دمسگارد و دولبرگ دوبازیکن بسیار تاثیرگذار آنها بودند و عملکرد قابل قبول پاتریک شیک هم نتوانست مانع شکست تیمش شود اما در هر صورت جمهوری چک چه در دور گروهی و چه در مرحله حذفی عملکرد خوبی داشت. حضور دو هافبک دفاعی و سه مهاجم آماده در کنار دیگر فورواردها تیم خطرناکی از دانمارک ساخته و آنها میتوانند انگلیس را در مرحله بعد قطعاً به دردسر بیندازند.
پنالتیهای بد!
سوئیس و اسپانیا، در جدالی که هیچ کدام از تیمها خسته نشدند، به مصاف هم رفتند. اسپانیا با درصد مالکیت بسیار زیادش و شوتهای متعددی که ثبت کرد، در برابر تیم منسجم و فرصت طلب سوئیس در 120 دقیقه به تساوی یک بر یک رسید.
در ضربات پنالتی اما جدال بین بد و بدتر بود. هر دو تیم به بدترین شکل پنالتی زدند اما سوئیسیها بسیار ضعیفتر عمل کردند و حذف شدند. سوئیس پس از چند دقیقه بعد از شروع بازی و حملات اسپانیا دریافت که باید آرایش تدافعی خود را اصلاح کند. پس از این اصلاح، دیگر اسپانیا در مرکز زمین برتری نداشت و میتوان گفت که سوئیس میانه زمین و جنگ بین هافبکها را پیروز شده بود.
آرایش نفر به نفر همراه پوشش فضا و بستن راههای پاس، به معنای فلج شدن خط هافبک اسپانیا بود و مشاهده کردیم که کوکه و دیگر بازیکنان چگونه از بازی محو شده بودند.
اسپانیا هنگامی که در میانه زمین به مشکل میخورد به کنارهها متمایل میشود، جایی که دو فولبک آنها وظیفه نفوذ را دارند. در سمت چپ رودریگز کاملاً فلنک(کانال طولی کناری زمین) را بسته بود، اما علیرغم عملکرد خوب دفاع راست سوئیس در دفاع، باز هم جوردی آلبا نفوذهای خطرناکی را انجام داد و بارها شاهد سانترهایش به داخل محوطه یا پاسهای کات بک او بودیم.
نمایش عالی آکانجی و الودی، دو دفاع میانی سوئیس بی تاثیر نبود، همچنین مهارهای فرا تصور یان زومر، دروازبان سوئیس که به دفعات متعدد دروازهاش را نجات داد.
شقیری و مهاجمان سوئیس بسیار خوب عمل کردند و از موقعیتهایی که نصیبشان میشد، به خوبی استفاده بردند. همانطور که گفته شد کارت طلایی اصلی به فرولر، هافبک اخراج شده سوئیس میرسد که در کنترل میانه میدان بسیار عالی عمل کرد.
در هر صورت اسپانیا صعود کرد تا یکی از میهمانان ومبلی لندن در نیمه نهایی باشد.
خروش سه شیرها
انگلیس و اوکراین دیگر دیدار مرحله یک چهارم نهایی را برگذار کردند. سه شیرها با چهار گل، شاگردان شوچنکو را از یورو حذف کردند. اوکراینیها که میخواستند با دفاع خود ابتدا گل نخورند و سپس در موقعیتهایی که نصیبشان شود گل بزنند، اما در این کار موفق نبودند و در ابتدای نمه اول و دوم گلهای بعدی را خوردند تا با از دست دادن تمرکز، گلهای بیشتری دریافت کنند و در نهایت نیز مغلوب شدند.
اوکراینیها در موقعیت سازی اصلاً خوب نبودند که این به دلیل عملکرد بسیار خوب هافبکهای انگلیس در تخریب حملاتشان و نیز کنترل بازی بود.
هافبکهای انگلیس با همکاری دفاعهایشان علاوه بر کنترل انفرادی بازیکنان مهاجم اوکراین، ارتباط آنها با هافبکها را خنثی کرده بودند و بازی با چهار مدافع که در اواخر بازی با عقبتر بازی کردن و محدود شدن شعاع حرکتی واکر به سه دفاع تبدیل شده بود، عمق دفاع را به خوبی پوشش میداد تا مهاجمان اوکراین نتوانند از آن فضاها استفاده کنند.
فیلیپس، هافبک انگلیس شاید بهترین بازیکن آنها تا این مرحله از یورو بوده است. پوشش میانه میدان و خراب کردن حملات تیم حریف و ایجاد دیواری سخت در آن جا همراه دیگر هافبک انگلیس، دلیل اصلی گل نخوردنپ پیکفورد بوده است. در حمله اما حرکات خلاقانه استرلینگ و دیگر بازیکنان با نفوذهای لوکشاو باعث گلهای انگلیسیها شد.
در نهایت انگلیس به نیمه نهایی رسید. خوب یا بد، حق یا نا حق، یاران ساوت گیت اکنون در یک قدمیفینال هستند.
در حساسترین دیدار یک چهارم نهایی یورو 2020، آتزوری به مصاف شیاطین سرخ اروپا رفت. با بازگشت کیلینی از مصدومیت و ایستادن در دفاع در کنار بونوچی بار دیگر قلب دفاع ایتالیا آرام گرفت.
در نیمه اول ایتالیا کاملاً تیم برتر میدان بود. برتری نسبی در میزان مالیکیت و نیز ایجاد موقعیت در جریان بازی که کاملاً آتزوری را تیم برتر نشان داد. نفوذهای دو فولبک ایتالیا که باعث میشد دو وینگر آنها به نیم فضاها(کانالهایی بین کانالهای کناری و کانات میانی زمین) بیایند و در موقیت دریبل و شوت زنی خوبی قرار بگیرند. از ضد حملات خطرناک بلژیک که در اوایل بازی شاهدش بودیم نیز نباید گذشت که دوناروما با واکنشهایش باعث محفوظ ماندن دروازه ایتالیا شد.
در نیمه دوم اما به دلیل نیاز بلژیک به گل، ایتالیا کمیبیشتر در دفاع فعالیت کرد. نفوذهای دیلورنزو باعث ایجاد فضایی مناسب برای دوکو بازیکن بلژیک در پشت سرش شده بود. دفعات متعددی شاهد بودیم که از نبردهای یک در مقابل یک را دوکو پیروز شده و یا اقدام به شوت زنی کرده و یا با ارسال توپ به سمت دروازه موقعیتهای خطرناکی را ایجاد کرده است.
هر چقدر در دیدار برابر اتریش، خط هافبک ایتالیا یعنی وراتی، جورجینیو و بارلا ضعیف کارکردند و خط دفاع اشتباه داشت اما در این دیدار هر دو تقریباً بدون اشتباه و در آمادهترین وضعیت خود بودند. خط هافبک چه در امور تهاجمی و خلق موقعیت و نیز در بخش دفاعی فوق العاده بود و دو بازیکن اصلی میانه میدان بلژیک یعنی ویتسل و دیبروینه را از فعالیت انداخته بودند.
پوشش بسیار خوب فضاها و راههای ارتباطی همانطور که در نیمه دوم و اوج حملات بلژیک دیده میشد نکته بارز این موفقیت بود.
خط دفاع نیز در مهار لوکاکو و اجازه ندادن به مهاجمان تا حدی موفق بودند؛ گرچه که چند موقعیت بسیار خطرناک و مسلم گلزنی بر روی دروازه ایتالیا ایجاد شد اما در نهایت این دیوار فقط یک بار فرو ریخت.
بلژیک در این دیدار برخلاف آرایش و حتی انتظارات عمل کرد. آنها از سیستمی استفاده میکردند که تمایل به نفوذ از کنارهها داشت اما برعکس از میانه میدان تمایل به حمله داشتند، همینطور در برابر تیمی که بدین گونه سرعتی، و پرتعداد در زمان مالکیت حمله میکند و نیز بسیار خطرناک است، استفاده از سیستم 3 دفاعه ریسکی عجیب بود.
شاید بلژیک ابتدا به قدرت فراوان ایتالیا و آمادگی آنها و بعد به اشتباهات خود باخت. نکته تاریک این دیدار برای ایتالیاییها آسیب دیدگی اسپیناتزولا، یکی از بهترین بازیکنان این دوره از مسابقات بود، مصدومیت او که از ناحیه تاندون آشیل پا بود و نزدیک به یک سال او را از میادین دور کرد.
این مصدومیت یکی از بدترین آسیبها در تاریخ ورزش است. کوبی برایانت، اسطوره فقید تیم لس آنجلس لیکرز نیز یکی از نمونههای مشهور دچار شدن به این مصدومیت بود که او را برای مدت طولانی از بسکتبال دور کرد.
در هر صورت او ادامه جام را از دست داد تا هم فوتبال خودش تحت تاثیر این مصدومیت باشد و نیز تیم ملی ایتالیا در ادامه جام او را که یکی از تاثیر گذار ترین بازیکنانش چه در حمله و چه در دفاع بود، از دست بدهد.
در نهایت، به مرحله نیمه نهایی یورو 2020 رسیدیم. مرحلهای که چهار تیمی که در آن حضور دارند هدف رسیدن به فینال را دنبال میکنند و باید منتظر ماند تا تکلیف این مرحله نیز مشخص شود و تیمهای فینالیست معرفی شوند.
کانالهای سبز(فلنک ها)
کانالهای قرمز(نیم فضاها)
کانال زرد(کانال میانی)