جاماندگان اصفهان

 مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش در آستانه شروع سال تحصیلی در نشست خبری با خبرنگاران در اصفهان با اشاره به برگزاری امتحانات دانش‌آموزان به‌صــورت حضوری گفت: تمام سیاست‌هایی کــه در حوزه آموزش عمومی و متوسطه در کشـــور اجرا مـی‌شود در شورای عالی آموزش‌وپرورش تصویب و سپس به وزارت آموزش‌وپرورش ابلاغ می‌شود. به گفته عباس سلطانیان، بر اساس مصوبه 977 شورای عالی آموزش‌وپرورش مصوب مرداد1399، در زمانی که بیماری کرونا یا سایر بیماری‌های مشابه در کشور شیوع پیدا کنند، به‌غیراز پایه‌های نهم و دوازدهم، در سایر پایه‌ها امتحانات غیرحضوری خواهد بود.

تاریخ انتشار: 06:49 - پنجشنبه 1400/06/25
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

 به دلیل اهمیت دو پایه نهم و دوازدهم، فقط امتحانات این دو پایه در هر شرایطی حضوری برگزار می‌شود. البته اگر شرایط شیوع بیماری به‌گونه‌ای باشد که نتوان آزمون‌ها و امتحانات را در زمان مقرر برگزار کرد، با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا می‌توان آزمون‌ها را به تأخیر انداخت؛ اتفاقی که امسال نیز رخ داد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش در آستانه شروع سال تحصیلی با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: بازگشایی مدارس حتما باید با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا اتفاق بیفتد. به‌تازگی در مصوبات 71، 72، 73 ستاد ملی مقابله با کرونا تکالیفی برای وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت علوم مشخص شده است؛ برای مثال، واکسیناسیون معلمان باید به طور کامل انجام شده و بازگشایی مدارس به‌صورت تدریجی، آرام و مطمئن انجام شود.
به گـفــتـــه سلطانیان، با شـــروع ســـال تحصیلی، آموزش مجازی نیز آغاز خواهد شد؛ البته فقط مدارسی که در مناطق روستایی و عشایری قرار دارند و تعداد دانش‌آموزان در آن‌ها بسیار کم است و امکان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در آن‌ها وجود دارد، امکان بازگشایی خواهند داشت.

دانش‌آموزان واکسینه می‌شوند

او با بـــیـــان ایـنـکـه تا ماه‌های آیــنده، واکسیناسیون کامــــل معلمان انــجام خواهد شد، خاطرنــشان کرد: بر اســـاس برنامه‌ریزی‌های وزارت بــهـداشـــت، دانش‌آموزان بالای 12 سال نیز واکسینه خواهند شد. سلطانیان در ادامه با اشاره به احتمال تغییر نحوه برگزاری کنکور سراسری در سال 1402، بیان کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی این مصوبه تدوین و در مرداد 1400 به تصویب رسید؛ همچنین طی بخش‌نامه‌ای، وزارت آموزش‌وپرورش، سیاست‌ها و ضوابط سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات عالی، مصوب شورای انقلاب فرهنگی را به تمام مدارس کشور در حوزه متوسطه ابلاغ کرد. بر اساس ماده 9 این مصوبه، تمام قوانین متمایز با این مصوبه ملغا شده و از تاریخ تصویب این مصوبه لازم‌الاجراست. در ماده 7 این مصوبه هم اشاره شده، ستاد راهبری نقشه جامعه کشور موظف است ظرف مدت حداکثر شش ماه سیاست‌های پیشنهادی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند و بر اساس آن شیوه‌نامه اجرایی تنظیم و ابلاغ شود.

نگران دانش‌آموزان روستایی و عشایر هستیم

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت مدارس روستایی و عشایری، بیان کرد: یکی از نگرانی‌های آموزش‌وپرورش در توسعه عدالت آموزشی، بحث مدارس روستایی و عشایری است؛ چراکه بسیاری از آن‌ها امکانات لازم برای دریافت آموزش‌های مجازی را ندارند. یکی از راهبردهایی که در سال گذشته اجرایی شد و امسال نیز موردتوجه قرار خواهد گرفت، این است که شرایط حضور این دانش‌آموزان در مدرسه را فراهم کنیم.

سند30 20موردتأیید آموزش‌وپرورش نیست

او با اشاره به سند 2030 خاطرنشان کرد: وزارت آموزش‌وپرورش بارها اعلام کرده که این سند در هیچ مدرسه‌ای اجرا نشده و به‌هیچ‌عنوان مورد نظر وزارتخانه نیست. تنها سندی که این وزارتخانه برای اجرای آن مکلف شده، سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است.

