توصیه تابستانه

در فصل تابستان، برای در امان ماندن از بسیاری از بیماری‌ها بهتر است به نکاتی توجه شود. 

تاریخ انتشار: 13:00 - پنجشنبه 1401/05/27
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

چه غذاهایی در تابستان بیشتر بخوریم؟

 

-غذاهایی مانند آش‌های ساده، رقیق و با گوشت و حبوبات کم، با چاشنی‌های کمی‌ترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره، می‌توانند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی ذکر شده باشند.

-کاهو، دارای طبیعت سرد و تر و کاهنده حرارت و تعدیل‌کننده خشکی بدن است. از این رو تشنگی و التهاب ناشی از مواجهه با گرما را کاهش‌می‌دهد، مصرف آن به‌ همراه سکنجبین نعناعی، یکی از بهترین راه‌های غلبه بر تشنگی، التهاب و خشکی بدن در روزهای گرم تابستان است.

-مصرف شربت‌های سکنجبین، لیمو، ریواس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی، هندوانه و فالوده سکنجبین خیار، در کنار خوردن میوه‌های تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزی‌هایی همچون کدو و خیار در این فصل توصیه ‌می‌شود.

-مصرف گوشت‌های زودگوار مانند ماهی قزل‌آلای تازه و کولی که با روغن کنجد پخته ‌شده‌ باشد یا جوجه مرغ با چاشنی‌های ترش، در این فصل بسیار مناسب است.

-پرهیز از مصرف غذاهایی که منجر به یبوست می‌شوند، با استفاده از ملین‌هایی مانند انجیر و آب کامل میوه‌ها، یا شربت گل سرخ مفید است.

 

چه غذاهایی در تابستان کمتر بخوریم؟

در فصول گرم سال به تدریج دستگاه گوارش ما ضعیف‌تر می‌شود، بنابراین در تابستان باید از مصرف غذاهای سنگین مانند آبگوشت، کله‌پاچه، هلیم، فسنجان و… پرهیز شود و مصرف کباب‌ها نیز محدود شود.

-افراد باید از مصرف خوردنی‌های گرم و خشک، مانند غذاهای خیلی ‌تند، شور یا شیرین پرهیز کنند.

 

سایر توصیه‌ها

-ورزش و فعالیت‌های بدنی در تابستان موجب گرمای شدید می‌شوند. با توجه به اینکه فعالیت‌های جسمی سبب تعریق و گرمای شدید می‌شود، بنابراین استراحت در ساعات گرم روز و ورزش و فعالیت‌های بدنی خفیف در آغاز صبح توصیه می‌شود.

-پوشیدن لباس‌های خنک کتانی، پنبه‌ای و نخی و پرهیز از پوشیدن البسه نایلونی در فصل تابستان یکی از نکاتی است که باید به آن توجه شود.

-در این فصل از هرگونه خون‌گیری و حجامت و فصد کردن بدون تجویز پزشک متخصص پرهیز شود.

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط