفی چالش‌ها و استارتژی‌های رشد کسب‌وکارها و شناسایی و معرفی چالش‌ها و استراتژی‌های رشد کسب و کارها و شناسایی و معرفی مهارت‌های ارتباطی در بازار کار جهانی و معرفی فناوری‌های روز و کلان‌پروژه‌ها در صنایع بزرگ و تأثیرگذار کشور هستند.

کبیری بیان کرد: محصولات فناورانه در حوزه مدیریت شهری با محوریت آب، محیط‌زیست و آلاینده‌های پسماند، حمل‌ونقل شهری، ایمنی شهری و آتش‌نشانی، مصالح نوین و فناورانه عمران شهری، فناوری‌های مرتبط با بازآفرینی شهری و فناوری‌های مرتبط با شهر هوشمندجایزه ویژه مدیریت شهری دریافت می‌کنند.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی مطرح کرد: مذاکراتی با سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانیان مقیم سایر کشورها انجام شد؛ اما به دلایل مختلف، از جمله شرایط تحریمی کشور چندان موفقیت‌آمیز نبود. به‌طورکلی در تلاش‌ایم که جشنواره را به شکل بین‌المللی برگزار کنیم.

 

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

هفت + دو =