کرونا کیفیت آموزش را خدشه‌دار کرد

در ادامه این نشـست، محمد اعتدادی، مدیرکل اداره آموزش‌وپرورش استان اصفهان نیز با اشاره به آمادگی این اداره برای برگزاری باشکوه سال تحصیلی بیان کرد: با همه کاستی‌هایی که در حوزه آموزش‌وپرورش به‌ویژه در حوزه کمبود نیروی انسانی وجود دارد؛ اما آموزش‌وپرورش از ظرفیت‌های قانونی که وزارت آموزش‌وپرورش معین کرده، استفاده خواهد کرد تا با شروع سال تحصیلی هیچ کلاسی بدون معلم نماند.
مدیرکل اداره آموزش‌وپرورش استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه شاید کمتر دستگاهی در دوران کرونا به اندازه آموزش‌وپرورش آسیب دیده باشد، تصریح کرد: در این دوران به دلیل استفاده از آموزش مجازی و عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس، کیفیت آموزش خدشه‌دار شد.

تصمیم آموزش‌وپرورش برای جبران کسری نیرو در سال تحصیلی پیش‌رو

به گفته اعتدادی، شبکه شاد یکی از اصـــلـــــی‌ترین بـــرنـــامـــه‌هـــــای وزارت آمـوزش‌وپـــــرورش در کـــشــــور است؛ هرچند در زمان رونمایی از این شبکه، کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت؛ اما امروز بسیاری از مشکلات آن حل شده است. به گفته او، آموزش‌وپرورش برای جبران کسری نیرو در سال تحصیلی جدید از معلمان بازنشسته، ورودی دانشگاه فرهنگیان، سهمیه استخدامی (که توسط سازمان امور استخدامی مشخص می‌شود)، سهمیه سرباز معلمی و طرح خرید خدمات آموزشی و برون‌سپاری در حوزه دانش‌آموزان کار و دانش استفاده خواهد کرد.
اعتدادی با اشاره به اینکه دو امکان برای استخدام در آموزش‌وپرورش وجود دارد، گفت: اولین جذب نیرو از طریق دانشگاه فرهنگیان و دومین راه جذب نیرو از طریق ماده 28 که بر اساس مجوزی است که سازمان امور استخدامی صادر می‌کند.
او در بخش دیگری از سخنانش به تجهیز ۳ هزار و ۵۱۲ مدرسه در استان به اینترنت نیز اشاره کرد و افزود: ۷۸ مدرسه به دلیل صعب‌العبور بودن و نبود زیرساخت لازم، نتوانستند اینترنت دریافت کنند که با کمک ۲ اپراتور تلفن همراه برخی از این مدارس زیرپوشش اینترنت قرار گرفتند.
به گفته اعتدادی، برای شروع سال تحصیلی در مرحله نخست، ۶۵ طرح با ۲۸۱ باب کلاس با زیربنای ۵۰ هزار و ۵۹۱ مترمربع آماده و با تجهیزات و انشعابات تحویل آموزش‌وپرورش شد؛ در مرحله دوم نیز ۵۵ طرح با ۲۸۸ باب کلاس در زیربنای ۴۸ هزار و ۹۴۰ مترمربع در دستور کار اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس قرار گرفته است.
این‌گونه که این مسئول بیان کرد: از شروع طرح تخریب و بازسازی مدارس تاکنون ۲ هزار و ۷۷۷ باب کلاس از محل اعتبارات مربوط، به ادارات آموزش‌وپرورش تحویل شده و ۴۶۵ باب مدرسه نیز در حال اجراست.
او در رابطه با استخدام معلمان، گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس، تمام معلمانی که دارای سوابق و شرایط لازم مطابق با آنچه در این قانون ذکر شده، بودند تعیین تکلیف و کارهای لازم آن‌ها به منظور استخدام در حوزه آموزش‌وپرورش انجام شده است. آن‌ها برای قرار گرفتن در فرایند استخدام به دانشگاه فرهنگیان معرفی شده‌اند. این‌گونه که مدیرکل آموزش‌وپرورش گفت: اســـتـــفــــــاده از «شاد» بــــــرای دانش‌آموزان، والدین دانش‌آموزان و فرهنگیان رایگان است. همچنین در سال تحصیلی گذشته، ۷۱درصد دانش‌آموزان در استان اصفهان به‌صورت صددرصدی و ۲۹درصــــد مـابــقــــی نـــیـــز به‌صورت ۹۸درصدی از برنامه شاد استفاده کردند.

هیچ‌چیز جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد

در ادامـــه ایــــن نـــشست، محمدرضا ناظم‌زاده، معاون آمـــوزش متوســطـــه اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه هیچ‌چیز جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد، بیان کرد: این در حالی است که حفظ جان دانش‌آموزان برای ما در اولویت است. البته اگر ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت آموزش‌وپرورش به این نتیجه برسند که بازگشایی تدریجی اتفاق افتد، باید خانواده‌ها را اقناع کنیم. معاون آمــوزش مــتـوســطــــه اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: برخی از نگرانی‌های خانواده‌ها بی‌مورد است. خانواده‌ها باید با آموزش‌وپرورش همراهی و به آن اعتماد کنند و اجازه دهند در صورت تصویب، دانش‌آموزان دو تا سه روز در هفته در مدرسه حاضر شوند.

۹۱ هزار و ۹۲۳ دانش‌آموز کلاس اولی

در ادامـــه ایـــن نــشـســت، لیلاسادات ابطحی، معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه پنج هزار و ۲۳ دانش‌آموز در استان از تحصیل بازمانده‌اند، تصریح کرد: از این تعداد سه هزار و ۴۰۲ دانش‌آموز عادی و استثنایی شناسایی و جذب آموزش شدند. این درحالی است که یک‌هزار و ۶۲۱ دانش‌آموز نیز برخلاف تلاش‌های انجام‌شده شناسایی نشدند. بیشتر این دانش‌آموزان در مناطق محروم و حاشیه‌ای زندگی می‌کنند. در همین راستا طرح تثبیت یادگیری برای این دانش‌آموزان در تابستان اجرا شد و بازماندگان از تحصیل آموزش‌های تحصیلی را فراگرفتند. او ادامه داد: ۹۱ هزار و ۹۲۳ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی امسال به مدرسه خواهند رفت و در تلاش هستیم تا دانش‌آموزی از رفتن به مدرسه بازنماند.
به گفته او، به دلیل شیوع کرونا در سال گذشته، سنجش در پیش‌دبستانی‌ها انجام نشد؛ اما امسال دانش‌آموزان اول ابتدایی موردسنجش قرار می‌گیرند. ابطحی با اشاره به اینکه بسته‌های آموزشی ویژه معلمان پایه اول ابتدایی به منظور آموزش و کیفی سازی عملکرد آن‌ها تهیه و توزیع شده است، تصریح کرد: سال گذشته محتواهای خوبی برای آموزش در استان اصفهان تولید و تهیه شد.

بازگشایی کارگاه‌ها در مدارس فنی و حرفه‌ای و کاردانش

پیمان شاهپوری، رئیس اداره فنی حـــرفه‌ای و کــــار و دانــــــش اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در ادامه این نشست با اشاره به بازگشایی کارگاه‌ها بیان کرد: برای بازگشایی کارگاه‌ها به دو نکته باید توجه شود؛ اول تراکم هر کلاس. معمولا کلاس‌های درس تئوری با 30 دانش‌آموز بازگشایی می‌شوند، درحالی‌که دروس کارگاهی با حضور 15 دانش‌آموز برگزار می‌شوند. دوم اینکه سرانه فضایی که به یک دانش‌آموز تعلق می‌گیرد، بزرگ باشد و درصورتی‌که بزرگ نیست، اصل تراکم در آن رعایت شود.
به گفته شـــاهپوری، کــارگــاه‌های هنرستان‌ها معمولا بزرگ است؛ بنابراین حضور ۱۵ دانش‌آموز در کلاس‌هــــای کارگاهی آموزش مهارتی و فــنـــی در فضاهایی که ۴۵ تا ۹۰ مترمربع است به لحاظ دستورالعمل‌های بهداشتی ایرادی ندارد. به همین دلیل می‌توان گفت کارگاه‌های هنرستان‌ها امکان بازگشایی دارند؛ البته این بازگشایی منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کروناست.

80درصد فرهنگیان واکسینه شدند

آذرکیوان امیرپور، معاون تربـیـت‌بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان نیز یـــکـی دیگر از سخنران‌های این نشست بود. به گفته او، شیوه‌نامه‌های بهداشتی تحت عنوان شیوه‌نامه «صفر شش» به تمام مدارس ابلاغ شده که چه در مدارس دولتی و چه غیردولتی باید رعایت شود. با اجرای کامل این شیوه‌نامه‌ها می‌توان برای بازگشایی برنامه‌ریزی کرد. او در پــاسخ به پرســشـــی مـبـنـی بر واکسیناسیون فرهنگیان نیز تصریح کرد: در هفته گذشته دوز دوم واکسن سینوفارم و برکت تزریق شد. علاوه بر این، هم‌اکنون ۸۰درصد از فرهنگیان استان واکسینه شده‌اند و مشکلی برای واکسیناسیون فــرهـنـگـیـــــان نداریم. همچنین به‌خاطر بیماری و دلایل دیگر تعدادی بازمانده داریم که آن‌ها هم می‌توانند در مراکز تجمیعی برای دریافت واکسن اقدام کنند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط