به گزارش اصفهان زیبا؛ روز پنجشنبه، اول آبانماه ۱۴۰۴، چهارمین همایش بزرگ صنعت غذا در سالن همایشهای سیتیسنتر اصفهان برگزار شد.
در این رویداد، دکتر جمالینژاد استاندار اصفهان، دکتر مهدی پیرصالحی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر شاهین شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جمعی از مدیران و فعالان صنعت غذا حضور داشتند.
جایگاه صنعت غذا در توسعه پایدار
دکتر جمالینژاد در آغاز مراسم با خوشآمدگویی به مهمانان گفت: شعار همایش «برای غذای بهتر و آینده بهتر» نشاندهنده اهمیت این حوزه است.
او افزود: اصفهان با زیرساختهای صنعتی و کشاورزی قوی، نیروی انسانی متخصص و بیش از ۱۱ درصد صنایع کشور، ظرفیت تبدیلشدن به قطب غذای سالم ایران را دارد.
استاندار اصفهان تأکید کرد: رشد صنایع تبدیلی، ایجاد اشتغال پایدار، بهبود کیفیت محصولات و افزایش صادرات از اهداف اصلی استان در حوزه غذاست.
او همچنین همکاری میان تشکلهای صنفی و توسعه فناوریهای بستهبندی نوآورانه را از دستاوردهای مهم استان دانست.
پیوند فرهنگ و صنعت با گردشگری غذایی
استاندار اصفهان توسعه گردشگری غذایی را از محورهای آینده این صنعت اعلام کرد.
او گفت: صنایع غذایی، پایه سلامت و توسعه پایدار هستند و استانداری با همه توان از تولیدکنندگان پشتیبانی میکند.
به گفته وی، سلامت مردم خط قرمز مدیریت استان است و امنیت غذایی، ابزار تحقق این هدف خواهد بود.
امنیت غذایی و مقابله با تهدیدات زیستی
دکتر شاهین شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تولید غذای سالم را مهمترین راه مقابله با تهدیدات زیستی دانست.
او گفت: غذای آلوده میتواند به ابزار تهدید سلامت عمومی تبدیل شود؛ بنابراین، ایمنی غذایی نهتنها موضوعی بهداشتی بلکه یک اولویت ملی و امنیتی است.
وی به همکاری دانشگاه با سازمان غذا و دارو اشاره کرد و افزود: ارتقای نظارتهای بهداشتی، آموزش مسئولان فنی و توسعه آزمایشگاههای کنترل کیفی از برنامههای اصلی دانشگاه است.
غذا بهعنوان درمان؛ نگاه آیندهنگر
دکتر اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه، گفت: هدف صنعت غذا فقط تولید محصول سالم نیست؛ باید به مرحلهای برسیم که غذا خاصیت درمانی هم داشته باشد.
او افزود: برای رسیدن به این هدف، همکاری نزدیک وزارتخانههای کشاورزی، صنعت، دامپزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی ضروری است.
در حال حاضر حدود ۹۰۰ کارخانه و کارگاه تولید فرآوردههای غذایی زیر نظارت کارشناسان و مسئولان فنی دانشگاه فعالیت میکنند.
تجلیل از برگزیدگان صنعت غذا
در پایان مراسم، از فعالان کنترل کیفی، صادرکنندگان برتر و مسئولان فنی کارخانههای مواد غذایی استان اصفهان با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.















