به گزارش اصفهان زیبا؛ سفیر جمهوری ازبکستان در تهران، به مناسبت سیوسومین سالگرد استقلال کشورش، مراسمی در محل سفارت ازبکستان در محله نیاوران تهران، برگزار کرد.
فریدالدین نصریوف در این مراسم گزارشی از فعالیتهای ششماهه سفارت ارائه داد که در آن به دیدارهایش در اصفهان هم اشاره شده بود، از مسئول میز ازبکستان در وزارت امور خارجه ایران با اهدای لباس سنتی ازبکستان تقدیر کرد و در آخر هم با موسیقی ایرانی و غذای ازبکستانی پذیرای مهمانان شد.
«محترم مهمانلَر، خانملَر و جَناب لَر…»؛ سفیر ازبکستان در تهران سخنانش را با این جملهها خطاب به مدعوان ایرانی و ازبکستانی که در محل سفارت ازبکستان حاضر شده بودند، آغاز کرد. فریدالدین نصریف در ادامه صحبتهایش بیان کرد: ازبکستان یکی از 40 کشور بزرگ جهان ازنظر جمعیت محسوب میشود.
بهفرمان رئیسجمهور محترم کشورمان جناب آقای شوکت میرضیایف اصلاحات اساسی در حال اجراست. در 2023 تولید ناخالص داخلی کشورمان برای اولینبار از مرز 100 میلیارد دلار گذشت.
سفیر جمهوری ازبکستان رو به مخاطبان بیان کرد: در سالهای اخیر، بهویژه در سالهای 2023 و 2024 سکوهای پیشرفتی برای کشورمان تدارک دیده شد.
فرصتهای پیشرفتی که سفیر ازبکستان از آنها یاد کرد، عبارتاند از: میزبانی شهر سمرقند از اجلاس جهانی گردشگری (The 25th session of the UNWTO General Assembly in Samarkand) در سال گذشته (گزارش این اجلاس مهم را در روزنامه اصفهانزیبا منتشر کردهایم)، ملقبشدن شهر خیوه به نام پایتخت گردشگری جهان اسلام (the tourist capital of the Islamic world for 2024) در 2024 و انتخاب شهر سبز بهعنوان پایتخت گردشگری سازمان همکاریهای اقتصادی (the tourism capital of the Economic Cooperation Organization) در سال جاری میلادی.
به روایت او در 2025 هم چهلوسومین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سمرقند برگزار خواهد شد.
نصریوف در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: فرصت را غنیمت شمرده، از دختران و پسران شجاع کشورمان برای کسب هشت مدال طلا، دو نقره و سه برنز در بازیهای المپیک پاریس قدردانی میکنیم و آرزوی سربلندی برای آنها داریم.
همچنین خبرهای مسرتبخش دیگری هم از پاریس به گوش میرسد؛ اینکه دختران و پسران عزیز کشورمان در بخش پاراالمپیک هم جایگاههای شایسـتــهای را از آن خودشان کردهاند.
فریدالدین نصریوف که در این مراسم به زبان ازبکی صحبت میکرد، ادامه داد: مهمانان گرامی، در سالهای اخیر همکاریهای ازبکستان و ایران در زمینههای مختلف توسعهیافت و در 2023 دیدارهایی در سطح عالی بین رهبران دو کشور انجام شد. تعدادی از اسناد همکاری متقابل امضا و توافقهایی هم حاصل شد.
او به دیدارهای دو رئیسجمهور و سفرهای وزرای ایرانی و ازبکستانی به دو کشور اشاره داشت و خبر داد که در روزهای 19 و 20 سپتامبر همایش تجاری ایران و ازبکستان به ترتیب در تاشکند و خوارزم برگزار خواهد شد.
به گفته او، یک هیئت تجاری به ریاست صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران، با هدف توسعه همکاریهای تجاری ایران و ازبکستان و بنا به دعوت سفارت این کشور، ۲۸ شهریور لغایت یک مهر به شهر تاشکند و همچنین استان خوارزم در ازبکستان اعزام خواهد شد.
در خبرها هم آمده است که این هیئت قرار است همکاری تجاری و سرمایهگذاری را ارزیابی و برنامهریزی کند. سرمایهگذاریها هم در حوزههای گردشگری و صنایعدستی، صنعت خودرو و صـنایع وابسـته، نساجی، داروسـازی، مواد شیمیایی و بهداشتی و شوینده، انرژی و پتروشیمی و پلیمر، خدمات فنیمهندسـی، معدنی و مصالح ساختمانی، کشاورزی و مواد غذایی و فناوری اطلاعات، در اولویت فعالیتهای کاری این هیئت تجاری خواهد بود.
به گفته سفیر ازبکستان بیش از 50 تاجر بزرگ در این رویداد شرکت خواهند کرد. بعدازاین صحبتها ویدئویی از فعالیتهای ششماهه سفارت ازبکستان در ایران به نمایش درآمد. در این ویدئو عکسهایی از دیدار سفیر ازبکستان با استاندار و شهردار و رئیس اتاق بازرگانی اصفهان هم دیده میشد.
دو ویدئوی خوشساخت هم با دو موضوع غذاگردی در ازبکستان و میراث تاریخی این کشور برای مهمانان پخش شد؛ سپس در آخرین بخش مراسم، از مریم شمسآبادی، نماینده وزارت امور خارجه تقدیر شد.
سفیر جمهوری ازبکستان در تهران، ضمن تشکر از شمسآبادی به خاطر فعالیتهایش بهعنوان مسئول میز ازبکستان در وزارت امور خارجه ایران، لباس سنتی این کشور را به او اهدا کرد.
شمسآبادی هم بعد از پوشیدن این ردا، از علاقهاش به ازبکستان گفت و خبر داد که از این به بعد مسئولیت میز تاجیکستان را خواهد داشت؛ اما امیدوار است همانطور که طی سالهای اخیر روابط دو کشور بسیار خوب پیش رفته، از این به بعد هم روابط گستردهتر و عمیقتری میان دو کشور برقرار باشد.
بعدازاین صحبتها همه به باغ سفارت رفتیم تا عصرانه سنتی ازبکستانی را بچشیم و خب گل سرسبد هر میز ازبکستانی، بیشک غذای معروف آشپلو است که اینبار خود آقای سفیر کنار دیگ بزرگ آشپلو ایستاد و از مهمانان با این غذای ملی و البته سمبوسه، دلمه و انواع دیگر طعمهای لذیذ یادآور سمرقند و بخارا و خوارزم، پذیرایی کرد.
گسترش روابط میان ایران وازبکستان، با فعالیت رئیسجمهور جدید این کشور، آغاز شد. تسهیل صدور ویزا، افزایش پروازهای مستقیم، مراودات تجاری و خلاصه همکاریهای مختلف اتفاقی است که در این سالها شاهدش بودهایم.
اخیرا و به مناسبت سیوسومین سالگرد استقلال جمهوری ازبکستان (از شوروی سابق) مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، هم در نامهای به شوکت میرضیایوف نوشت: «بر این باورم که روابط مبتنی بر احترام متقابل دو کشور بیشازپیش تقویت خواهد شد و در دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران نیز توسعه همکاری با کشورهای همسایه و منطقه، بهویژه جمهوریازبکستان در اولویت سیاست خارجی است.»
اصفهان و سمرقند در 1400 پیمان خواهرخواندگی امضا کردند. گفته میشود که این پیشنهاد در 1397 توسط عظیم منوراف، مطرح شده بود. او در آن زمان رئیس مرکز تمدن اسلامیازبکستان بود و در سفر به اصفهان، پیشنهاد خواهرخواندهشدن دو شهر را مطرح کرده بود.