رستوران‌های کرونازده

مشتریان دائمی رستوران‌ها به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا ترجیح می‌دهند کمتر از بیرون غذا تهیه کنند و رستوران‌ها در این شب‌های پاییزی نه چراغ روشنی دارند و نه مشتری برای سرو غذا. ستاد ملی مقابله با کرونا به رستوران‌های بیرون‌بر اجازه فعالیت داده است، ولی رستوران‌داران معتقدند این مجوز دردی از دردهایشان را دوا نمی‌کند. تعطیلی، دورکاری و فعالیت یک‌سوم کارمندان در ادارات دست به دست هم دادند تا کسب وکار رستوران و فست‌فودی‌ها کساد شود.

تاریخ انتشار: 08:12 - سه شنبه 1399/09/18
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

اطراف ارگ جهان‌نما و چهارباغ پایین پاتوق رستوران‌هایی است که بیشتر فروش آن‌ها به سفارش کارمندان و فروشگاه‌داران اختصاص دارد، ولی از اول آذر ماه سفارش آن‌ها در طول روز به تعداد انگشت دست رسیده است. احمد، صاحب یک رستوران که تخصص آن انواع کباب و بریان است، وضعیت فروش خود را این‌گونه توصیف می‌کند: «رستوران‌داری این روزها فقط ضرر است و مغازه که باز باشد هزینه ما بیشتر می‌شود، بیشتر مشتریان ما کارمند و فروشگاه‌داران اطراف بودند، ولی ما یک‌دهم گذشته هم فروش نداریم.»
علی نزدیکی رستوران احمدآقا یک ساندویچی دارد که قبل از ظهر مغازه خود را می‌بندد و وقتی علت این تعطیلی زودهنگام را جویا می‌شویم، به اصفهان زیبا می‌گوید: «من ساندویچ‌های خود را با قیمت پایینی عرضه می‌کردم و همین ارزانی، فروش بالایی برای من داشت، به طوری که سه نفر پیک هر روز ساندویچ‌های زیادی برای کارمند و بازاریان می‌بردند، ولی به خاطر کرونا و قرنطینه خودم هم بیکار شده‌ام.» وضعیت سایر اغذیه‌فروشی‌های شهر نیز به همین صورت است و رستوران‌های بزرگ نیز تعطیل‌اند. یکی از رستوران‌های بزرگ اصفهان که تا قبل از کرونا مشتریان برای سفارش غذا و خالی‌شدن میز باید دست‌کم بیست دقیقه‌ای در انتظار می‌ماندند، این روزها شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند؛ مسئول این رستوران بزرگ می‌گوید: «دلم برای روزهایی تنگ شده که رستوران شلوغ بود و از پس سرو غذا در داخل رستوران و ارسال سفارش‌های بیرون‌بر برنمی‌آمدیم. ولی این روزها سفارشی نیست، سرآشپز غذا سرو نمی‌کند و حتی کارمندان ادارات اطراف ما هر روز صبح با ظرف غذا به اداره می‌آیند!»
هوا که رو به تاریکی می‌رود، چراغ تعداد زیادی از رستوران‌ها و فست‌فودی‌ها خاموش می‌شود و فقط تعداد کمی از کرکره رستوران‌ها بالا می‌ماند. طبق مشاهدات میدانی از فعالیت رستوران‌ها و فست‌فودی‌هـــــای اصفهـــــــان، با تاریک‌شــــــدن هوا و نزدیک‌شدن به زمان محـــــدودیت‌های رفـــــــت‌وآمـــــــد، پیک‌های غذا بیشتر از قبل در سطح شهر رفت‌وآمد می‌کنند. صاحب جوان یکی از این فست‌فودی‌ها می‌گوید: «حدود نیمی از فروش خود را از دست داده‌ام، ولی در همان ابتدای شیوع کرونا بر روی سفارش آنلاین غذا سرمایه‌گذاری زیادی کردم تا اپلیکیشن شخصی برای مغازه‌ام راه‌اندازی کنم وگرنه من هم بعد از غروب مشتری نداشتم.» مسئول شیفت عصر یکی از فست‌فودی‌های اصفهان هم با اشاره به کاهش فروش 80درصدی از هفته اول آذرماه، توضیح می‌دهد: «ما مانند بقیه نمی‌توانیم تعطیل کنیم، زیرا کرایه مغازه ما بالاست و برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر، ناچار به استخدام پیک شدیم و برای مشتریان ارسال رایگان درنظر گرفته‌ایم.»
درواقع مشتریان زیادی این روزها از ترس ابتلا به کرونا کمتر به فست‌فودی‌ها سر می‌زنند و آنلاین غذا می‌خرند، از این رو شرکت‌هایی برای رساندن سفارش مشتری‌ها به رستوران‌ها کمک می‌کنند.
مسئول رستورانی در رابطه با این شرکت‌ها می‌گوید: «ما با شرکت‌هایی کار می‌کنیم که تقبل ارسال غذا از ساعت 21 به بعد را هم به عهده می‌گیرند. هزینه شراکت با آن‌ها خیلی زیاد است، ولی ناچاریم چون تک و توک مشتریان ما آنلاین هستند.» بنابراین اغلب رستوران‌هـــــا و فست‌فودی‌های اصفهان در طول روز به دلیل تعطیلی بازار و دورکاری ادارات مشتری کمی دارند و فروش آن‌ها از غروب شروع می‌شود که باید هزینه زیادی را بابت ارسال غذا به پیک‌ها بپردازند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط