حاشیه رودخانه زایندهرود، مناطقی که در آنجا آپارتمان بالاتر از هر مترمربع 30میلیون تومان قیمتگذاری میشود هم به ندرت در ساختمانی سونا و جکوزی وجود دارد؛ حتی در ساختمانهای نوساز، با این حال چند انبوهساز طی سالهای گذشته ساختمانهای جدید را به سونا و جکوزی مجهز کردهاند. این ساختمانها در مناطق مختلف شهر پراکندهاند، ولی مشاهدات میدانی نشان میدهد اصفهانیها از سونا و جکوزی استقبال چندانی نمیکنند.
سونا و جکوزی لاکچری نیست
تعداد ساختمانهای مجهز به سونا و جکوزی زیاد نیستند؛ ولی سطح شهر پراکندهاند. برای مثال در محله خانهاصفهان چند مورد از این ساختمانها وجود دارد که قیمت هر مترمربع آنها بین 11 تا 14 میلیون تومان است. یک آپارتمان با عمر پنجسال ساخت و زیر بنای 95مترمربع در محله خانهاصفهان با ساختمانی مجهز به سونا و جکوزی حدود یکمیلیارد و 150 میلیون تومان قیمتگذاری شدهاست. 500متر پایینتر از این ساختمان آپارتمان دیگری با همین مشخصات البته متراژ 98 مترمربع و بدون سونا و جکوزی یکمیلیارد و 200 میلیون تومان قیمت دارد.
پس از خانهاصفهان محله سیمین در بازار تابستانی 99 بیشترین تعداد آپارتمانهای دارای سونا و جکوزی را داشت. قیمت هر مترمربع آپارتمان در این محله امسال به بالاتر از 20میلیون تومان هم رسید ولی بیشتر معاملات در محدوده بین 15 تا 20 میلیون تومان انجام شد. دو آپارتمان در دو ساختمان به فاصله 100 متری با متراژ دقیقا 110 مترمربع و نوساز یکی ساختمان دارای سونا و جکوزی و دیگری این امکانات را نداشت؛ قیمت آپارتمان دارای سونا و جکوزی دومیلیارد و 150 میلیون تومان و دیگری دو میلیارد و 80 میلیون تومان بود. میان ساختمانهای دارای سونا و جکوزی با سایر آنها از نظر قیمت تفاوت چندانی وجود ندارد، نه در محله سیمین و خانه اصفهان بلکه در بالاشهر اصفهان نیز دقیقا همین مسئله وجود دارد. بررسی ساختمانهای دارای سونا و جکوزی در خیابانهای منتهی به زایندهرود نشان میدهد آنها از نظر قیمت تفاوتی با سایر آپارتمانها ندارند. یکی از فعالان بازار مسکن منطقه نظر دراینباره گفت: «با اینکه اینجا مشتری یک آپارتمان را چند میلیارد تومان پول میدهد و به همه چیز توجه میکند، ولی سونا و جکوزی چندان بااهمیت نیست؛ اتفاقا ساختمانهای دارای سونا و جکوزی سختتر خریدوفروش میشوند.»
سونا و جکوزی طرفدار ندارند
گفتوگو با فعالان بازار مسکن در مناطق مختلف شهر اصفهان نشان میدهد مشتری برای ساختمانهای دارای سونا و جکوزی کمتر است. فرشید حاتمی یکی از فعالان بازار مسکن منطقه کاوه گفت: «ساختمان با سونا و جکوزی مثل ماشین چینی بدون قطعه، سرطان است، سختتر فروش میرود.» یکی دیگر از فعالان بازار مسکن منطقه مشتاق نیز در این باره گفت:«ساختمان با سونا و جکوزی که میآورند عزا میگیریم چون فروشش دشوار است. چرا اصفهانیها زیر بار ساختمانهایی با سونا و جکوزی نمیروند؟ بررسیها نشان میدهد این ساختمانها از نظر قیمتی تقریبا یکسان هستند ولی ترس از هزینههای جانبی مانند هزینه آب، برق و گاز یا هزینه نگهداری از سونا و جکوزی باعث شده تا در بسیاری از محلهها کسی زیر بار این ساختمانها نروند؛ زیرا هزینه نگهداری از این تجهیزات بالاست و گاهی ساکنان حتی مالکان باید ماهانه به اندازه اجاره شارژ بپردازند.
البته انتظار میرود در مناطق لوکس شهر مشکلی از نظر هزینه شارژ وجود نداشته باشد، ولی اصفهانیها کمتر زیر بار آن میروند.